reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy jestem w ciąży?

reklama
zrob BHcg!! nie jestesmy lekarzami, a dziewczyny sporo Ci odpisaly i nie wiecej nie wymyslimy. mi testy pozytywne wyszly przed okresem i BHCG 130 tez 2 dni przed okresem.. wiec jesli zrobisz bete wyjdzie Ci cos na pewno i bedziesz pewna. mnie jajniki bolaly zarowno przed okresem jaki przed ciazą- tylko inny ból..

wATPIE ABY to była ciąża, mi zarodek sie nie zagnieździł a testy pokazywały juz ciążę....więc zrób test różnych firm nie tej samej....one wszystkie zreszta są bardzo czułe!!!a co do bóli głowy to może zbyt się nakręcasz i za dużo myślisz!!!Ja jestem w 9 miesiącu ani razu mnie nie bolała głowa i ani razu nie wymiotowałam, ale każdy organizm jest inny!!!

perełka47 my tu nie jesteśmy lekarzami, nie postawimy Ci diagnozy...
Może ciąża, może jakaś infekcja, nikt Ci tu tego nie powie i koniec.
Zrób badania z krwi, jak nie wyjdzie na nich ciąża to idź do normalnego lekarza i tyle, nic więcej nie zrobisz...

Dzisiaj byłam u ginekologa i powiedział,że mam torbiel na lewymjajniku a jak jestem w ciąży to jest to już 5,5 tygodnia.Jutro ide na USG i się okaże.Lekarz powiedzial,ze oby to n ie byla ciaza poza maciczna :(
Chociaż bardzo sie boje tego torbiela,bo moze tez byc nowotworowe.

Ostatnia edycja:
Sądzę ,że nie jesteś w ciazy perełko! Ale oczywiście nikt z nas ie wie tego na 100% :) Gdyby to był 6 tydzień ciazy ,to napewno test wyszedł by pozytywny,gdyż beta osiąga wówczas nawet 30.000 jednostek ! i nie ma mozliwści ,zeby tego nie wykazał test ,który jest czuły 25mlU/ml !!!!! Poziwnnas zrobić wszelkie potrzebne badania pod katem tego jajnika...skoro pobolewają cie jajniki i masz podwyższona temp.ciała oraz luźne stolce ,to moze faktycznie masz torbiel i w dodatku w stanie zapalnym...trzymaj sie cieplutko i dbaj o siebie!!!!

Jeszcze chciałam cie uspokoic.Torbiel jajnika jest najczęściej spotykanym rodzajem nowego tworu w organizmie,ale sama w sobie nie jest złośliwa!!!! Powstaje najczęściej w następstwie zahamowania peknietego pęcherzyka Graafa.to taka cysta wypełniona płynem...najcześciej znika samoistnie pod wpływem działąnia hormonów..czasami wymaga leczenia...Ale gdy juz podejmiesz sie leczenia..nie masz sie czego obawiać !!!!Ja miałam cała macice w torbielach i dodatkowo dwa na jajnikach...po 2 miesiacach leczenia farmakologicznego ...wszystko ustapiło a teraz jestem po raz drugi w ciązy ...trzymaj się!

reklama
A mam jeszcze pytanie czy mogłam w tym czasi zajsc w ciaze?
Chodzi mi dokladnie o to,czy bylam plodna w tym czasi czy nie....
Prosze odpiszcie

Ostatnia edycja:
Do góry