reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2013

Korba jak ja Ci współczuję.. ja osobiście cykam się,że coś mi się tam na płucach czy oskrzelach osadza i co mi dadzą a Ty kolejny raz bidulo chorujesz..I Twoja Córcia też.
Oby faktycznie bez antybiotyku się obyło.Wracajcie do zdrowia.

Dosłownie...chory sezon się zaczął :dry:

reklama
Wzdecia....znam to. Wlasnie teraz wzielam dwa espumisany bo boli mni w prawym boku. Ciagle mysle ze to wyrostek ale nic nie wykazuja badania. Tez jak mi czas am brzuch wysadzi to masakra. Do tego te zaparcia:( Zeby to czlowiek za przeproszeniem nie mogl sie wysrac porzadnie:wściekła/y:Co najgorsze moge sobie pic ziola, jesc jogurty a to i tak nie idzie.
Kobra ja tez jak wiesz mam kaszel i to od ok.10tyg. Mniejszy wiekszy ale jest. Raz suchy, raz mokry. Nie wiem o co chodzi.
Dzisiaj zrobilam pierwszy obiad od 9 tyg. Mam nadzieje ze zjadliwy bedzie:) Jeszcze 2 godzinki i maz wroci z pracy.

dmuchawiec pisz pisz kochana:tak:

Marcysiowa - mam nadzieje ze poranne problemy minely...

Korba - zdrowiejcie i oby obylo sie antybiotyków!

MamoTrojki - Ja na plecach raczej nie spie, nigdy tak nie lubilam, a teraz w ciazy jak sie na plecach poloze to mi duszno jakos....
Dzis w nocy obudziłam sie z kłóciem w dole brzucha z boku i wlasnie na plecach lezalam. Wstalam wzielam nospe i zasnelam....

Isis -my mamy zakaz na sex od 6 tygodnia ciąży :no: wiec moj mezus biedny jest ....:baffled: ja jakos wogole nie czuje potrzeby, kompletna posucha......:no: W poprzedniej ciazy tez mielismy zakaz gdzies od 17 tygodnia do konca ciazy. Moj M. mi ostatnio powiedział : "te Twoje dzieci to wcale nie chcą się ze mną kochać" he he No fakt co ciaza to zakaz na sex :baffled:

Strasznie mi sie podoba noszenie dzieci w chustach, ale nie wiem czy ja bym tak potrafila, trzeba by miec kogos kto by mi pokazal jak to robic....

Nayaa, zdrówka dla Twojego chłopa!

My zaraz bedziemy miec gosci. Przyjedzie chrzestny mojego synka. Posiedzimy, pogadamy, bedzie miło ;)

A jutro ważny dzien, mam wizyte u mojego gina. Oj mam nadzieje ze maluch ma sie dobrze, bo nic nie czuje i sie martwie.....

Oj tu się działo :szok::baffled: Za długo mnie chyba nie było, żebym dała radę na wszystko odpisać, więc tylko tak trochę...

Wzdęcia - u mnie Espumisan stał się kolejnym środkiem przyjmowanym codziennie. Od bigosu aż tak nie pęcznieję, ale za to np. nie mogę jeść tego od teściów - nie wiedzieć czemu męczy mnie, aż w końcu wymiotuję po nim (przed ciążą było to samo). Drugim środkiem na wzdęcia jest Mikołaj - tak potrafi się pokręcić, że przepycha dalej i dalej, a potem tylko słychać koncercik aromatyzowany...

Ja mogę spać w każdej pozycji (oprócz na brzuchu) i jest dobrze. Najwięcej i tak spędzam na lewym boku, ale czy budzę się na prawym, czy na plecach - nic mi nie dolega. Może przy większej masie będzie coś się działo.

Seksik - mrrrr... Oj jak czasem najdzie :cool2: A kobiecie w ciąży się nie odmawia, bo myszy zjedzą ;-):-D Ale nie możemy narzekać - duzo, często i przyjemnie. Mikołaj chyba wyczuwa co się "święci" i jak Tata ma go odwiedzić to tak fajnie się układa, że nic tylko się kochać...

Korba
- naprawdę Wam współczuję. Niech już Was te choróbska zostawią w spokoju.

Robaczek, ja też za słodkim niekoniecznie. Pewnie gdyby ciacho zrobić o smaku pikantnym, albo słonym to zjadłabym całe. Mężu miał wczoraj imieniny to upiekłam mu babeczki i ciastek się kupiło i czekolada (on to lubi słodkie). A dla mnie mogłyby być tylko paluszki, chipsy (choć mnie Aro pilnuje, bo niezdrowo). A słodkie nadrabiam owocami. Przyszła mi też faza na kasztany, ale ciężko je dostać :-(

Mama trójki - już przyjmujesz zapisy na kurs z chustowania? Kiedyś mi się wydawało trochę dziwne (bo słaby kręgosłup dziecka, bo się udusi - takie było moje myślenie), ale jak zobaczyłam męża koleżanki z Córunią to stwierdziłam, ze ja też chcę mieć Maluszka tak przy sobie nosić.

Mama Wikusi - po prostu &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Mama trójki - już przyjmujesz zapisy na kurs z chustowania? Kiedyś mi się wydawało trochę dziwne (bo słaby kręgosłup dziecka, bo się udusi - takie było moje myślenie), ale jak zobaczyłam męża koleżanki z Córunią to stwierdziłam, ze ja też chcę mieć Maluszka tak przy sobie nosić.&&&
Regularnie kórsów nie robiew zasadze to mam do wyboru konsultacje (do 2 rodziców prywatne)albo warsztaty-max 4pary warsztatół nie prowadze bo niemam Działalności ani miejsca ale konsultacjie czasem robie jak ktoś sie do mnie zgłasz wtedy w rocznym rozliczeniu jako dodatkowe dochody umieszczam bo za często ich nie robie-najwięcej to kuzynki,ale od nich głupio kase brać.
Jednorazowe konsultacje obejmują prezentacje wiazań dostosowanych do wieku dziecka wybór i nauka jednej z nich-trwają 1,5h-2h-czasem dłuzej jak rodzice gadatliwi bo wiecej sie gada;) raz rodzice byli juz po próbach chustowania i zdazyliśmy nauczyc się 2 wiazań-potem dostaje miłe maile z fotkami dzeci w chustach-oczywiscie pomagam też wybrać chusty-to zwykle jest gratis nawet bez konsultacji-teraz udało mi się z 2 firmami dogadać ze chusty "warsztatowe"do pracy mam troche taniej-moge je sprzedawać w cenie producenta-sugerowanej ale zwykle sprzedaje za tyle ile od producenta kupuje bo zeby naprawdę na tym zarobić to musiała bym 10jednorazowo10 u nich zamówić-wtedy mi coś tam odpalaja a drukuja paragony na sugerowana ale 10 chust zamówić-bez sensu poza tym niechce sie wiazać z zadna firmą żeby zostać obiektywna w ocenie chust;)

Mamawikusi pisz za raz po wizycie jak bylo!
Powiem wam ze ja mam tak, ze po wizycie u gina i usg jakis tydzien jestem spokojna ale po tygodniu znowu zaczynam sie martwic i odliczac czas do wizyty. Prosty rachunek tydzien spokojny a trzy tygodnie stres. Teraz 22 mam usg polowkowe, ciekawe co powiedza. Oczywiscie pojade i prywatnie do polskiego gina ale mysle, ze i tutaj cos mi powiedza konkretnego.
Xez jak u ciebie?
Fioletowa lezysz, masz kogos do pomocy?

Korba jak ja Ci współczuję.. ja osobiście cykam się,że coś mi się tam na płucach czy oskrzelach osadza i co mi dadzą a Ty kolejny raz bidulo chorujesz..I Twoja Córcia też.
Oby faktycznie bez antybiotyku się obyło.Wracajcie do zdrowia.

Dosłownie...chory sezon się zaczął :dry:

Masz racje masakra jakaś , mam nadzieję że wszystkim nam chorującym szybko przejdzie..:tak:

Paulus, Mnie też tak męczył kaszel przez ponad miesiąc i prawdopodobnie miałam początki zapalenia płuc , więc uważaj kochana idź może się osłuchaj do lekarza , dla pewności , że wszystko jest ok.

Jutro idę zrobić badanie moczu i morfologię , bo w środę doktorek ;)

Ostatnia edycja:
reklama
co do dziecka w chuście i jego pozycji i kręgosłupa to w dobrze zawiązanej jest idealna. kręgosłóp dzecka nie chodzącego nie powinien być prosty-bo to pionizowanie a pionizować nie wolno dla dziecka do momentu kiedy zacznie chodzić odpowiednie wygiecie kregosłupa to litera C czyli zaokrąglone plecy i pupa zawinięta nie odgięta do tyłu -to uzyskujemy w chuscie dobrze zawiazanej przy właściwym odwiedzeniu nóżek i uniesieniu kolan powyżej pupy-fizjologiczna żabka pozytywnie wpływa na rozwój bioderek-u nas sprawdziła sie jako dopełnienie terapi przy dyplazji.
a u ducić się nie udusi po 1 masz dzecko blisko siebie a nie jak w torbie na dziecko Wyniki Szukania w Grafice Google dla http://i01.i.aliimg.com/photo/v0/474368149/PreMaxx_Baby_Bag_sling_Infant_PreMax_Baby.jpg torby nie kupujcie czasem ludzie nazywają je chustą ale to nie chusta to torba na dzecko i już w stanach pare dzeci się w tym udusiło z powodu przygięcia brody do tłowia
w chuscie dzecko ma komfortową pozycje i swobodnie oddycha a ty swoim oddechem stymulujesz je do odechu -dzeci czasem mają przestoje bliskość rodzica stymóluje ich oddech do regularnosci w oddychaniu-sa przypuszczenia ze bliskość spania i noszenia brzuch do brzucha zmniejsza ryzyko nagłej śmierci łózeczkowej ale jest za dużo zmiennych żeby to zbadać.

Wszystko to zakłada dobrze zawiazaną i dociagnieta chuste -to ważne ale nie bardzo trudne-naprawde na 1 wiazanie -1konsultacja wystarcza
aja nauczyłam się bez konsultacji z pomocą mamy która nosiła swojego synka -ale doradcą nie jest

Do góry