reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2013

Wszystkim, które już ujrzały II kreseczki serdecznie gratuluję :)
Tym, które czekają żeby ujrzeć II kreseczki przesyłam fluidki &&&&& i trzymam mocno kciuki, żebyście dołączyły do naszego grona :)

Mam 26 lat, o dzidziusia staramy się już długo, prawie 2 lata. W zeszłym roku w listopadzie miałam robione HSG, teraz miałam już skierowanie na laparoskopię i miałam mieć IUI ale się udało i to w cyklu, w którym niby nie było owulacji (wg. USG) i w którym pogodziłam się już z tym, że naturalnie nam się nie uda.

P.S czy ktoś wie, czy można zamknąć tamten wątek? Bo nie widzę takiej opcji.

reklama
A zapomniałam napisać, że termin wg. OM to 5.06.2013 :)
Wybaczcie to moje roztargnienie ale ja nadal nie mogę w to uwierzyć :)

o tak oby to były nuuuudne ciążę
a mnie widać pewnie było albo na staraczkach albo na wspomagaczach :-D

margotka, nie przejmuj się admini zamkną sami wątek, a jak piszesz jeden post pod drugim, używaj edycji, chyba że minęła już np godzina, albo więcej - lepiej to wtedy wygląda

ja was teraz nadrabiam, heheh coś trzeba robić na L4 ;-)

Dzięuję Fioletowa :) Będę tak robiła :) Narazie to ja jeszcze w szoku jestem i nie wiem o co chodzi :) A widzę, że my z tego samego miasta :)

margotka fajnie ze wam się udalo naturalnie :) Ale miła niespodzianka :)
fioletowa widze że się ''dietujesz'' :p Teraz to tylko kg na plus :p
koriander trzymam kciuki za twoje testowanie :)
motylek śluzu mam więcej niż zazwyczaj i jest on przewaznie biały, z tego co pamietam z Wiki tez tak mialam. Juz nie cale 2 tyg:p Tydz i 6 dni :p Już się doczekać nie mogę :)
Dziewczyny które mają już dziecko, jak to jest u Was z noszeniem go? Podnosicie te swoje skarby? Ja tak. Nie mam wyjscia, jak P jest w pracy a ja małą kąpie to jakoś zwanny musze ja wyciągnac... mam nadzieje ze to nie zaszkodzi kropce

hehe margotka to można będzie się spotykać na ploty :-D

mamawikusi to jest metoda na zajście "na dietę" ;-) w sumie sytuacja wyglądała tak, że jak się młody urodził to się okazało że mam kamienie w pęcherzyku żółciowym, jak on miał rok, to mi wycieli a potem dieta wątrobowa - w rezultacie byłąm 10 kg lżejsza niż teraz [spacery po ciąży, dieta] no a potem wróciłam do pracy, było po diecie, więc i mogłam jeść smażone, tłuste, sery pleśniowe - takie ciężkie rzeczy, 8 godzin za biurkiem i waga mi poleciała do góry, rok temu zaczeliśmy starania i wtedy stwierdziłam że nie opłaca mi się odchudzać, schudnę po ciąży... a tu ciązy jak nie było, to miesiąc temu stwierdziłam że nie wiem ile to potrwa więc zaczęłam dietę i tadam ciąża, ale dobrze że mi te 5 kg zeszło więc i górna granica nie będzie taka straszna
a że to metoda na zajście? hehe koleżanka ze staraczek jak zaczynałam dietę to mi powiedziała że ona tak miała z pierwszą ciążą - dieta i bach, moja kuzynka [styczniówka] - dieta i bach
i teraz ja ;-)

a ja młodego nie dźwigam już, jak za wanny wychodzi to go podtrzymujemy za ręce, a do fotelika w samochodzie sam wchodzi

Ostatnia edycja:
witam :-)

Mama wikusi ja podnosze syna, nie da się tego nie zrobić w niektorych sytuacjach.
Witaj Fioletowa :-D
Motyleksw ja nie mam duzo. Ot tak troszeczke jaki juz.

Mnie cycki bolą jak cholera. i wczoraj prawie pawia puściłam na zapach zimnego kotleta. W dodatku zrobilo mi sie przebarwienie na twarzy :szok: z Adamem tego nie miałam:szok:

reklama
Witam Dziewczynki,
wyprawiłam męża do pracy, Lenka łobuzuje,a ja mam chwilkę.
koriander witam i trzymam kciuki za testowanie!
margotka86 witam i gratuluję serdecznie 2-óch kreseczek, życzę, żeby dzidzia zdrowo rosła :)
fioletowa witam i gratuluję, książkowej ciąży życzę.
mama Wikusi ja jeszcze nie wiem, czy zafasolkowałam, ale cały czas noszę Lenkę i pewnie będę ją nosić, no bo co mam zrobić w pewnych sytuacjach jak jestem sama. Trzeba ograniczyć podnoszenie, ale całkiem się nie da wyeliminować. Moja koleżanka w listopadzie rodzi i całą ciąże dużo nosiła i podnosiła swoją 1- roczną córeczkę i wszystko jest w porządku.
pozostałe Dziewczynki miłego dnia życzę, później się odezwę :-)

Do góry