reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2013

cześć dziewczyny,

ja dzisiaj z lekkim dołem. wczoraj weszłam na jakieś podforum o szwach i naczytałam się historii o straconych dzieciach w 23-24 tc. nie wiem po co to zrobiłam...ale możecie sobie wyobrazić jakie fazy sobie wkręciłam. chyba mam kryzys, marzę o spacerze - tylko, albo aż tyle. Póki co leżę jak kłoda, odliczam dni do 23.02 do wizyty u gina, zamartwiam się o moją szyjkę. na początku stycznia miała 5,5 cm, teraz już tylko 3,2. Ehhh...dzisiaj jakiś gorszy dzień się kroi, muszę do odczarować.

Keks, trzymaj sie dzielnie!

Arlena, powodzenia w sprawie pracy!

Dziewczyny czy czujecie czasem takie klucie w pochwie? czy powinnam sie tym niepokoic?

Ostatnia edycja:
reklama
cześć dziewczyny, kurcze nie umiem nadrobić waszej produkcji ;/
synek ciągle chce mojej uwagi i jak zaglądam to na krótko.... :( więc czytam najwyżej 2 strony wstecz z każdego tematu i mogę być w tyle -- wybaczcie.. :(
co do pączków, to ja wczoraj zjadłam 5, mój mąż 12 i w łóżku był nie do dotknięcia bo mu niedobrze ;/
Ja czuję się dobrze, oprócz strasznych zaparć. ta ciąża to zupełne przeciwieństwo pierwszej, no i doszłam do wniosku że po wzięciu witamin dla ciężarnych w ciągu 15 idę zwymiotować i je odstawię.
jestem przeziębiona, katar i kaszel męczy ale na szczęście nic poważniejszego.

ale wam newsa powiem, niedaleko mnie kobieta w 5 m-cu zachorowała na świńską grypę, ją dali radę wyleczyć ale teraz mają badać dzidziusia jak on zareagował na silne leczenie, więc dziękuję Bogu że mam lekkie przeziębienie bez temperatury...

u nas wczoraj wieczorem śnieżku troszkę spadło tak żeby ziemię lekko przykryć a teraz słoneczko tak pięknie świeci, że aż chce się wyjść, a tam zimnoooo.
pozdrowionka dla Was wszyskich, nie wiem kiedy znowu się odezwę, pewnie jak mały będzie dłużej spał a ja chwile czasu :)

Witam się , ja ostatnio w biegu, córcia odwieziona na bal do przedszkola, teraz lecę do koleżanki o której Wam ostatnio pisałam ---Dzisiaj w nocy urodziła Franka 3150 o 24.09 dzwoniła do mnie że ma skurcze co 3 minuty a o 24.20 urodziła:szok::szok::szok: Szybciutko cooo :tak:

Gości będziemy mieli do niedzieli, ale od poniedziałku wracam na forum codziennie rano ;-)

Hej
Anisiaj znam to, tez czasami nie wiem pk jaka cholere wejde na jakies forum, naczytam sie a potem mysle. Obiecalam sobie ze juz wiecej nie czytam i mam nadzieje dotrzymac obietnicy. Jeszcze abysmy z 10 tyg.wytrzymaly to juz nie straszne beda nam takie fora.
Keks zdrowka zycze, daj znac po dokladnym badaniu.
Ja jutro jade na wizyte do polskkej ginekolog i z jednej strony ciesze sie a z drugiej boje ze znowu bedzie plwmienie po badaniu. Niby wiem, ze po badaniu a i tak mnjke to stresuje.

wow korba pozazdrościć tempa

palin, a jakie ty masz wyniki moczu? bo kurcze nie wiem, czy to może się pojawić w ciąży, ale mojemu tacie i dziadkowi [od strony mamy] ręce tak puchną [zawsze jedna] jak mają atak dny moczanowej

Paulus, moj gin nawet raz kazal mezowi,zeby odcial mi net ;) bedziesz miec tez usg?

Fioletowa, pisalas cos o lezeniu z nogami do gory dla dobra szyjki? Lezysz wtedy na plecach?

Ostatnia edycja:
Witam
Ja dzisiaj jakoś nie mogę się ogarnąć... niby wstałam, trochę uprzątnęłam mieszkanko, zmusiłam się do zjedzenia kanapki żeby mi potem słabo nie było ale jakaś rozkojarzona się czuję...

Ach te fora... czy my nie możemy się nie stresować? Anisiaj nie martw się tym, jeszcze troche i nasze maleństwa będą bezpieczne.
Korba
gratuluję koleżance szybkiego porodu ;-)
paulus3d nie denerwuj się kochana, polski lekarz Cie zbada to będziesz spokojniejsza o maluszka ;-)

A gdzie reszta dziewczyn? Śpią jeszcze po tłustym czwartku? :-D Ja objadłam się wczoraj domowych pączków u mamy, maluszek chyba ubi bo fikał po nich pół dnia :-)

Witajcie Kobietki!

Właśnie skończyłam śniadanko, weny dalej brak.
Nie chciałam o tym pisać, ale... przedwczoraj była rocznica straty naszego Słodziaka [tak nazywaliśmy wszyscy fasolkę]. Nie należę do osób, które pamiętają takie daty, odliczają czas, rozpaczają bez przerwy itd. Po prostu przeszłam swoją wewnętrzną żałobę i postanowiłam żyć dalej nie roztrząsając co chwila tej tragedii. Ale gdzieś tam podświadomie ostatnie dni były cięższe, smutne, myślałam o tym maluszku, o tym strasznym szpitalu. Dziś już zdecydowanie lepiej.

Moja Natalka wróciła wczoraj ze szkoły, zjadła obiadek i zaczęła wymiotować. Źle się czuła, cały dzień spędziła w łóżeczku. Nie poszła dziś do szkoły i tak oto zaczęliśmy ferie dzień wcześniej.

ARIENA - dobrze, że poszłaś do tego szpitala i cieszę się, że wszystko w porządku. Uważaj na siebie!!! -)

KEKS - trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze. Odezwij się jak tylko będziesz mogła.

ANISIAJ - pewnie Cię nie zdziwię, że mam takie kłucia :-), w ogóle ze złych rzeczy o których piszecie chyba wszystko mam :-(. Chyba to normalne, bo ostatnio nawet u gina tak miałam i było OK. Co do szyjki to ponad 3cm to bardzo ładny wynik. U mnie też zostało 3cm i gin mówił, że jest dobrze.
Ja ostatnio też czytałam takie złe rzeczy i się nakręcałam niepotrzebnie... Musimy starać się omijać takie artykuły, tematy, bo źle na nas wpływają.

KORBA - zazdroszczę tej koleżance tak szybkiego porodu :-). No i baw się dobrze z gośćmi :-).

PALINDROMEA - no to porządziliście z tymi pączkami. Myśmy zjedli po 2,5 pączka :-). Co do puchnięcia to ja mam dosyć spuchnięte już ręce, ale z Natką też tak miałam, w tym samym nawet czasie, więc nie martwię się tym.

Witam się ;)

Dziś się wyspałam z jednym tylko wstaniem do wc ale za to mały obudził o 7.00 i boksuje do tej pory :-D
Umówiłam się dziś do kumpelki na kawkę więc jakoś dzionek zleci.
Ja rano też mam czasem lekko napuchnięte ręce ale potem przechodzi, muszę iść w pn zrobić wyniki mocz i tsh.
U naś śniegu zero, słońce świeci ale zimno.

Dziewczyny czy czujecie czasem takie klucie w pochwie? czy powinnam sie tym niepokoic?

Anisaj ja mam takie kłucia i to na pewno nie jest nic złego ;-) I nie czytaj w necie za duzo, bo można sfiksować.

Keks dobrze, że z dzidzią ok i oby plamienia już nie wróciły. Pisz co i jak w miarę możliwości ;-)

Lilitu witaj i pisz ;-) Może jakiś suwaczek zrób żebyśmy wiedziały w którym tyg. jesteś ;-)

reklama
różnie, na plecach na boku - na plecach mniej bo czasem się brzuch stawia
najlepszy patent na to to podłożyć ze dwie deski pod nogi łóżka - tak żeby było 5-7 cm różnicy pomiędzy głową a nogami, wtedy nie trzeba kombinować z poduszką pod tyłkiem

Do góry