reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy jestem w ciąży?

reklama
zrob BHcg!! nie jestesmy lekarzami, a dziewczyny sporo Ci odpisaly i nie wiecej nie wymyslimy. mi testy pozytywne wyszly przed okresem i BHCG 130 tez 2 dni przed okresem.. wiec jesli zrobisz bete wyjdzie Ci cos na pewno i bedziesz pewna. mnie jajniki bolaly zarowno przed okresem jaki przed ciazą- tylko inny ból..

wATPIE ABY to była ciąża, mi zarodek sie nie zagnieździł a testy pokazywały juz ciążę....więc zrób test różnych firm nie tej samej....one wszystkie zreszta są bardzo czułe!!!a co do bóli głowy to może zbyt się nakręcasz i za dużo myślisz!!!Ja jestem w 9 miesiącu ani razu mnie nie bolała głowa i ani razu nie wymiotowałam, ale każdy organizm jest inny!!!

perełka47 my tu nie jesteśmy lekarzami, nie postawimy Ci diagnozy...
Może ciąża, może jakaś infekcja, nikt Ci tu tego nie powie i koniec.
Zrób badania z krwi, jak nie wyjdzie na nich ciąża to idź do normalnego lekarza i tyle, nic więcej nie zrobisz...

Dzisiaj byłam u ginekologa i powiedział,że mam torbiel na lewymjajniku a jak jestem w ciąży to jest to już 5,5 tygodnia.Jutro ide na USG i się okaże.Lekarz powiedzial,ze oby to n ie byla ciaza poza maciczna :(
Chociaż bardzo sie boje tego torbiela,bo moze tez byc nowotworowe.

Ostatnia edycja:
Sądzę ,że nie jesteś w ciazy perełko! Ale oczywiście nikt z nas ie wie tego na 100% :) Gdyby to był 6 tydzień ciazy ,to napewno test wyszedł by pozytywny,gdyż beta osiąga wówczas nawet 30.000 jednostek ! i nie ma mozliwści ,zeby tego nie wykazał test ,który jest czuły 25mlU/ml !!!!! Poziwnnas zrobić wszelkie potrzebne badania pod katem tego jajnika...skoro pobolewają cie jajniki i masz podwyższona temp.ciała oraz luźne stolce ,to moze faktycznie masz torbiel i w dodatku w stanie zapalnym...trzymaj sie cieplutko i dbaj o siebie!!!!

Jeszcze chciałam cie uspokoic.Torbiel jajnika jest najczęściej spotykanym rodzajem nowego tworu w organizmie,ale sama w sobie nie jest złośliwa!!!! Powstaje najczęściej w następstwie zahamowania peknietego pęcherzyka Graafa.to taka cysta wypełniona płynem...najcześciej znika samoistnie pod wpływem działąnia hormonów..czasami wymaga leczenia...Ale gdy juz podejmiesz sie leczenia..nie masz sie czego obawiać !!!!Ja miałam cała macice w torbielach i dodatkowo dwa na jajnikach...po 2 miesiacach leczenia farmakologicznego ...wszystko ustapiło a teraz jestem po raz drugi w ciązy ...trzymaj się!

reklama
A mam jeszcze pytanie czy mogłam w tym czasi zajsc w ciaze?
Chodzi mi dokladnie o to,czy bylam plodna w tym czasi czy nie....
Prosze odpiszcie

Ostatnia edycja:
Do góry