reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2013

Witam!!! Jeszcze Was nie nadrobilam, weszlam tylko napisac jak bylo w UP. W sumie nic sie nie zmienilo, nie chcialy ode mnie zaswiadczenia ani nic, dalej mam wizyty co 3 miesiace wiec wszystko bez zmian.

reklama
O to super. No mi się wydaje,że mi pieniędzy też nie cofną.Ale wrócę to się upewnię ;-).
Matko i córko,wszyscy chorują :szok: i Wy,i Wasze dzieciaczki i nawet u mnie zaczęła się jakaś epidemia i jeden po drugim-kolejne osoby w domu zostają a ja zamknięta w swojej twierdzy :-D zdrowia Wam wszystkim życzę !!!

Dziewczyny, chciałam was zapytać o brzuszki. Normalnie są miękkie, ale jak je lekko dociśniecie to tam wewnątrz są mocno twarde? Czasem pisałyście o twardnieniu brzucha - mówiłyście o całym brzuchu? Pierwsza ciąża = brak porównania. I ta się zastanawiam, czy jest oki, czy może kontaktować się z gin (bo akurat dziś jest w gabinecie...

Ja też tak mam, u środku brzuch jest twardy ale niestety miękka oponka go chroni:p

Od początku schudłam 2 kg a wydaje mi się, że brzuch rośnie i rośnie, choć wszyscy mówią, że przesadzam, to ja i tak już widzę ciążowy brzuszek a nie lekką nadwagę:)

Dziewczyny ze śląska - widziałam jakiś czas temu jakieś plany spotkania w SCC.. Na kiedy planujecie? Wracam od poniedziałku do pracy i codziennie ok 16 przejeżdżam tamtędy, więc jeśli nie macie nic przeciwko - chętnie dołączę. Szczególnie, że chodzi za mną wielkimi krokami jakaś pyszna kawka z coffee heaven:):):)

Witam!!! Jeszcze Was nie nadrobilam, weszlam tylko napisac jak bylo w UP. W sumie nic sie nie zmienilo, nie chcialy ode mnie zaswiadczenia ani nic, dalej mam wizyty co 3 miesiace wiec wszystko bez zmian.

Ja dzisiaj miałam wizytę w UP w związku ze zmianą miejsca zameldowania, z Lublina na Warszawę, i tak się wkurzyłam niemiłosiernie!!! Okazało się, że w przypadku rozwiązania umowy za porozumieniem stron, zasiłek przysługuje przez 3 miesiące, a nie przez pół roku!!!!!! Pierwszy będę miała wypłacony w marcu, za luty. A 3 pierwsze miesiące od rejestracji są też zasiłkowe, ale przepadły z uwagi na porozumienie stron. A chciałam szefowej na rękę pójść, żeby papierów nie musiała różnych wypełniać. :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: W UP mi powiedziała, że pracodawca takie rzeczy powinien wiedzieć, a ta moja ani be ani me!! Ale jestem wściekła. Niby pieniądze nie wielkie ale zawsze coś, skoro się nic nie zarabia. Ech:no::-:)-(
Jeszcze dzisiaj odebrałam tel. od mamy - z pożyczką. Pięknie, czemu nie, tylko skąd na to brać? :crazy:

Zapowiadam się, że za tydzień wizytuję, jutro idę na badania - wszystkie z listy. Już mam stresa...

Zdrówka wszystkim chorującym, nie dawać się !!!! ;-)

PALINDROMEA - lekko twardsza to pewnie jest macica z dzidziolkiem, musisz zwrócić uwagę na twardnienie brzucha - macicy i takie 'stawianie' się, szczególnie jak stoisz. Zauważysz, że brzuch na dole się spiął, ciągnie na dół i po chwili puszcza.

MADZIA - jeżeli chodzi o mnie to byłabym chętna w połowie przyszłego tyg. Mam nadzieję, że SMILE i MATCEEWIE też przypasi ten czas. Wcześniej będę się bała ruszyć z domu, a nie ukrywam, że na godzinkę bym wyskoczyła na spotkanie z Wami - dla zdrowia psychicznego też :-)

A ja myślałam Natis , że poczekamy na podniesienie się łożyska Twojego. Ale jeżeli nie czekamy to mi pasuje wtorek popołudniu albo środa rano , no albo czwartek popłudniu :)
Dziewczyny zdrowia wszystkim chorującym życzę .

Właśnie na onecie znalazłam - Dziecko - - Chciała tylko mieć zdrowe dziecko - Dziecko w Onet.pl

Co o tym myślicie? Ja pierwsze dziecko rodziłam od 6 rano.. o 18 zdecydowano o cesarce - urodził się o 19:25 56cm 3,8kg :) I mam pewien uraz do naturalnych porodów:( Co jeśli znów będę się męczyć cały dzień i nic? Po cesarce została tylko blizna a ja następnego dnia już biegałam po oddziale z innymi matkami rodzącymi ze mną siłami natury - problem w tym, że byłam 8 lat młodsza :p

reklama
MADZIA - ja rodziłam od 10 rana w sobotę do 9.15 w niedzielę ;-). Też skończyło się cc. Teraz też będzie cc, choć Ci zazdroszczę szybkiej regeneracji, bo ja długo dochodziłam do siebie. Zazdrościłam z kolei sn, bo one właśnie biegały a ja się ruszyć nie mogłam.

MATKAEWA, SMILE, MADZIA - czy pasowałaby Wam najbliższa sobota na soczek w Silesii??? Okazało się, że mąż się wybiera z kumplami tam właśnie na zakupy, a ja skorzystałabym z transportu :-). Jestem tak psychicznie wykończona, że jestem pewna że godzinne wyjście napewno bardziej pomoże niż zaszkodzi.

Ostatnia edycja:
Do góry