Jej ale naprodukowałyście z rana... masakra
O przedszkolach się nie wypowiem, bo doświadczenia mi brak
Ale też chciałabym zostać z dzieckiem jak najdłużej. Niestety jeśli nie wygram w totka to po macierzyńskim i wykorzystaniu całego zaległego urlopu (z 4-5 miesięcy) będę musiała wrócić do pracy, inaczej finansowo nie wyrobilibyśmy. Liczę, że Małym zajmie się teściowa, chociaż wiem, że pewnie ma już dość... wychowała swoich 2 synów, później wnuczka który właściwie od 1 do 3,5 był u niej w domu non stop - cały dzień + nocki (teraz już chodzi do przedszkola). Teraz znowu z sąsiadami się dogadała, że od 01.02 do września będą zostawiać jej swojego synka (teraz ma pół roku), bo od września mają żłobek prywatny jakiś załatwiony (mają jej za to płacić oczywiście). Kolejny chłopak to będzie dla niej wyzwanie
)) ale dam jej jakiś rok odpoczynku, bo sama wrócę do pracy pewnie we wrześniu 2014! Szkoda, że moi rodzice jeszcze pracują...
Dmuchawiec niestety czasem tak o jest z zakupami online
a nie można odesłać do iluś tam dni i poprosić o mniejszy rozmiar? oczywiście krawcowa to też jest wyjście... mam nadzieję, że jakoś Ci się uda dopasować sukienkę do siebie i będziesz świetnie w niej wyglądała
Co do kasy, u nas każdy ma osobną, ale... ja ze swojej płace wszystko związane z mieszkaniem (rachunki itp) a Piękny płaci całą resztę.. czyli zakupy, paliwo, moje zachcianki itp. wychodzimy po równo. Jak na razie układ się sprawdza.
Paulunia ja myślę, że dobrze że Mała chodzi do przedszkola. Ma kolegów i koleżanki, ciekawe zajęcia i łatwiej jej będzie pójść później do szkoły!
Kari będę 3mała kciuki... może tylko tak straszą i nie będzie zwolnień... oby!!!