reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cztery kółka dla malucha :)

Gryzka zdziwiłaś mnie z tymi kołami, że piankowe lepsze:szok: ja się spodziewam pierwszego Bobaska, więc tu nie mam wprawy, ale zawsze słyszałam że wygodniejsze pompowane:-) więc już sama nie wiem, ale dobrze że na forum każdy wyraża swoją opinię bynajmniej tacy laicy jak ja mogę na spokojnie przemyśleć "za" i "przeciw"
ja tez sie zdziwilam
kazdy poleca kola pompowane
Gryzka moglabys cos wiecej o tych kolach napisac?

reklama
Witajcie.
Przeczytałam wszystkie wasze posty i w sumie w głowie mi się nie rozjaśniło :no:
Do dzisiaj byłam na 100% zdecydowana na kupno X-landera XA ale po przeczytaniu różnych opinii na różnych forach mam co do niego wątpliwości. Dlaczego? Otóż ponoć się źle prowadzi, jest ciężki, mało zwrotny a przede wszystkim ponoć ma małą gondolę i dziecko nie mieści się w niej po 3 miesiącach :confused::confused: bardzo mnie to zmartwiło bo jakoś nie wyobrażam sobie aby 4 miesięczne dziecko jeździło w spacerówce, spacerówka też pozostawia dużo do życzenia (wąska, niewygodna, dziecko się w niej ześlizguje po mimo pasów). A tu znowu piszecie, że X-lander jest dobrym i sprawdzonym wózkiem. I bądź tu mądry :confused::confused:

W związku z tym poszukałam opinii o innych wózkach i natrafiłam na ten o to egzemplarz: Mikado OX-FORD - z kierowaną osią przednią | Mikado - wózki dziecięce najwyższej jakości
Zdania użytkowników tego pojazdu są w większości pozytywne. Ludzie chwalą ten wózek za zwrotność, możliwość montowania spacerówki przodem i tyłem, wygodę, dużą gondolę i spacerówkę. Oczywiście są też negatywy ale nie ma wózków idealnych. Według opinii dużym plusem jest bardzo dobry kontakt w producentem i nie ma kłopotów z ew. reklamacją lub kupnem części. Jak dla mnie plusem jest cena. Na allegro chodzą po 1000 - 1200 zł. U producenta do 1000 zł. Wózek ma możliwość zamontowania innych fotelików niż ten firmowy.

Czy któraś z was słyszała/widziała/użytkowała ten wózek?

A właśnie co do kupna wózków typu 3 w 1. Moim zdaniem lepiej kupić gondolę + spacerówka a fotelik kupić osobno. I to taki, który uzyskał dobre noty w crash testach. Jednak trzeba postawić na bezpieczeństwo a nie wygląd ;-)

Ostatnia edycja:
Ja właśnie sprawiłam sobie i maleństwu prezent kupiłam wózeczek piękny czerwony coneco toledo do którego mam też fotelik który można zamontować w razie czego na stelaż

Ja właśnie sprawiłam sobie i maleństwu prezent kupiłam wózeczek piękny czerwony coneco toledo do którego mam też fotelik który można zamontować w razie czego na stelaż

to gratuluję konkretnego zakupu:-)ja ostatnio przeczesuję wszystkie fora o wózkach,też chciłabym już kupić, ale troszkę powstrzymuje mnie to że gwarancję sobie skrócę, bo zazwyczaj wózki mają roczną gwarancję a jak kupię teraz to będzie tylko do lutego 2011 a z wózka zacznę korzystać w czerwcu...
z drugiej strony na ostatnią chwilę wszystko zostawiać też nie warto, zawsze może się zdarzyć że szybciej urodzimy...:eek:

Zacznę od kolorków :-) są bardzo delikatne. Brązowy jest dość ciemny ale ciepły za to niebieski nie jest taki zarówiasty a lekko przgaszony.
Co do prania spacerówki to zaraz sprawdzę ale z tego co pamiętam to chyba można ściągnąć. Wogolę spacerówka bez stelaża wygląda jak worek ale dokładnie jeszcze sprawdzę.
P.S. trochę to potrwa bo ukrywamy wózek w kartonach na strychu przed teściami ;-)

mam kolejne pytanie co do tego wózeczka:-)a raczej dodatków, bo dołączona była torba na ramię i kuferek, czy ten kuferek można zaczepić do wózka?czy jest to taka typowa torba do wózków z przedziałkami?bo zastanawiam się czy nie będzie potrzeby kupienia torby do tego modelu...:confused2:
dziękuję za odpowiedź

to gratuluję konkretnego zakupu:-)ja ostatnio przeczesuję wszystkie fora o wózkach,też chciłabym już kupić, ale troszkę powstrzymuje mnie to że gwarancję sobie skrócę, bo zazwyczaj wózki mają roczną gwarancję a jak kupię teraz to będzie tylko do lutego 2011 a z wózka zacznę korzystać w czerwcu...
z drugiej strony na ostatnią chwilę wszystko zostawiać też nie warto, zawsze może się zdarzyć że szybciej urodzimy...:eek:

Postanowiliśmy z mężem, że wózek kupimy dopiero po rozwiązaniu. Teraz wybierzemy model, kolor itp. a jak maluch będzie na świecie to kupimy. Przecież i tak nie będzie niezbędny zaraz po narodzinach, ze spacerkami będzie trzeba trochę poczekać :-)

Postanowiliśmy z mężem, że wózek kupimy dopiero po rozwiązaniu. Teraz wybierzemy model, kolor itp. a jak maluch będzie na świecie to kupimy. Przecież i tak nie będzie niezbędny zaraz po narodzinach, ze spacerkami będzie trzeba trochę poczekać :-)

Wygląda na to że my zrobimy podobnie. Będziemy musieli tylko 2-3 tygodnie wczęsniej zamówić łóżeczko, bo wygląda na to że na to które chcemy będziemy musieli trochę poczekać.
A powiedzcie mi jak to jest z wózkami? Czy od razu są na sklepie czy też trzeba na nie czekać, chodzi mi o sklepy typu Ascot.

Wygląda na to że my zrobimy podobnie. Będziemy musieli tylko 2-3 tygodnie wczęsniej zamówić łóżeczko, bo wygląda na to że na to które chcemy będziemy musieli trochę poczekać.

Z łóżeczkiem zrobimy podobnie, czytałam (chyba u kwietniówek) że w szkole rodzenia poradzili im kupić i rozłożyć łóżeczko z miesiąc wcześniej. W tym czasie ma się wywietrzyć, czyli przestać śmierdzieć nowością i "wchłonąć" zapach mieszkania. Jak dla mnie to wydaje się logiczne. Ciężko jednak będzie wycyrklować kiedy jest ten miesiąc wcześniej :-)

reklama
u nas przy córci łóżeczko zostało poskładane ok 1,5 mies przed urodzeniem a to ze względu na psa, chcielismy żeby przyzwyczaił się wcześniej do nowego mebelka, a tym samym nie miał rewolucji wprowadzonej w życie że nagle jest w domu przemeblowanie i nowy lokator;-)
co do wózka kupilismy po narodzinach córci, jakieś 2-3 tygodnie, to był listopad więc i tak pierwsze spacery odbywały się na balkonie ;)

Ostatnia edycja:
Do góry