reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2013

reklama
Hehe nie, nie dziewczynki nie testowalam w ukryciu przed Wami :-D Czy jestem w ciąży to się okaże dopiero w przyszłym tygodniu.
Dobre nowiny mianowicie dotyczą naszego marzenia o własnym mieszkanku :-) I wszystko wskazuje na to ze niebawem już je będziemy mieli i nie będziemy musieli na nie brać wielkiego kredytu na kilkadziesiąt lat :-) To bardzo długa historia i jak będzie mi dane zostać tutaj z Wami to na pewno wszystko Wam opowiem :-) Od dawna marzę o tym żeby mój synuś (i drugie dzieciątko) miał swój własny pokoik, żeby wszystko zrobić po swojemu itd. Dzisiaj to tryskam szczęściem :-)

mamawikusi toś pojechała po Twoim P :-D Hormony szaleją hehe
monia super ze z małą juz wszystko dobrze, oby tak dalej!

Paulinka Kochana to trzymam kciuki, za spelnienie Twoich marzen :-) Nam tez juz sie marzy wlasny kacik, narazie wynajmujemy mieszkanie, ale moze w przyszlym roku uda nam sie kupic cos swojego ...:-)

Monia w czwartek zaczynam, najgorzej ze nie potrafie okreslic kiedy mam dni plodne i a jeszcze tym bardziej teraz ... Ale moze uda sie tak jak ostatnimi dwoma razy, na farta :D

paulina i reszta babek które będą testować.....wiecie jak można schłodzić swoje zapędy? i nie doszukiwać sie wszędzie objawów ciązówych? w drugiej fazie cyklu wzrasta poziom progseteronu....hormonu który umozliwia zgnieżdżanie....rośnie do pewnego momentu a potem spada....i jest okres. Przeczytajcie jak on działa na co wpływa i zobaczycie że wiekszośc objawów jak zgaga zatwardzenia....czy mdłości nawet powoduje własnie on....takze objawy ciązowe to zazwyczaj występują na kilka dni przed @ albo dalekko po terminie @. JA sie tym stopuje.....boli mnie to czy tamto....mówie sobie że to ten hormon....nie wkręcam sie bo mimo że mam nadzieje że sie udało.....mimo że może czuję że to jednak to.....to myślę że rozczarowanie będzie mniejsze jesli nie będę uważała że to ciąża i kiedy zobaczę jednak I kreske.....ja bym sie jakoś głupio czuła
Zgadzam się jedynie w pierwszej ciąży bardzo bolały mnie piersi kilka razy mocniej niż przed okresem po schodach jak chodziłam to musiałam je trzymać tak bolały (a nie były jakieś duże) no tylko nie pamiętam kiedy to się zaczęło na pewno przed testowaniem bo wtedy mi mąż mówił że ciąża pewnie (wtedy nie był moim mężem znałam go 2 miesiące) a ja nic sobie z tego nie robiłam ale jak w dniu okresu zaczęłam wymiotować to dopiero zaswitało mi. Wiem że każda ciąża inna może dzięki temu jakby się udało nie będę 6 miesięcy wisieć nad kibelkiem.

Czy tutaj się da wielocytować?

Jeeestem
smile.gif

Wizyta trwała 15 minut, ciężko mi określić czy to dużo czy mało.
Mój gigant ma 0,44 mm. Ciałko żółte się znaczy póki co, tak zrozumialam.
Ciąża umiejscowiana w dobrym miejscu czyli w dole macicy. Żadnych niepokojących zmian, objawów które mogłyby skutkować poronieniem póki co brak.
Zdjęcie USG dostałam. Miałam normalne i dopochwowe. Zapłaciłam 50 zł i pan doktor już ciężarne zapisuje w swoim kajecie.
Wizytę mam na 10.10.

Na moje pytania odpowiedział, ogólnie sympatyczny.
Aleee zadnych badań nie zlecił, a na pytanie o badanie przezierności karkowej stwierdził, że to tylko w uzasadnionych przypadkach i mówił w jakich.
Aaaaa i zapomniałam Wam wcześniej napisać, że mam torbiel na kości łonowej, ale pan doktor powiedział, że to nic nie szkodzi, a jak się będzie dzidziol rozwijał i będą jakieś zastrzeżenia będzie cc.

Ja trzymam kciuki za starające i testujące :)

ALe sie rozpisalyscie :-D

Mamolinka bedzie dobrze zobaczysz!!!! a co do wozkow... my samochodu nie mamy... a jesli mialabym do rozdicow jechac czy rodzicow mojego V to oni obydwoje maja duze samochody z wielkimi bagaznikami wiec nie ma problemu.... moj brat mial identyczny wozek jak ja i mi sie bardzo dobrze prowadzilo wiec mysle o takim samym :)

Paunlinka trzymam kciuki za mieszkanie i za testowanie !!1 co do trupow to tak... pominelam... upss:-D

Styna to ty z twoim bylas 2 miesiace jak w ciazy zaszlas? nie chce byc wredna czy niemila ale to chyba taka lekka wpadka byla co? czy planowane? nie musisz mowic jak nie chcesz tylko tak sie zastanawiam :sorry:

Motylek super ze wszystko ok :) pochwal sie zdjeciem z USG prooooszeeee :-D

jesli kogos pominelam to przepraszam :sorry:

ja myslalam ze umre dzis.... wstac nie moglam, mulilo mnie od rana co bym nie zjadla to zamlula ze szok :szok: kilka razy myslalam ze zygne, jak bylam w laboratorium to taki zapach siarki mi dolecial i musialam wyjsc bo tak mi zle bylo.... a na jednym z wykladow zasnelam...:szok: testowac bede dopiero 2giego, nawet testow w domu nie mam i dobrze bo by mnie korcilo a tak to pojde do sklepu kupie i na drugi dzien zrobie :-D

Pam wpadka ale nie żałujemy, mamy Nadię rok temu wzięliśmy ślub, no i teraz mamy nadzieję na kolejną dzidzię. Zanim poznałam P byłam po długim 8 letnim związku z facetem który mnie wykorzystywał i zdradzał i podnosił rękę. Kiedy poznałam P poprostu "stanęło" mi serce, oboje wiedzieliśmy że to to.
Motylek super wielkoludek czekam na fotkę
Mamolinka ja kupiłam wózek firmy orsolinea 3w1 do dzisiaj go używam, jest wmiare lekki 9kg razem z siedziskiem trójkołowy duże pompowane koła, prowadzi się super, siedzisko duże i wygodne dla dziecka spokojnie starczyłby do 3 lat, no ale skoro chcemy drugą dzidzię będę myślała o zmianie na bliźniaczy. Cenowo był 1000zł nowiutki z gondolą spacerówka fotelik pokrowiec przeciw deszczowy moskitiera i torba.

Ostatnia edycja:
Stynato super :) super ze jestescie razem super ze wam sie udalo i super ze macie cudna corke :) takie historie mnie podnosza na duchu strasznie :)

Pam powiem ci że ja tak bardzo chciałam dziecka że nawet jakby on odszedł ja i tak bym urodziła i wychowała. Z moim byłym kilka razy myślałam ale bałam się przyszłości dla dziecka i dobrze że się nie odważyłam. Nadia jest moim oczkiem w głowie, i nawet przez chwilę nie przeszło mi przez myśl aby się pozbyć ciąży. Jest z wpadki ale to nie znaczy że jest niechciana a wręcz przeciwnie jest bardzo wyczekiwana.

reklama
Do góry