reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2013

hej laski...jakieś choróbsko mnie bierze.....

paulina- wyjaśnij naszym dziewczynom co?

wpadam tylko na chwileczke bo nie mogłam sie powstrzymać względem tego rodzenia na pore rokul.....nigdy prze nigdy wiecej dzieci na zime i jesień moje osobiste zdanie....druga sprawa inaczej jest na wsi inaczej w mieście....jak młodą urodziłam to tak sypało że mało okien nie zasypało więc siedziałam z nią w domu pozatym mróz i do wiosny siedzenie w domu i cycuchowanie co 3 godz...do tego straszliwe kolki i mąż który wyjeżdżał na 6 dni i wracał na 1-2 i tak wkółko.....po niecałych 4miesiącach pojechałam z młodą do mamy z takim maluszkiem 550 km do rodziców....mama zbierała mnie ponad miesiąc bo nie mogłam sie ogarnąć...bałam sie nawet z Izą zostawać.....to istny koszmar był z ulicy wiązów....dlatego jeśli teraz sie nie uda na czerwiec ja wiecej nie próbuje.....musze miec dziecko cokolwiek odchowane na zime....także ja rodze w pierwszym półroczu tylko i wyłącznie....dobra lece bo mnie jakieś dreszcze biorą...chyba mam temp.

pozdrawiam wszystkie.....i witam nowe czerwcowe mamusie....nuuuuuuuuuuuuuuuudnych 8 miesięcy ciężarówkowania;-)

reklama
dobra mam minutke to napisze cos wiecej o sobie :p. Mam 23 lata. pierwszą ciążę poroniłam w 15tc, po 5mies zaszłam w planowana ciaze z synkiem. Adas niestety mial komplikacje po porodzie. Byl niedotleniony wiec trzeba bylo go pozniej rehabilitowac, teraz prawdopodobnie ma autyzm, jestesmy w trakcie diagnozy. O drugie staramy sie od 5 miesięcy. Wreszcie się udało :-) Mam nadzieje że wszystko bedzie dobrze, strasznie się boję poronienia bo już raz przez to przeszlam... Mam nadzieje ze u was pozostane

a tak sie zapytam tych mam co maja juz pociechę co myślicie o prywatnym przedszkolu
Bo ja juz swoje zdanie mam i to negatywne po tym co moj syn chodził

moj brat chodzil do prywatnego, w irlandii tylko prywatne sa.... i bylo super bardzo mu sie podobalo, panie przedszkolanki super 2 pani na 10 dzieci.... uwielbial tam chodzic :-)

Kari przykro mi bardzo z powodu utrady malenstwa... Jak na tak mlody wiek duzo juz przezylas. Trzymam kciuki za ta ciaze, ab byla taka jaka sobie ja wymarzysz. P.S. Sliczny ten Twoj synus :)Oczka takie duze z daleka widac :-)

To tak jak w Holandii sa same prywatne zlobki i przedszkola... I nie podobaja mi sie nic a nic ... Dzieci nie dostaja sniadan ani obiadow. Dostaja 3 razy czy 4 razy dziennie jakas przekaske typu jablko, sucharek z serkiem topionym, lub jakies inne lekko strawne i malo kosztujace rzeczy. A za zlobek na caly etat placi sie jakies 1600e masakra :/ W grupie jest maxymalnie 12 dzieci i 2 panie. Zuzia moja chodzila tylko 2 miesiace na caly etat a juz rok chodzi tylko 2 dni w tygodniu. I to tylko dlatego, ze chce aby nawiazywala kontakt z dziecmi i uczyla sie jezyka. Od jakis 3 miesiecy mam straszny problem z nia. Jak tylko gdzies sie ubieramy to pyta czy idziemy do dzieci, bo ona nie chce. Jak podchodze pod furtke zlobka lapie mnie za noge i zaczyna plakac a jak juz ja zostawiam to doslownie dostaje histeri i wyje, a mi sie serce kraja nieraz wychodze i zaczynam sama plakac. A ona biedna az prosi mamusi ja nie chce do dzieci, nie zostawiaj mnie :( Pare razy tak bylo, ze po 2 godzinach dzwonili do mnie, ze mloda caly czas placze a ja lecialam po nia. I jak ja zobaczylam myslalam, ze padne. Dziecko po 2 godzinach ciaglego placzu wygladalo strasznie. Oczy miala tak zapuchniete i czerwone, ze szok. Cale szczescie, ze tylko do konca pazdziernika bedzie chodzila. A pozniej do stycznia bedzie ze mna w domu. A od stycznie zapisalam ja do takiego ala przedszkola, gdzie tylko dzieci na 2,5 godziny dziennie przychodza pobawic sie i ja moge byc z nia ten caly czas lub moge ja zostawic. I tylko 20e miesiecznie to kosztuje. A dla mnie super, bo nadal bedzie uczyla sie jezyka i spotykala z dziecmi.

mamolinka ja też zawsze myślałam ze z domową pizza to masa zachodu jest. A jak pierwszy raz zrobiłam to się też baaaardzo zdziwiłam :-) Moje chłopaki wprost wyrywają sobie z rak ostatnie kawałki mimo ze robię duzą blachę! Czasem ciasto wyjdzie grubsze czasem cieńsze ale zawsze jest tak samo pyszna :-)
I Kochana nie smuć się :*** Wiem, ze musi być Ci cieżko, nie mogę sobie nawet wyobrazić jak musisz cierpieć. Tym razem się uda, zobaczysz!! Bo bardzo bym chciała żebyśmy tutaj razem zostały :-) Tulę Cię mocno do serca :*
misianka ja mojego synka posyłam w przyszłym roku do przedszkola i biorę pod uwagę tylko przedszkole publiczne. Mamy w okolicy sporo świetnych, wyremontowanych przedszkoli więc będzie w czym wybierać :-)
diablica sooooorki Bejbe :* Ja to mam zapłon straszny, od popoludnia dopiero teraz wlazłam na BB. ZDROWIEJ NAM SZYBKO :*
pam weź już skooooończ!!! Ja to sie przy Tobie zaczynam nakręcać :-D Ale z tego co piszesz to objawy jak najbardziej ciążowe! Ja u siebie każdy jakikolwiek objaw ignoruje, tłumaczę czym innym niż ciążą i wogóle staram się o tym nie mysleć. U mnie dziś 21dc.........

A ja od wczoraj to mogłabym słodkie żreć kilami............ :confused2:

mamolinka ja też zawsze myślałam ze z domową pizza to masa zachodu jest. A jak pierwszy raz zrobiłam to się też baaaardzo zdziwiłam :-) Moje chłopaki wprost wyrywają sobie z rak ostatnie kawałki mimo ze robię duzą blachę! Czasem ciasto wyjdzie grubsze czasem cieńsze ale zawsze jest tak samo pyszna :-)
I Kochana nie smuć się :*** Wiem, ze musi być Ci cieżko, nie mogę sobie nawet wyobrazić jak musisz cierpieć. Tym razem się uda, zobaczysz!! Bo bardzo bym chciała żebyśmy tutaj razem zostały :-) Tulę Cię mocno do serca :*
misianka ja mojego synka posyłam w przyszłym roku do przedszkola i biorę pod uwagę tylko przedszkole publiczne. Mamy w okolicy sporo świetnych, wyremontowanych przedszkoli więc będzie w czym wybierać :-)
diablica sooooorki Bejbe :* Ja to mam zapłon straszny, od popoludnia dopiero teraz wlazłam na BB. ZDROWIEJ NAM SZYBKO :*
pam weź już skooooończ!!! Ja to sie przy Tobie zaczynam nakręcać :-D Ale z tego co piszesz to objawy jak najbardziej ciążowe! Ja u siebie każdy jakikolwiek objaw ignoruje, tłumaczę czym innym niż ciążą i wogóle staram się o tym nie mysleć. U mnie dziś 21dc.........

A ja od wczoraj to mogłabym słodkie żreć kilami............ :confused2:

Paulinka moja dobra duszyczka ;) Dziekuje Kochana :* I trzymam kciuki za Ciebie :) Aby objawy nie byly niczym innym jak bobaskiem :)

Cześć dziewczyny,

Nie przebrnęłam jeszcze przez to forum i nie bardzo jestem w temacie co u Was, ale też jestem CZERWCÓWKĄ 2013 :-) ( a zaległości niebawem nadrobię).

Termin rozwiązania mam na 01/06. Testowałam w ostatni piątek, przedwczoraj badałam betę i jak na razie wszystko ok. Do lekarza idę dopiero 08.10.

Niestety jestem po stracie dziecka w lutym br. Dzieciątko umarło w 11tc. Mam nadzieję, że tym razem się uda. Musi się udać! :)Ogólnie jestem jakoś wyjątkowo pozytywnie nastawiona, szczęśliwa i wierzę, że będzie dobrze. Czuję się też bardzo dobrze, oprócz bólu piersi i brzucha (standard) jak na razie żadnych innych dolegliwości. Oby jak najdłużej, bo poprzednia ciąża totalnie mnie wymęczyła fizycznie i psychicznie.

Mam też córcię, ma 7,5roku i chodzi już do 2 klasy. Wygląda jak aniołek, a rozrabia jak diabełek. Generalnie temat rzeka :).

Mam nadzieję, że przebrniemy razem przez te 9, w sumie już niecałe 8 miesięcy.

kari, natis witajcie i gratuluję pozytywnych teścików :biggrin2:
mamolinka jak trzeba będzie to wykradnę kuzynce duphaston dla Ciebie i Ci wyślę. Na pewno go nie będziesz potrzebowała, ale dla Twojego dobrego samopoczucia, żebyś miała pod ręką!
pam jak Ty nie jesteś w ciąży to ja chyba zostanę chińską cesarzową! :-D
czekam na Twój test z niecierpliwością :biggrin2: chyba nawet większą niż na swój :-D
diablica zdrówka życzę, kuruj się szybciutko!
paulinka ja też ostatnio gustuje w słodkościach, co niedobrze wpływa na moją wagę. Czuję, że ostatnio za dużo sobie pozwalam :biggrin2:
misianka jestem jeszcze nierozeznana w temacie przedszkoli, ale pod nosem mam prywatne i niezbyt drogie i mają tam takie śmieszne małe kibelki, wszystko jest nowe i dostosowane do maluchów. Ciężko mi powiedzieć, czy lepsze jest prywatne czy państwowe, najważniejsze jak dziecko tam się czuje.
motylek, mama Wikusi i reszta Dziewczynek miłego wieczorku :)

reklama
Mamolinka u nas w przedszkolach jesli dziecko przyjdzie przed 8 ( otwierane o 7 ) to dostanie na sniadanie owsanke, potem o 11 jest przekaska jogurty krakersy i owoce, okolo 13 jest obiad... ziemnaki i jakies miesko albo ryba albo spagetti itp. a o 16 znowu jakas przekaska... wiec jest super a koszt za caly dzien 5 dni w tygodniu to okolo 100euro.... wiec jak na taka cene jest naprawde super.

monia bed kiedy konoracja ? mam nadzieje ze dostane zaproszenie :-D

natis gratuluje i witam ;-)

paulinka ty mi mowilas ze we flakach czujesz :-D masz jeszcze 5 dni a potem sad ostateczny czy wypruwamy flaki czy jednak zostana bo sie nie pomylily ;-)

diablica zdrowej!!

a ja sobie lerze na kanapie i gadam z moim... strasznie mi niedobrze kurde... kilka godzin bylo ok a teraz znowu na noc i pewnie znowu w nocy zle bede spala... ale coz... jakos dam rade.... az sie wstyd przyznac ale siedze i wcinam Magic Stars MilkyWay's... sta takie pyyyszne :sorry: a chcialam sie odchudzac i jesli bedzie I kreska to bede sie odchudzac....

Do góry