reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2013

hej ja juz po wizycie zaraz opisze w odpowiednim watku choć nie ma duzo pisania :baffled:
natis dzisiaj ja tez wertuje przepisy dzisiaj natknełam sie na kaczkę z pomarańczami hmmm tez brzmi pysznie :-)
co do facetów za kółkiem to mój wie że do mnie się na ten temat nie odezwie bo jak coś marudzi to zamykam go jednym zdaniem : przesiadamy się? i nic sie wiecej nie odzywa zwłaszcza jak jest po piwku i nie może jechać ha ale i tak uważa że jak na babe to całkiem dobrze sobie radze
co do ciast to ja oprócz serników makowców i królewca obowiązkowo robię karpatkę uwielbiam tylko u nas jest tak że jak ją zrobię to 20 minut i jej nie ma więc raczej świat nie doczeka ;-)
ale wam zadroszcze tego śniegu jeszcze 2 dni temu u nas były zaspy a teraz nie ma śladu ja chcę białe świeta plisssss:baffled:
życzę spokojnej nocy jak to mój synek mówi nam co wieczór kolorowych snów ;-)

reklama
Szybkiego powrotu do zdrówka zycze tym, którzy się rozchorowali.
Ja w tym roku organizuje wigilie u nas, oczywiscie wszystkiego jedzenia sama nie przygotowuje, bo bym nie dała rady, oczywiscie kazdy ma swój przydział. Mój przydział to dwa ciasta, ryba po grecku i ryba w zalewie. Dzisiaj mąz firanki wyprał i zawiesił, nawet nie zauwazyłam ze są wyprane:-D jaka wtopa:szok:

Zbiłam gorączkę , więc na chwilkę wpadłam, moja mama zadzwoniła do lekarza i powiedział, że jak było już lepiej a dzisiaj gorączka --to może być taki przełomowy dzień--oby. Jeśli nie to jutro znowu do lekarza, i jeszcze do tego wszystkiego jutro wieczorem mam wizytę u gina.

Teri robisz taki zwykły sernik??? Jeśli tak to bardzo proszę o przepis:tak:

korba ja robię sernik złota rosa pierwszy raz jadłam u teściowej kilka lat temu i od tamtej pory zawsze robie z ta rosa na wierzchu ta rosa jest z ubitych na sztywno białek z cukrem jutro znajde przepis z którego robie zawsze to dam na wątek z przepisami i jeszcze robie seromakowiec bo za samym makowcem nie przepadamy

Dzień dobry wszystkim ;-)
Ale tu cisza ostatnio... Chyba przygotowania świąteczne pochłonęły mamusie.

Mnie jakoś brzuch boli dzisiaj... a właściwie to tak ciągnie. Chyba rośnie. Wczoraj wieczorem tak mi go wysadziło że nie mogłam się napatrzeć :-D mąż się ze mnie śmiał że cały czas o brzuszku gadam :-)

Jutro wizyta... już nie mogę się doczekac, zaczyna się stres.
Rano musze odebrać wyniki badań (toxo, hiv, przeciwciała i jeszcze jakieś inne...) a na 15 do lekarza. Mam nadzieje że mąż będzie mógł iść ze mną.

Dzień dobry :happy2:

Zima nie odpuszcza. Chałdy śniegu na brzegach dachów i wielkie sople zaczynają wyglądać groźnie. Ale ta biel - cudo...

Wczoraj nareszcie wyszłam z domu - szczęśliwa jak dziecko. Samochód zasypany, więc zostały nam "autochody". Maszerowałam po zaspach, rzucałam śnieżkami w Aro, rysowałam w śniegu uśmiechy na samochodach. Aro komentował tylko jednym słowem : "nienormalna". Nie wszystko udało się załatwić, a ja byłam szczęśliwa - uwielbiam zimę...
No i się załatwiłam - po długim czasie bez spacerów (bo wszędzie zawsze autem, że szybko załatwić sprawy i nie dźwigać zakupów) nabawiłam się zakwasów. Od tego przedzierania się przez śnieg całe pachwiny nie bolą i chodzę jak polamana. Ale co tam - warto było. Następne L4 muszę dostać chodzące - będziemy mogli spacerować, wzmocnię kondycję, powdycham powietrza. Nawet dużo lepiej mi się spało w nocy (jedna krótka przerwa na siusiu i znów odpływ).

I pomyśleć, że zima nas z Aro połączyła...

Witam Babeczki !
u mnie wczorajsze popołudnie i wieczór też intensywnie.
Najpierw niespodziewanie wylądowałam u dentysty ( S nie zdążył na swoją wizytę ). Okazało się, że mam zdrowe ząbki ! Aż byłam zaskoczona. Wyczyścił mi trochę kamienia. Natomiast młody ma znów dziurkę :wściekła/y: Masakra - to będzie 5 plomba w jego mlecznych zębach :wściekła/y: No ale też się dowiedziałam, że wyszły mu dwie szóstki :) Jutro idziemy borować - ja już mam stresa :)
Po pysznej pomidorówce pojechaliśmy do Ikea po szafkę pod kuchenkę do zabudowy. Piekarnika nie miałam więc kupiliśmy nową kuchenkę by coś upiec :) Za godzinkę przychodzi gazownik zamontować. Już się nie mogę doczekać gotowania :):)
No ale moja lista z planami legła w gruzach... dwa dni poślizgu :( Zaraz lece nadrabiać ale znów nie wiem od czego zacząć :(

Z moim S i moją jazdą autkiem było kiedyś podobnie - musiał marudzić....W końcu zrozumiał, ze co kierowca to inne nawyki i wreszcie siedzi cicho :) Aczkolwiek jak jedziemy razem to raczej siedzę z boku.

Korba ja robię sernik wiedeński i taki zwykły z rodzynkami. Mam nadzieję, że wyjdą mokre i że w ogóle wyjdą bo dawno nie piekłam :)
Ok. zmykam zabrać się za robotkę- ale wpadnę tu niedługo z kawką bo zaczęłam ją znów co dzień pić - mam nadzieję, że nie robię krzywdy mojej maluśkiej kruszynce. Też pijecie kawę ? Tak codziennie choć jedna ?

Zdrówka dla chorych I dla leżących też !
Isis jak ucho ?

Witam, u mnie tylko taki lekki biały nalot za oknami, ale za to pierwszy raz od co najmniej paru miesięcy spałam od 24 do 6, a nie chyba o 2 się obudziłam do córki, nie jestem pewna. Ale napewno wstałam dzis wyspana, zbieram sie bo musze naszykować mała do teściowej a z M. jade do ginekologa a póżniej oboje na piaskowanie i pewnie jakieś zakupy.

Dzień dobry dziewczynki :-)

Oj tak, Świeta wymagają poswięcej i w kuchni i w porządkach. Lepiej mają Ci którzy idą w gości na Święta (czytaj JA :-D) Jedynie co to okna umyłam na raty, ogólne porządki trwają nadal, choinki jeszcze nie mamy, będzie w weekend no i jakieś ostatnie zakupy jeszcze przed nami.

Pogoda u nas FATALNA, absolutnie nie Świateczna i nie zimowa :/

reklama
Witajcie kobietki

W nocy znowu miałam gorączkę , teraz na razie spokój...
Uwielbiam sernik ale taki zwykły nie wiedeński, i taki chciała bym upiec, jeśli macie takowe przepisy---to ja bardzo poproszę :tak:

Palindromea dobrze , że poszalałaś troszkę na śniegu , zawsze coś innego niż siedzenie w domku.

Robaczku Ty to masz energii, ja pewnie gdyby nie ta choroba też inaczej bym funkcjonowała ;) A tak to mój S śmieje się , że wyglądam jak Monster high z kolekcji piżamowej :-) Robaczku ja codziennie piję kawkę rozpuszczalną z mleczkiem - rano, i po obiedzie ale już taką malutką..;)

My pewnie w weekend kupimy choineczkę , ach przez tą chorobę, nie czuję w ogóle Świąt , tak bardzo bym chciała się już lepiej poczuć....

Dzisiaj na 18 wizyta kochane, mam nadzieję ,że mój ciągły kaszel nie szkodzi maleństwu, dzisiaj w nocy tak męczył mnie kaszel i cały dół brzucha mnie boli:-(

Miłego dnia Kochane:tak:

Ostatnia edycja:
Do góry