reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2013

Kochane moje zaciazowane.... czy bolaly was jajniki.... mnie od godziny meczy okropny bol... prawy jajnik mnie cmi odczuwam to badziej jako ucisk a lewy... jakby mnie ktos nozem ciol =/ (wiem jakie to uczucie bo sie sama kiedys w brzuch dzgnelam skalpelem:-D) i kurde boli i nie wiem co zrobic.... tabletek nie mam , tzn mam ale tylko takie co dostalam po operacji na noge i sa to bardzo mocne leki i nie chce brac bo potem zle sie czuje.... myslicie ze jak cieply oklad sobie zrobie np termofor to nic nie zaszkodzi?

Pam
mnie w ciazy stasznie bolaly jajniki, tzn chyba z 5 dni po owu (tak mialam w I ciazy) i wtedy wiedzialam na 100% ze sie udalo i ze jestem a test zrobilam tylko dla pewnosci :) Niewiem czy termofor jest bezpieczny, skoro sie mowi, zeby goracych kapieli unikac... Musisz kochana wytrzymac, ale jezeli jest to malenstwo to czego sie nie robi dla niego :)

reklama
Mamolinka masz racje:) jakos dam rade.... sproboje sie zrelaksowac i oddychac, mialam kiedsy cwiczenia z relaksacji i takie tam (po depresji) wiec moze pomoze :) u mnie juz tydzien po owulacjii wiec moze sie zagniezdza :) mam nadzieje ze sie udalo :) mowisz ze kapieli nie mozna ? :szok: ja sie 3 dni temu wylegiwalam w wannie... ale woda nie byla jakos bardzo ciepla miala gora 38 stopni.... wiec chyba jest ok bo blisko temperatury ciala? teraz mnie zmartwilas... ale z drugiej strony duzo koiet nawet nie podejzewa ciazy i sie kapie itp....

Mamolinka masz racje:) jakos dam rade.... sproboje sie zrelaksowac i oddychac, mialam kiedsy cwiczenia z relaksacji i takie tam (po depresji) wiec moze pomoze :) u mnie juz tydzien po owulacjii wiec moze sie zagniezdza :) mam nadzieje ze sie udalo :) mowisz ze kapieli nie mozna ? :szok: ja sie 3 dni temu wylegiwalam w wannie... ale woda nie byla jakos bardzo ciepla miala gora 38 stopni.... wiec chyba jest ok bo blisko temperatury ciala? teraz mnie zmartwilas... ale z drugiej strony duzo koiet nawet nie podejzewa ciazy i sie kapie itp....

Kapieli nie mozna zazywac bardzo goracych, takie 37,38 sa ok :) Wiec nie martw sie nic zlego nie zrobilas :D Dla mnie to byla naprawde katorga w I ciazy. Kocham gorace kapiele, a tu przez 9 miesiecy nie moglam :(

Ja tez kocham sie wylezec w wodzie.... mysle ze i tak bede sie kapac po 12 tygodniu ale wlasnie w wodzie okolo 38stopnii.... jesli goraca woda bylaby naprawde zagrozeniem duzym to nawet prysznic bylby nie wskazany.. wiem ze mniej wody i wogole ale jednag i jak ktos bierze dlugi prysznic( ja biore po 20 minut) to tez sie cialo nagrzewa.... no nie wiem.. wrazie czego zapytam lekarza... ale do 12tego tygodnia napewno nie bede ryzykowac :)

Mamolinka ja mieszkam w Uk od 5,5 roku.
No a mojego P poznałam na portalu randkowym siedziałam wieczorem miesiąc po rozstaniu z moim ex i stwierdziłam że ja mu pokażę (ex) i nie będę po nim płakać. No i tak się zarejestrowałam a później to już szybko poszło.
Pam mnie bolały ale było to do zniesienia. Termofor jest w ciaży zakazany chyba że na krzyż i to tylko na chwilę. Możesz spokojnie nospe forte brać. No i niestety gorące kąpiele też zakazane:sorry:

Ja tez kocham gorace kapiele, ale bez nich da sie zyc a naprawde warto sie poswiecic. Ja pamietam jak w ciąży za mną pasztet chodził (a też nie wolno) wkońcu w III trymestrze zjadłam kromeczke pech chciał że tej samej nocy wylądowałam w szpitalu i dostałam sterydy na rozwiniecie płuc u małej (32 tydz.) Miałam później wyrzuty że to przez ten pasztet.

Ostatnia edycja:
Ale natrzaskałyście postów Dziewczynki :tak:
Lenka śpi, małż rozpracowuje nowy telefon więc zaglądam na chwilę.

motylek gratuluję potwierdzonej ciąży, pozdrów Olbrzymka :-D Super, że wszystko w jak najlepszym porządku, oby tak dalej!

mama Wikusi ha ha z którego jajnika... no nie mogę.
mamolinka czwartek już niedługo :) czasem właśnie lepiej działać intuicyjnie, nie przejmować się datami, temperaturami, śluzem.
Spoko loko luz i spontan :-D A tak poza tematem bardzo mi się podoba Twój nick :tak:
styna, pam, mamolinka, mama Wikusi- piękne historie miłosne

Jaka ja się stara czuję przy Was, już 27 lat mi stuknęło we wrześniu :tak:
Ja mojego P. poznałam 6 lat temu wracając z imprezy połowinkowej na studiach. Wracaliśmy wtedy z tej samej imprezy, tym samym autobusem nocnym i tak jakoś wyszło, że przegadaliśmy ze sobą całą drogę.
10 dni później byliśmy już parą, pół roku później zamieszkaliśmy razem u moich rodziców, za kolejne pół roku się zaręczyliśmy, a dwa lata temu wzięliśmy ślub :-) Rok temu urodziła się Lenka i wprowadziliśmy się do naszego własnego mieszkanka, które będziemy niestety spłacać do końca naszego życia :-D ot cała historia...

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry