reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czy jest to pozytywny ?

Właśnie mieszkam w Austrii i żebym zrobiłam badanie hcg to musiałabym jechać 70 km ode mnie :( bo tu nie wykonują takiego badania jedynie ginekolog ale dostanę się dopiero za miesiac
Dodam ze zanim dowiedziałam sie ze jestem w pierwszej ciąży robiłam zwykle testy o czułości też 10ml i żaden nie pokazywał ciąży potem kupiłam clearblue cyfrowy i tam niby miałam.napis schwanger i po prawej stronie książeczka jakby test zle wykonany rozebrała go były dwie kreski więc poczekala tydz i właśnie jak była w pl zrobiła clearblue ten sam co teraz pokazała na zdj i miała plusa ale mega wyraźnego od razy pl 3min i z tad też zrobiła teraz zaś te testy bk ani razu nie zawiodły. A teraz już nw sama czy fałszywie dodatnie są czy jak skoro paskowe są negatywne

reklama
Dodam ze zanim dowiedziałam sie ze jestem w pierwszej ciąży robiłam zwykle testy o czułości też 10ml i żaden nie pokazywał ciąży potem kupiłam clearblue cyfrowy i tam niby miałam.napis schwanger i po prawej stronie książeczka jakby test zle wykonany rozebrała go były dwie kreski więc poczekala tydz i właśnie jak była w pl zrobiła clearblue ten sam co teraz pokazała na zdj i miała plusa ale mega wyraźnego od razy pl 3min i z tad też zrobiła teraz zaś te testy bk ani razu nie zawiodły. A teraz już nw sama czy fałszywie dodatnie są czy jak skoro paskowe są negatywne
A kiedy masz termin okresu?

powtórz za dwa dni testy :) powinna być już sprawa jasna

Właśnie już miałam termin i nie miałam okresu takiego jak miał być. Trwa ogolnie 7dni a mi się spóźnił z 2 dni dostała bardzo mocnego bólu brzucha i na drugi dzień 10 grudnia dostała okres który trwał 2 dni na trzeci dzień już nic nie leciało ino plamienie rozowe z brązowym

Na tym pierwszym teście powinien wyjść plus?
To jak dla m ie negatyw. A skoro tyle testów jest negatywnych i miałaś okres to w sumie sprawa raczej jasna.

Właśnie już miałam termin i nie miałam okresu takiego jak miał być. Trwa ogolnie 7dni a mi się spóźnił z 2 dni dostała bardzo mocnego bólu brzucha i na drugi dzień 10 grudnia dostała okres który trwał 2 dni na trzeci dzień już nic nie leciało ino plamienie rozowe
To jak dla m ie negatyw. A skoro tyle testów jest negatywnych i miałaś okres to w sumie sprawa raczej jasna.
No na tym z clearblue plus powinien być i są właśnie plusy widoczne ale blade

Właśnie już miałam termin i nie miałam okresu takiego jak miał być. Trwa ogolnie 7dni a mi się spóźnił z 2 dni dostała bardzo mocnego bólu brzucha i na drugi dzień 10 grudnia dostała okres który trwał 2 dni na trzeci dzień już nic nie leciało ino plamienie rozowe

No na tym z clearblue plus powinien być i są właśnie plusy widoczne ale blade
Ale okres ma prawo spóźnić się dwa dni. I ma prawo być inny niż zwykle.
Wybór masz taki: albo trzaskaj dalej te testy i się zastanawiaj czy jak x jest negatywnych, a y pozytywnych, to coś jest, albo pojedź te kilometry i zrób betę. Bo tak w ciemno to każdy może zgadywać.

Jeżeli współżyłaś, to na ten moment test powinien już pokazywać grubą krechę, a nie że jeden tak, a inny inaczej.

No na tym z clearblue plus powinien być i są właśnie plusy widoczne
Wybór masz taki: albo trzaskaj dalej te testy i się zastanawiaj czy jak x jest negatywnych, a y pozytywnych, to coś jest, albo pojedź te kilometry i zrób betę. Bo tak w ciemno to każdy może zgadywać.

Jeżeli współżyłaś, to na ten moment test powinien już pokazywać grubą krechę, a nie że jeden tak, a inny inaczej.
To jest Twoje zdanie lecz w poprzedniej ciąży miałam podobnie że większość była negatywna a ino dwa pozytywne . A nie będę jechała 80 km w jedną stronę by zrobić badanie krwi.. jak już to pójdę do lekarza za tydz aa chciałam się upewnić czy nie tylko ja widzę plusa w dwóch testach clearblue . Pozdrawiam

No na tym z clearblue plus powinien być i są właśnie plusy widoczne

To jest Twoje zdanie lecz w poprzedniej ciąży miałam podobnie że większość była negatywna a ino dwa pozytywne . A nie będę jechała 80 km w jedną stronę by zrobić badanie krwi.. jak już to pójdę do lekarza za tydz aa chciałam się upewnić czy nie tylko ja widzę plusa w dwóch testach clearblue . Pozdrawiam
To nie jest moje zdanie, tylko tak działają testy ciążowe, jeżeli je robisz zgodnie z zaleceniami. Jak beta rośnie, to kreska musi być, a nie że raz tak, a raz nie. Coś z nimi robiłaś nie tak 🤷‍♀️
No to nie jedź na betę. Ja na tym teście plusa nie widzę. A miałaś okres, co też wyklucza ciążę. Jeżeli dalej masz pozytywne testy, to jednak pojechałabym na betę, żeby zobaczyć, bo bałabym się pozamacicznej w takiej sytuacji. Ewentualnie zaliczyłaś biochem i ten mocny ból brzucha i okres to było poronienie.
No ale tak jak pisałam, okres ma prawo być inny niż zwykle, to nie zegarek tylko organizm, który ma to do siebie, że reaguje różnie.

reklama

I tak wspolzylam i wiem że mogę być w ciazy gdzy mnie zalał całkowicie.. :( 😞 aa to nie jest tak jak mówisz. Moja koleżanka miała tak że 3 msc robiła testy ciążowe chodziła do lekarza i będąc w ciąży testy pokazywały jej brak ciąży i lekarz tak samo dopiero się dowiedziała po jakimś czasie że jest w 2 msc ciąży więc Jak widać nie jest to tak jak opisujesz że już dawno powinna mieć gruba krechę . W poprzedniej ciąży w 6 tyg ciąży dopiero test pokazał ciążę i gruba krechę a jeśli jestem w pierwszych tyg ciąży to może tak być że testy nie wykrywają a skoro dwa testy pokazały ciążę
To nie jest moje zdanie, tylko tak działają testy ciążowe, jeżeli je robisz zgodnie z zaleceniami. Jak beta rośnie, to kreska musi być, a nie że raz tak, a raz nie. Coś z nimi robiłaś nie tak 🤷‍♀️
No to nie jedź na betę. Ja na tym teście plusa nie widzę. A miałaś okres, co też wyklucza ciążę. Jeżeli dalej masz pozytywne testy, to jednak pojechałabym na betę, żeby zobaczyć, bo bałabym się pozamacicznej w takiej sytuacji. Ewentualnie zaliczyłaś biochem i ten mocny ból brzucha i okres to było poronienie.
No ale tak jak pisałam, okres ma prawo być inny niż zwykle, to nie zegarek tylko organizm, który ma to do siebie, że reaguje różnie.
Który trwał 2 dni a powinien trwać 7 to super okres . Hehe do tego plamienia były brązowo rozowe . Wiem jak testy działają zrobiłam ich naprawdę mnóstwo różnego rodzaju ale jak nie raz czytałam.to zdarzały się sytuację że właśnie miały tak niektóre że dwa miały pozytywne a reszta negatywne .Jak byłam w pierwszej ciąży miałam też tak podobnie dwa testy negatywne dwa pozytywy . A jak się przypatrzysz to jest tam plusik blady niebieski przecinający ten minus

Do góry