reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2013

Xez, trzymaj się, będzie dobrze, na pewno. W końcu musi... Trzymam z Was kciuki &&&&&&&&&&&& A jeśli potrzebujesz - smędź - to też czasem pomaga...

reklama
Xez oj nie dobrze, lykaj nospy cały czas... Trzymam kciuki i wierze ze będzie ok.
dmuchawiec dostałam :szok: A nawet nie wiedziałam bo ostatnio mi się coś chrzani i nie wyświetla się wiele rzeczy :szok: Zaraz przeczytam ale z góry dziękuje. Edit. chciałam odpisać i coś mi wcielo. Nie wiem czy się wysłało, odpisze drugi raz pózniej.
palin moje tez się zawsze nawet na zimno pocil a teraz mam uczucie jak uczucie gorącego ucha.

Ostatnia edycja:
Witam ;-)

Ja dziś średnio spałam tzn. nie ogłam sobie obrać dogodnej pozycji, raz za wysoko poduszka, raz za nisko i ani tak ani tak :wściekła/y: Przesrane. Najbardziej wkurza mnie to jak wstanę do toalety, a potem nie mogę zasnąć :wściekła/y:
Młoda wyprawiona z małżem do szkoły, po szkole jadę z nią do wypozyczalni kostiumów karnawałowych, bo w środę ma bal w szkole - wybrała sobie strój czarownicy :-) Mam ochotę na sernik, a nie mam buuuuuuuuuuuuuuu

Hej dziewczyny,

U mnie od trzech dni wieczorne bole, ucisk pod zebrami, cos jak kolka. W srode mam usg jamy brzusznrj, gin obawia sie,ze to woreczek. Usg wczoraj nie mialam, polowkowe 2.02.

Troche przez ten bol oklaplam, ale myslami jestem z Wami.

Ja mam to samo, no może nie codziennie ale kłucie okropne ale tylko wtedy jak zjem coś "niezdrowego", ja mam nadzieję, że to tylko taki urok ciąży ;-) Ale jak dalej będzie mnie tak naparzać to też na usg brzucha się zapiszę.

Xez, trzymaj się, będzie dobrze, na pewno. W końcu musi... Trzymam z Was kciuki &&&&&&&&&&&& A jeśli potrzebujesz - smędź - to też czasem pomaga...

Dzieki
Jakos nie mam w zwyczaju wylewac zali i to chyba jest najgorsze, bo czasem czlowiek z siebie wywali to i owo i juz jest OK, a ja normlanie nie umiem. Wychodze z zalozenia, ze żyjemy w stresujacych czasach i kazdy ma swoje zmartwienial wiec nie chce dokładac swoich... :(

Kari łykam, mam co 6 godzin, ale działa krócej, bo już po 4 godzinach zaczyna mnie boleć brzuch :(
Dzwoniłam do lekarza i narazie nie bedziemy zwiekszac dawki.
Moja szyjka jest w opłakanym stanie, jestem tego swiadoma :( Do tego dochodzi fakt, ze na poczatk roku straciłam Madzie w 20 tc i własnie zaczeło sie identycznie, wiec nie dziwcie sie ze sie martwię :(

Jest jeszcze jedna możliwosc. W Wawie zakładaja pas przezbrzuszny, to taka taśma która trzyma szyjkę.
Dokładnie nie wiem jak to jest, bo dopiero mój gin o tym wspomniał.
Zalozenie takiego pasa to niemal 90% pewnosc ze ciaze sie donosi, jednak rozwiazanie nastepuje tylko przez CC.
W ciazy zakładaja, ale to jest zabieg, przecina sie powłoki brzuszne nie naruszajac macicy.
Jednak ciezko powiedziec czy ktos sie podejmie zalozenia tego w polowie ciązy, a robia to tylko dwie kliniki. Warszawa i Poznań chyba...

Hej
Spalam od 19:30 do 7:30:) Zmeczona bylam, maz szedl spac bo o 23 wstawal, dziewczynki szly spac i ja sie zabralam na gore z nimi:) Dobrze mi to zrobilo, jak spie to nie mysle o glupotach:)
Dzis i w Anglii pada snieg. Musze kupic drugie kozaki corce bo chodzi do szkoly i ciagle wraca w mokrych...dzis wybiore sie na pierwsze zakupy od 9 tyg.
Xez, ciezko cos napisac madrego a czuje, ze chce ci cos napisac. Wierz, ze bedzie dobrze. My tez tu wszystkie wierzymy, ze dasz rade! Xez a mialas jakies problemy z Krzysiem, czy z Krzysiem nie skracala sie szyjka?
Widze ze duzo jest takich mam co albo teraz leza albo w poprzednich ciazach lezaly.

Paulus z Bartkiem i Krzysiem było ok, problemy zaczeły sie od ciazy z Magdusią no i skonczyło sie jak sie skończyło :(
Chciałabym wierzyć. Zwykle jestem optymistka, jednak tym razem cieżko mi wierzyć :( Przeraża mnie to. Jedyna szansa dla mnie to ten pas, ale nie wiem czy znajdzie sie ktos kto sie podejmie jego zalozenia w takiej ciązy.

Marze, zeby przynajmniej donosic do 32 tc, juz maluch jest duzy i jest szansa, ze nie bedzie następst wczesniactwa... Choc bede kochac tego malucha bez wzgledu na to jaki będzie, jednak każda matka chce zdrowego malucha.

to widzę że nie tylko ja tak mam Palin mam identycznie z tymi stopami są zimne i mokre :szok: dziwne uczucie :baffled:

XEZ jej straszne mi przykro że masz takie komplikacje ale my tu wszystkie trzymamy mocno za WAS kciuki i kochana MUSI BYĆ DOBRZE !!! łap sie każdej szansy na donoszenie ciąży jak sie da ten pas u Ciebie założyć to zakładaj 90% szans do DUŻO ja wierzę że w maju/czerwcu urodzisz pięknego zdrowego syneczka :tak:
ale jak pomyślę co teraz przechodzisz to aż mi sie płakać chcę :-(

Ostatnia edycja:
Xez, domyślam się jak się boisz, ja miałam tak do 15tyg, tez strach ze się powtórzy... Osobiście podjęła bym decyzje o założeniu pasa, jeśli stan się pogarsza. Mam ogromna nadzieje ze wszystko się dobrze skończy, trzymam za ciebie kciuki z całych sił.

reklama
Mi się stopy nie pocą ale mam problem wieczorem, bo mi gorąco a rano zamarzam mimo, że ja ta sama i temp w pokoju też ta sama. Dzisiaj jak wstałam i poszłam się myć to musiałam robić to sprintem bo zmarzłam jakbym w łazience miała -10. Zaraz grube dresy i skarpetki i dalej nie jest mi za ciepło. A wieczorem pewnie będzie mi znowu gorąco. Chyba mąż tak na mnie działa :-p

Do góry