reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2013

Mama Wikusi bo ja to sobie wstawiłam jako zdjęcie :D:D Więc nie wiem jak wstawić jako link tylko, że pod obrazkiem :D Zobaczymy jutro czy się zmieni :D
Albo zobacz najedź na mój i nie da sie go wcisnąć, a na Twoim się da :D

reklama
Dzien dobry laseczki :)

Monia wiesz te wspolne kredyty sa tez bardzo romantyczne :) My tez planujmy w nastepnym roky kupic mieszkanie, a za pare lat kto wie moze wrocimy do Polski ;)

Stynka moja mloda tez zadko kiedy przesypia cale noce, a ma juz 2 lata i 3 miesiace... Co prawda nie na jedzienie tylko jak smoczna zgubi to wola mame ;) I powiedzialam, moje kolejne dziecko nie pozna smaku smoczna nigdy w zyciu ! Bo to naprawde koszmar jak dla mnie...

Motylek gratuluje pieknego wielkoludka ;)

CO do wieku nie przesadzajcie, stare nie jestescie... I najwazniejsze jest to jak sie czlowiek czuje, a nie ile ma w dowodzie ;) Ja tak wspominam i zawsze mowie, ze chcialabym miec znowu te 16 lat, ale zatrzymalam sie na 20 ;)

Witam wszystkich :)
Więc ja też do was dołączę zrobiłam test i mam swoje upragnione dwie kreseczki :)
Mam nadzieje ze miło spędzimy tutaj 9 miesięcy
Trzymam za wszystkie mamy pocno kciucki i za te przyszłe też

misianka gratuluje:) Witaj wsrod nas :) Widzę że masz już jedną dzidzie. Synek czy coreczka? Na kiedy planujesz 1sza wizyte?
Mamolinka moja smoka miała do 2 roku życia. Powoli powoli odstawiałam, pozniej już tylko do snu i w samochodzie ale jak mi zrobiła raz awanture... wracałysmy ze sklepu i jeszcze nie wsadziłam małej do fotelika a ona wpadła mi w taka histerie ze chce BUJA BUJA BUJA (SMOK) aż wstyd mi się zrobiło i powiedziałam KONIEC! Wysiadając z auta smoczki poszły do śmietnika, weszłam do domu i mówie do P odstawiamy małą od smoczka wszystkie są w śmietniku a on :szok:. A poszło tak gładko że aż się nie spodziewałam.

mama wikusi u nas nie przeszlo nic... Ja nawet, zeby nie slyszec jej placzu kazalam paniom w zlobku nie dawac ani do snu, ale po paru dniach i one zwatpily jak tak plakala mocno, wiec doszlam do wniosku, ze no trudno poczekam jeszcze... I ostatnio mowie do niej Zuziu Ty juz jestes duza dziewczynka, wyrzucimy smoczka do kosza, albo dla Dory i Diego ( postaci bajkowe) oddamy i zaniosa twojego mloczka dla malutkiej dzidzi... A moje dziecko popatrzylo mi sie w oczy i zaczelo sie smiac i mowi nie mama, to Zuzi smoczek ... ALe w jej oczach widzialam zdanie typu :cos ty matka oszalala ja ci mojego smoczka nie oddam... i to tak az drwiaco... Ale moze na weekend jakos uda mi sie zrobic kolejne podejscie.

mama wikusi jeszcze nie wiem kiedy ale wiem tyle ze muszę jak najszybciej abym dostała L4 bo w tej pracy co pracuje to nie sa waruki dla kobiety w ciązy. Mam synka a teraz mam nadzieje ze będzie dziewczynka bym miała parke :)

misianka a ja mam córe i po ciuchu licze na synka :-D no ale jak bedzie córa to też przeciez kochac bede :-)
mamolinka ona sie zrobila cwana, bo wie że jak jej zabierzecie smoka i ona zacznie płakac to go dostanie. A to jest duzy błąd. Trzeba wypito*** wszystkie i przemęczyc się. Trudno się mówi będzie płacz ale to minie. Ja trzymam mocno za was kciuki żeby sie udało. Moje następne bobo będzie miało smoczek ale max do 1,5 roku. Bo taki maluszek ma duzy odruch ssania i wole żeby miał smoka niż wisiał mi na cycu (choć watpie ze bede karmiła, nie nadaje sie do tego :D wiki nie karmiłam a bardzo chciałam malo co deprechy nie dostałam)

reklama
misianka a ja mam córe i po ciuchu licze na synka :-D no ale jak bedzie córa to też przeciez kochac bede :-)
mamolinka ona sie zrobila cwana, bo wie że jak jej zabierzecie smoka i ona zacznie płakac to go dostanie. A to jest duzy błąd. Trzeba wypito*** wszystkie i przemęczyc się. Trudno się mówi będzie płacz ale to minie. Ja trzymam mocno za was kciuki żeby sie udało. Moje następne bobo będzie miało smoczek ale max do 1,5 roku. Bo taki maluszek ma duzy odruch ssania i wole żeby miał smoka niż wisiał mi na cycu (choć watpie ze bede karmiła, nie nadaje sie do tego :D wiki nie karmiłam a bardzo chciałam malo co deprechy nie dostałam)

Ja Zuzi ten nie karmilam piersia :( Nie mialam nic a nic pokarmu... Chyba z 3 tyg sie meczylam masaze, herbatki laktacyjne, laktator, Zuzke caly czas przystawialam i nic. W ciagu dnia sciagalam z obu piersi maxymalnie 50ml :/ Az w koncu odposcilam bo i ja i mala sie meczylysmy... A ze ona byla strasznym glodomorem to karmilam ja specjalnym mlekiem dla glodomorow :D I tez tylko dlatego dalam jej smoczka, bo musialam jakos jej buzie zatkac bo inaczej by jadla co 30-60min a wiadomo zoladek tez musi sie zawiazac i strawic...

Do góry