reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2013

natis ja tez mam pomidorową dzisiaj ;)
Pani Basia gotuje niezwykła pomidorówke, tak sie najadłam, ze maluszek zostł chyba przygnieciony przez mój zoladek :)

Wiem, wiem dziewczyny... nie szaleć, ale z moim ADHD ciezko jest lezeć.
Zafundowałam sobioe dzisiaj wizyte w bibliotece i wypozyczyłam Kilka książek.
Dziki Bogu moj sasiad odsniezył mi samochód, bo nie wiem jakbym dojechała do lekarza ;)

Robaczek to siedz spkojnie i czuj :)
Moje dzieciatko tez sie wierci jak siedze, albo leze. Przez ostatnie dni czułam bardzo wyraźnie. Dzisiaj już mniej, bo sie ruszam, ale wiem, ze z nim wszystko OK.
Nie moge jakos sie przekonać ze to bedzie dziewczynka. Mysle, ze zbyt wczesnie lekarz mi to powiedział... chciałabym Małgosie, ale wewnętrznie czuje, ze chyba jednak bedzie chłopiec... dla chłopca jeszcze imienia nie mamy....

Monia zdrówka dla Lenki.
Mój Krzysio tez czesto łapie infekcje oskrzeli, zapalenia jeszcze nie miał, ale obturacje juz nieraz.
Zdiagnozowano astme oskrzelowa oczywiscie. Nie jest źle, kiedy sie cos zaczyna to pulmicort i jazda.
Obys tylko trafiła na dobrego alergologa, bo ja najpierw trafiłam na konowala. Dopiero skierowano mnie do pani alergolog w Ostródzie i od tgo czasu mamy spokój, dobrała leki i jest OK.

Wrzuciłam fotke do galeri brzuszków, jestem z siebie dumna, ze mi sie udało ;)

Ostatnia edycja:
reklama
Robaczek dobra pomidorówka jest zawsze w cenie. Ja jestem wychowana, że święta (a zwłaszcza Boże Narodzenie) są rodzinne i powinno się je tak spędzać. Nie wyobrażam sobie spędzać ich tylko we dwoje (chyba, że nie ma innego wyjścia). Dla mnie to tak jakby nas cała rodzina porzuciła i nie chciała na święta. Tak więc ogromne emocjonalne przeżycie.

Monia bed jak masz jajka z dobrego źródła i je umyjesz i wyparzysz to można. Wiadomo - rozsądnie z ilością.

No i dostałam antybiotyk Amoksiklav 1g, mam brać 2x1 przez tydzień - masakra ale dzwoniłam do mojej gin i jest to jeden z bezpiecznych anty w ciąży. Oby pomógł, bo zwariuję z tym bólem :wściekła/y: Dobrze, że moja córa u babci jest od wczoraj, bo ja tylko leżę i kwiczę :-(

Ale mi ochoty na pomidorówkę narobiłyście :-)

Xez , Natis,
Odpoczywajcie i uważajcie na siebie < tulę Was mocno>

Ja też mam rosół, dla nas dziewczyn ugotowałam makaron resztką sił, ale jeszcze muszę ziemniaki , bo mój S je rosół z ziemniakami.

Dziewczyny mam normalnie doła, kumacie że już 2 dni nie miałam gorączki a tu znowu, zaczęło mi się robić zimno , mierzę i 37.6, łyknęłam już apap i uciadłam.....:wściekła/y:

Ja chyba za nic nie powinnam się brać, chciałam z córeczką zrobić ciasteczka i zrobiłyśmy różne kształty, tylko , że wyszły MURZYNKI:crazy:

Piszecie o prowadzeniu auta. Uwielbiam, i czy śnieg czy deszcz czy slonce zawsze wsiadam i jadę :) Mam prawko już 5 lat i od 5 jezdze. Ostatnio nawet szwagier powiedział że nigdy by się nie spodziewał że baba za kółkiem tak dobrze jeździ :p

Wiki rok temu tez chorowała... zap pluc, zaraz poźniej zap oskrzeli i tak w kółko... okazało sie że to od alergi. Dostała Aerius i od tej pory cisza (odpukać)
A linia u mnie zaczyna być widoczna :p

Korba jak na choinke ciasteczka, to nie przeszkadzaja murzynki ;) Klorowy lukier i do roboty ;) Będa sie swietnie prezentowały na choince.

Pani Basia własnie piecze pierniczki, jak Krzys wróci to bedziemy je ozdabiać ; )

Marcysiowa - ja też mogę dostać tej pomidorówki? Uwielbiam. Ale Aro już mi zaplanował - warzywka na parze (zaczyna mi urozmaicać dietę, a potem narzeka, że z każdym dniem jest mnie więcej).
A co płaczu - wypłacz się. Pomaga.

Też lubię prowadzić. Dzień przed odebraniem przeze mnie prawka ojciec kupił sobie nowszy samochód. Stary miał iść na złom ("Złomek" w moim wieku, raz utopiony przez mojego brata, kilka tygodni się suszył, wyeksploatowany na maxa), a że jeszcze do listopada miał ubezpieczenie - to go dostałam na rozjeżdżenie się. Do pracy miałam na drugi koniec miasta, więc zawsze coś, a że taki gruchot, to nie byłoby szkoda, jakbym zarysowała, czy stłukła lampę przy parkowaniu. Ojciec zalecał tylko, żebym jak najwięcej parkowała tyłem (uważa, że tak lepiej potem wyjeżdżać i ja nabiorę wprawy). Potem teściowie kupili samochód i oddali nam swój stary. A Złomek zakończył żywot.

U mnie w rodzinie było tak, ze zawsze ktoś święta spędzał chory w łóżku. Mam nadzieję, że w tym roku tradycja się zmieni...

Korba, ja tez tak miałam 2 tydodnie temu, nie miałam już gorączki,a po 3 dniach zaczęły się dreszcze i ja mierzę a tam 37,5.
Byłam całe dnie sama z dzieckiem, nie mogłam lezeć, chodziłam do piwnicy itd, więc chyba sie przestudziałam jak to się mowi i od nowa zaczęłam chorować, później już uważałam i mi przeszło.
Nie męcz się, pozwól sobie na odpoczynek, jeszcze zdażysz przed Świętami coś porobić.

Kto chce pomidorówki to proszę o adres - zaraz wysłam. A wyszła pyszna...

Dzięki za pociechę ws świąt. Będzie dobrze.

Mi lekarz powiedział, że w ciąży wysoka temperatura gdzie trzeba się martwić to 38,5. Wcześniej nawet leków nie brać.

reklama
Isis to lez i odpoczywaj. Wzielo Cie na dobre, dobrze, ze to nie poczatek ciazy. Teraz juz mizna wiecej lekow, moze antybuotyk zadziala i zapomnisz o chorobie:)
Robaczek potwierdz ruchy jak sie upewnisz:) Ja nie licze ze u mnie pojawia sie w najbluzszym czasie. Zawsze czuje dopiero ok.19tyg.
Pisalyscie o bolu w okolicy pepka, ja tez czasamu czuje takie klucie.
Natis to naprawde dziwne masz te krwawienia. Ja mialam tylko ten krwotok i potem do konca dnia i na drugi dzien. Od tego czasu minal miesiac i nic sie nie pojawilo ale krwiak ma nadal 44mm. Mial 88mm wiec polowe zmalal. Tez znam ten strach przed wstawaniem. Wstane sie myc to za raz brzuch boli, moze tylko wszystko opada w dol ale ja i tak paniki narobie i zmykam do lozka:)
Jaki szal na pomidorowa:) U mnie mielone:)
Dzisiaj moja corcia byla wiesniakiem na jaselkach:) Moja mama poszla na przedstawienie i zrobila mi zdjecia. Czesc dzieci plakalo, albo cos tam robilo z wlosami, wycieralo sobie nos ale mama mowi ze staraly sie. Nie ma co wymagac od czterolatkow:)

Do góry