reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy jest to pozytywny ?

I tak wspolzylam i wiem że mogę być w ciazy gdzy mnie zalał całkowicie.. :( 😞 aa to nie jest tak jak mówisz. Moja koleżanka miała tak że 3 msc robiła testy ciążowe chodziła do lekarza i będąc w ciąży testy pokazywały jej brak ciąży i lekarz tak samo dopiero się dowiedziała po jakimś czasie że jest w 2 msc ciąży więc Jak widać nie jest to tak jak opisujesz że już dawno powinna mieć gruba krechę . W poprzedniej ciąży w 6 tyg ciąży dopiero test pokazał ciążę i gruba krechę a jeśli jestem w pierwszych tyg ciąży to może tak być że testy nie wykrywają a skoro dwa testy pokazały ciążę

Który trwał 2 dni a powinien trwać 7 to super okres . Hehe do tego plamienia były brązowo rozowe . Wiem jak testy działają zrobiłam ich naprawdę mnóstwo różnego rodzaju ale jak nie raz czytałam.to zdarzały się sytuację że właśnie miały tak niektóre że dwa miały pozytywne a reszta negatywne .Jak byłam w pierwszej ciąży miałam też tak podobnie dwa testy negatywne dwa pozytywy . A jak się przypatrzysz to jest tam plusik blady niebieski przecinający ten minus
Nw no ja ten sam post wystawiłam.na grupie na fb i dużo osób widzi tego plusa jak i na jednym paskowym druga kreskę to powiedz mi jak dla cb wygląda plus w takim razie Jan jest np początek ciąży nie będziesz miała od razu wyraźnej krechy .

reklama
No to tym bardziej skoro krwawiłaś, plamjsz i podejrzewasz ciążę, to powinnaś sprawdzić betę, bo jeżeli lekarz będzie miał podejrzenie pozamacicznej, to i tak na betę Cię wyśle...
Zresztą jak lekarzowi powiesz, że podejrzewasz ciążę, a w macicy nie nie będzie, to wyśle na betę. Więc fak czy inaczej to Cie nie ominie. Serio nie boisz się ryzyka czekając?

Mnie się zdarzało mieć tego typu okres 🤷‍♀️ nawet jeden dzień i plamienia. A w ciąży nie byłam. Okres nie zawsze wygląda tak samo. I to jest całkowicie normalne.

A jak beta przyrasta to test ciążowy zrobiony zgodnie z zaleceniami nie ma siły, żeby nie pokazał krechy. No ale luz, poczekaj tydzień.

No to tym bardziej skoro krwawiłaś, plamjsz i podejrzewasz ciążę, to powinnaś sprawdzić betę, bo jeżeli lekarz będzie miał podejrzenie pozamacicznej, to i tak na betę Cię wyśle...
Zresztą jak lekarzowi powiesz, że podejrzewasz ciążę, a w macicy nie nie będzie, to wyśle na betę. Więc fak czy inaczej to Cie nie ominie. Serio nie boisz się ryzyka czekając?

Mnie się zdarzało mieć tego typu okres 🤷‍♀️ nawet jeden dzień i plamienia. A w ciąży nie byłam. Okres nie zawsze wygląda tak samo. I to jest całkowicie normalne.

A jak beta przyrasta to test ciążowy zrobiony zgodnie z zaleceniami nie ma siły, żeby nie pokazał krechy. No ale luz, poczekaj tydzień.
No właśnie i tak pójdę do lekarza spokojnie hehe :) boję się ale i tak nie dostanę się szybciej na wizytę niestety :( muszę czekać dlatego testy.poki co robię i obserwuje .

No właśnie i tak pójdę do lekarza spokojnie hehe :) boję się ale i tak nie dostanę się szybciej na wizytę niestety :( muszę czekać dlatego testy.poki co robię i obserwuje .
Ja właśnie co do okresu to nie miała aż tak że ino trwał 2 dni jedynie właśnie jak byłam w ciąży z pierwszym synkiem to wtedy właśnie miała niby okres a się okazało że to było plamienie zagnieżdżenie zarodka czy jakoś tak j dopiero potem pokazywały testy że jestem w ciąży. Nie no myślę że pozamacicznej nie mam ciąży bo wtedy bol brzucha byłby nie do wytrzymania a mnie brzuch bolał ino godzinę i przeszło a podobno jak się ma ta pozamaciczna to brzuch boli ciągle

Ja właśnie co do okresu to nie miała aż tak że ino trwał 2 dni jedynie właśnie jak byłam w ciąży z pierwszym synkiem to wtedy właśnie miała niby okres a się okazało że to było plamienie zagnieżdżenie zarodka czy jakoś tak j dopiero potem pokazywały testy że jestem w ciąży. Nie no myślę że pozamacicznej nie mam ciąży bo wtedy bol brzucha byłby nie do wytrzymania a mnie brzuch bolał ino godzinę i przeszło a podobno jak się ma ta pozamaciczna to brzuch boli ciągle
Nie, w pozamacicznej nie boli ciągle. Ja w ogóle nie miałam bólów brzucha, jedynie okres (serio, okres, taki z bólem brzucha pierwszego dnia, i standardową ilością dni, jak zawsze) + plamienie, które się ciągnęło i wtedy poszłam do gin, bo coś mi nie pasowało.
Jeśli przy cp tak baaaaaaaaardzo boli brzuch, to znaczy, ze prawdopodobnie doszło do przerwania jajowodu i człowiek właśnie się wykrwawia.

Nie, w pozamacicznej nie boli ciągle. Ja w ogóle nie miałam bólów brzucha, jedynie okres (serio, okres, taki z bólem brzucha pierwszego dnia, i standardową ilością dni, jak zawsze) + plamienie, które się ciągnęło i wtedy poszłam do gin, bo coś mi nie pasowało.
Jeśli przy cp tak baaaaaaaaardzo boli brzuch, to znaczy, ze prawdopodobnie doszło do przerwania jajowodu i człowiek właśnie się wykrwawia.
Nie no to ja nie mam cały czas plamienia ja miałam ino 2 dni krwawiłam nw czy to okres czy plamienia ale po tym dwu dniowym krwawieniu miałam plamienie jeden dzień i to tela a zanim dostała te 2 dni krwawienia miała mocny bol brzucha myślałam że skurcz jakiś i aż mnie mdliło z godzinę się zwijała i na drugi dzień niby to krwawienie przyszło myślała że to okres ale się okazało że nie

Witam,okres mi się spoznia 10 dni a dziś z porannego moczu taki test druga kreska blada była odrazu nie po czasie czy to może być ciąża? 40dzień cyklu a cykle mam zazwyczaj 28-30 dniowe

Załączniki

• Snapchat-146163797.jpg
    Snapchat-146163797.jpg
    196,9 KB · Wyświetleń: 66
reklama
Witam,okres mi się spoznia 10 dni a dziś z porannego moczu taki test druga kreska blada była odrazu nie po czasie czy to może być ciąża? 40dzień cyklu a cykle mam zazwyczaj 28-30 dniowe
Cos tam prześwituje, możliwe, że fabryczna. Jeśli @ spóźnia się 10 dni, to tak delikatna kreska musiałaby oznaczać, że mocno opóźniła się owulacja. Dla pewności lepiej zrobić betaHCG albo powtórzyć test z moczu za 2 dni i zobaczyć czy kreska jest ciemniejsza.

Do góry