reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2013

Isis chwal się co kupiłaś ???????????? :-) jak ja uwielbiam oglądać Wasze zakupy tylko potem ja też zaraz chce takie mieć hahha ;-)

natis to chyba o 6 rano byłaś na c&a bo jak ja byłam o 8 to juz było tylko to co zostało z wczoraj czyli niewiele ;-) kurczę pojechałabym do c&a tylko u nas pogoda że lepiej nie wyjchodzic/ nie wyjeżdzać na wczorajszy lód dziś od rana sypie snieg więc jest takie zdradzieckie ślisko bo wydaje się że śnieg to nie slisko a pod spodem jedna ślizgawica wole nie ryzykować a wczoraj żeby mi szyby w aucie odmarzły stałam pół godziny i grzałam bo była jedna wielka gruba skorupa lodu :szok:

Inez suuuuper ale nie mogło byc inaczej kochana tyle kciuków było zaciśniętych że musiało byc dobrze :tak: teraz możesz juz odetchnąć i cieszyć się zdrowym synusiem :tak:

Katka no to ładnie jak te bóle sie zaczynają w zaawansowanej ciązy jak ja juz teraz czasem sie ruszyć nie mogę nie wiem co bedzie na wiosne :szok:

Dmuchawiec mój mąż podobny do Twojego jesli chodzi o ciuchy on zawsze ma pełną szafę i nigdy niczego nie potrzebuje :szok: ale on jest mechanikiem więc w normalnych ciuchach chodzi rzadko haha w pracy ma roboczy kombinezon wiec jego ciuchy nawet po 2 latach wyglądają jak nowe ;-) śmieję sie że jego taniej ubrać jak wyżywić hah;-) a Twój mundurowy ??????????

jupi jupi dziś 2 z przodu :-) nareszcie !!!
jeku ale nam leci dopiero co pamietam jak cieszyłam się z II kresek i nie mogłam w nie uwierzyć a tu juz POŁOWA mięła jeszcze 4 miesiące i bedziemy tulić nasze skarby :-D chociaz te 4 miesiące to dla mnie cała wieczność:sorry: zwłaszcza jak teraz sie zaczynają wszystkie bóle mi tez łatwiej wyliczyć co mnie nie boli niż co mnie boli hah:-p

dziewczyny a Palin to przecież ślub w styczniu bierze więc Panna Młoda zabiegana pewno :-)

Ostatnia edycja:
reklama
DMUCHAWIEC - to musiałabyś mojego zobaczyć w stroju niewyjściowym, tzw. wieczorowo-domowym :-D:-D:-D. Czasem przy nim i Kiepski wysiada ;-). Ale ogólnie to chyba nie mogę narzekać :-).

TERI - o. 7.30 byłam. Dla Natki było kilka nowych rzeczy, fajny kardigan za 19,90zł. Polowałam na niego od wczoraj, ale był niedostępny, a dziś dostępny.
Dla Maluszków- Dziewczynek były śliczne śpioszki jasno albo ciemno różowe z kaftanikami. Tylko welurkowe i zastanawiałam się czy nie będą za ciepłe na maj/czerwiec. Zanim się zastanowiłam, przeliczyłam w głowie co już mam to już ich nie było. Ale to zdecydowanie nowe rzeczy, bo wczoraj ich nie było. Spodni też przybyło, ale nie kupowałam nic.
Dzisiaj tylko Natce i Darkowi :).
Widziałaś te kurteczki niemowlęce??? Darek wczoraj kupił tą szarą :-) mówił, że nie może się oprzeć :)

ARIENA - trzymam kciuki!!!

Ostatnia edycja:
Hej dziewczyny, mój lekarz wczoraj niestety się rozchorował i uciekł, pocałowałam klamkę w przychodni :/ Szkoda, ze nie raczyły baby z recepcji zadzwonić i łaskawie o tym powiedzieć... Durne krowy, a my przez pół Szczecina jechaliśmy... Ale kolejna wizyta jutro o 8 rano :) Tylko mój Przemek do pracy, a lubię, jak on ze mną chodzi, bo zawsze ma głowę na karku i wie o co wypytać, a teraz mieliśmy podpytać lekarza o szczecińskie porodówki, bo chcieliśmy się wybrać pozdwiedzać wszystkie, sprawdzić personel i warunki, a porodówek w okolicy aż cztery :)

Zahaczyliśmy w drodze powrotnej do moich rodziców, bo nie widziałam ich chyba od sylwestra jak zawieźliśmy im psa. Tata stwierdził, że już wyglądam jak mamuśka :) A i na wadze mam kolejny kg, czyli ważymy już z maluszkiem 59 :)))

Co do wspomnianych przez was wcześniej bólów - mnie męczył strasznie kręgosłup w okolicy lędźwiowej, ale to około 2 miesiące temu, teraz mam spokój, może dlatego, że staram się chodzić dużo na spacery z psem, a taka pogoda i śnieg tylko zachęcają :). Teraz z kolei nie dosypiam przez bóle bioder, jak długo śpię na jednym boku... Ale da się znieść, wolę to, niż kręgosłup!

Wczoraj zabraliśmy rodzicom steper i zamierzam ćwiczyc codziennie żeby chociaż troch zadbać o rosnącą dupkę :) Czy któraś z was ćwiczy w domku? Lekarz mi zabronił chodzić na fitness dla kobiet w ciąży bo mówił, że to tylko marketing i nie wiadomo nawet czy prowadzący są wyspecjalizowani do tego by trenować ciężarne i powiedział, że jak chcę ćwiczyć to tylko w domu.

Ostatnia edycja:
kurcze muszę jutro wejść o 7 tylko że ja śpię do 8 no nic jutro budzik i heja ;-) widziałam te kurteczki są śliczne mi sie podoba tam jest taka biała ale jedna kurtkę mi sie nie opłaci jakbym więcej kupowała to na pewno bym ja kupiła :tak:

Dzięki dziewczyny... Powiem Wam, że chyba zakwasy będę miała na ramionach, bo czuję, jakby mi z tona kamieni spadła...

Chcieli mnie do tej poradni genet. zapisać na połówkowe w 22 tyg., ale się nie zgodziłam, tym bardziej, że mój prowadzący lekarz zapowiedział, że zrobimy je u Niego.. Szczerze mówiąc, to Jemu bardziej wierzę, bo On od początku mówił, że wszystko będzie dobrze, obadał mnie na wszystkie strony i zapewnił, że dziecko na 99% jest zdrowe.. A złe wyniki testu PAPP-a mogły wynikać z tego, ze lekarka nie zrobiła w badaniu usg, podstawowych, najważniejszych do oceny wady parametrów, tj. przepływów.. Napisała: "nie do oceny", bo stwierdziła, że za bardzo się młode rusza i nie da się zbadać, ale myślę, że trzeba było się po prostu bardziej przyłożyć do tego, a nie gadać z pielęgniarka o złym ogrzewaniu poradni :confused2: No, ale to przecież mój stres... :wściekła/y: Dwa dni wcześniej mój lekarz te przepływy sprawdził i było ok, sprawdził je też po wynikach PAPP-y i był przekonany, że dziecko jest zdrowe.. Było mi lżej, ale starałam się nie nastawiać, dopóki nie dostanę ostatecznych wyników..
Teraz mogę dopiero odetchnąć i na nowo cieszyć się ciążą i z usług tej poradni genet. nie mam zamiaru korzystać i innym będę ja odradzać..:crazy:

Ines Gratulacje!!!!!! CO to za poradnia??

Wisieńka świetny tort! Nie został kawałek??

Palin w sobotę żoną zostanie :tak:

Fioletowa zdrówka dla Arturka i leż ile się da:tak:

Co do strony C&A to ja z wykupieniem asortymentu nie mam nic wspólnego u nas wyprawka gotowa od 2tygodni ;-)

Dzien dobry

Ines super wiadomosci przyniosłaś :)
Cisze sie z dzidzią wszystko ok!
To chyba kamien z serca potworny spadł, co??

Ja znowu tylko o sobie...
Melduje sie dzieczyny. Jest troche lepiej, ale tylko odrobinkę.
Wybieramy się na małe wakacje, ale narazie nie wiemy gdzie sie wybrac.

Irek w koncu pozbył sie bandaży, Krzysiek chory, zakatarzony siedzi w domku. Wiec wesoło jest, bo mały nie daje sie nudzić nic a nic.

Macie już wyprawki??

Ja conieco kupiłam dla maluszka i w ten weekend zawiozłam do bratowej. Przyda jej sie.

Palin juz po slubie czy za tydzien?? Bo nie pamiętam w która sobotę to miało być :sorry:
Mam nadzieje, ze sie imprezka udała, albo uda jesli jest za tydzień ;)

reklama
No co Ty??? :szok:
Może dr. Tatiana czy Tamara nie była za miła ale nie było najgorzej.
Wyniki bardzo dobre. 31 mam usg z echo serca.

XEZ witaj.
MIło, że zajrzałaś. Pali ma ślub 26 czyli w tą sobotę.

Do góry