reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2013

Witam po kilkudniowej przerwie
Jak już pisałam na fb, jakiś wirus ogarnął mój laptop i nie mogłam wejść na bb. Filipek broi na potęgę, wejdzie dosłownie wszędzie, dziś wskoczył na róg kanapy i bawił się światłem, stał na brzegu na palcach jedną nóżką, normalnie wolałabym tego nie widzieć. Chyba z racji wszędobylstwa mamy problem z jedzeniem, martwi mnie nie jedzenie obiadku ale mam nadzieję, ze wszystko wróci do normy. Litości 20 stron przede mną…

Bona87
chciałabym takiego śpiocha jak Twój Michaś, w dzień też Filip pośpi ok. 2 godz ale w nocy trzy pobudki, jeszcze nie przespał całej nocy. Ty mówisz o przesileniu, jak czytam Twoje posty to wyrzucam sobie że marnuje czas nie wiadomo na czym, wracam z pracy i nic mi się ostatnio nie chce. Jak jest nasz lekarz to Filip nawet uśmiecha się podczas badania, ale jak ostatnio był kto inny to już mu się nie podobało. Półtraroczne dziecko jedzące chipsy lub pijące cole, wow podziwiam tych rodziców za bezmyślność, Filip pije tylko wodę i mleko, ze słodyczy Lubisie, mleczna kanapka od czasu do czasu.

mikoto
co Ty się tak okaleczyłaś podczas pobytu męża w domu, może Cię rozpraszał. Ja kupiłam sobie ostatnio Regenerum do paznokci i jestem zadowolona, ogólnie mam dość twarde paznokcie ale z reguły z boku gdzieś zachaczę i potem tak długo dłubie aż odgryzę paznokcie, odkąd smaruje Regenerum jest znaczna poprawa, paznokcie są zdecydowanie mocniejsze. Koszt ok. 15zł.

Palindromea
super, że macie zdolność kredytową, u nas było na odwrót, mieliśmy upatrzone mieszkanie a z kredytem był problem, duzym kosztem ale się nam udało. Na wojskowych patrzą w banku inaczej. Kciuki za znalezienie super mieszkanka. My tez jeszcze nie mamy kombinezonu, myślałam na dwuczęściowym, oglądalam nawet te spodnie w Lidlu ale SA 86/92 i zdecydowanie za duze. Oby ząbki Mikiemu już wyszły i zwiedzanie nocne mieszkania odeszło w niepamięć wraz z ząbkowaniem.

Kingusia91
ale zdolną macie córeczkę. Ja jestem dumna z mojego leniuszka że robi w końcu papa bo nie chciał nic robić. Łacze się w bólu bo też dziś dostałam @@@.

monia_bed
miło Cię widzieć na bb. Bardzo miło, ze Olek się zaklimatyzował w żłóbku i mu się podoba.

RobaczekII dobrze, ze to nic strasznego, kciuki za szybki zabieg a potem będzie już tylko lepiej &&&&&

mama2013 gratuluję

teri114
podczepie się też pod Twoje pytanie, jakie zabawki dla naszych dzieci na święta? Bo już zaczynają się w rodzinie pytać co mają kupić. W tym miesiącu zaczynam już kupować prezenty świąteczne, zacznę od chłopców od mojej siostry bo wiem co kupic.

Marcysiowa zdrówka dla dziewczyn. Moim marzeniem też jest wybudować kiedyś dom, ale to chyba jak wygram w jakiejś loterii. Super, że ruszacie z budową.

madzia128 i u nas ostatnio parówka może być bo dotąd było bleee. U mnie sobota bez chipsów to nie sobota, przed kąpaniem zajadam. W ciągu dnia usypiamy się w wózku w domu lub na dworze. Zdrówka dla Tymka.

Uff nadrobiłam, teraz idę spać bo oczy się same zamykają

reklama
Nawet jak chce popisać to nie daje rady. Dziś Tosiu się budzi. Kaszel przy zasypianiu i płacze. Będę pisać na raty. Nie mogę nawilzacza odkręcić a muszę wymienić wkład filtra i nalać wody. Może by mu pomogło. P w pracy od 18.40. Ja wróciłam o 17. Prawie się nie widujemy. Ciut odsprzatalam i teraz mam nadzieję że uda mi się wykąpać.

Dobry wieczór :)

Nie ma to jak spotkanie z Mikotkiem i Zosia :* uwielbiam Was, dziewczyny! Misio z Zosia ładnie się wycalowali, ale niestety Michas uderzył Zosie :( :( :( przepraszamy...

Gosiak- trzymam kciuki za szybki poród, najlepiej dziś w nocy :D

Madzia- jeszcze raz zdrowka dla Tymcia!!!

Palin- nie denerwuj się. Spokojnej nocy dla Was!

Klade się. Zupa na jutro gotowa, pranie poprasowane, guziki w plaszczach przeszyte, kanapki do pracy są, kuchnia i salon posprzatane. Zmęczona, ale szczęśliwa, idę spać. Dobranoc!!!!

Justa- szacunek, że wszystko nadrobilas!!! Wow!!! Spokojnie, Filipek już niedługo Cię zaskoczy :)

Wisienka- kladz się od razu, jak to będzie możliwe. Zdrówka dla Tosia...

Justa
To dobrze że wirus poszedł precz i jestes. A jak z tymi obiadkami nic nie chce jeść ?
Bona
Ty mały robociku. Ale dużo zrobiłaś. Bardzo wam zazdroszczę tych spotkań. Czemu my nie mieszkamy bliżej siebie dziewczyny ?
Jeszcze 15 minut skończy się pranie powiesze i idę spać.

Madziu :-( dobrze,że jest bb, tu zawsze można porozmawiać w znakomitym towarzystwie :-D

Justa czyżby kolejny akrobata wśród czerwcowych dzieci? ;-) zapamiętam te odżywkę :-) dziękuję :-*

Wisienka Mroweczko! Kładz się spać,jak tylko powiesisz pranie :-*

Bona :-* były pocałunki,były i zwarcia ;-) nie przepraszaj :-* jak zwykle obrobiona jesteś ze wszystkim :-D kolejna Perfekcyjna :-*

Podłogi umyte, kurze wytarte, parapety, kwiaty podlane, umylam tez moje zamie, kuchnia i łazienka sprzatniete, zabawki posegregowane. Czy Wasze dzieci też pamiętają gdzie.czy w jakim.pudelku są dane zabawki??? Zosia bez problemu odnajduje w swoim.pokoju to,czym.chce się bawić. Czasami nieźle potrafi mnie zaskoczyć przynosząc dana rzecz o.której mówimy. Juz leżę. Spokojnej nocy Kochane :-*

dziewczyny taka produkcja w niedzielę ? :szok::-D
melduję się nie nadrobiłam za dokładnie :zawstydzona/y:
Madzia zdrówka dla Tymcia tak jak pisała Mikoto widziałyśmy sie ponad 2 miesiące temu Mikoto i Bona mają blisko do siebie ja jestem niestety troszkę dalej i ciezko się nam tez teraz spotkać :-( Daria ma bardzo uregulowany czas spania i jak przychodzi jej godzina to się kladziemy na łózku przytulamy się i nucimy sobie aaa kotki dwa po czym od 5 do 15 minut już śpi ;-)
bardzo długo sie meczyłam żeby wybrać odpowiednią metodę usypiania najpierw jak była malutka nosiłam na rękach :zawstydzona/y:potem długo był okres usypiania w wózku marzyłam żeby się po prostu położyć na łóżku i zasypiać i mam ;-)
Bona Mikoto super że sie spotkałyście .. czemu mieszkam dalej od WAS :-:)-( ciekawe kiedy uda się spotkać :-(
wow powiem że ja sie u mnie w moim otoczeniu jeszcze nie spotkałam z takim żywieniem cola chipsy :szok::no: u nas akurat tych 2 rzeczy nie jadamy wcale mój Dawid nie je chipsów a co dopiero Daria :szok:ja już 10 lat temu kiedy Dawid był taki mały miałam spięcia o chipsy z teściową i szwagierką bo mu kupowały chipsy juz wtedy byłam na to wyczulona :baffled:przyznaję sie Daria się spaskudziła paluszkami :zawstydzona/y:ale kupuję jej te juniorki bez soli są zawsze w szafce w kuchni ale wysoko poza jej zasięgiem ale jak sobie umysli że chce paluszka to ciągnie mnie do kuchni pokazuje na tą szafkę i dajjjjjj strasznie je lubi ale nie je dużo wszystko z umiarem ;-)do picia woda i ostatnio herbatki owocowe oczywiście parzone nie granulki nie daj Boze ;-)
Gosia hihi to u nas dżem też jest zlizany z chlebka a chlebek oddaje woła o dokładkę dżemu :baffled: pociesze Cię Daria nigdy nie zjadła jeszcze białego sera od malutkiego nie lubi nie przełknie i już :baffled:wcześniej jadła ser żółty teraz też nie zje :-(parówki u nas teraz rzadko bo tez nie za bardzo dziś dostała po tygodniu i ugryzła 2 razy nie wiem moze ma teraz taki etap na nie jedzenie :-(
dziś zjadła tyle
rano mleko potem miała byc kanapka a było tylko zlizane masło potem zjadła miseczkę rosołku z makaronem (tego nie odmówi nigdy ) jak wstała był obiad piersi kurczaka ziemniaczki i fasolka szparagowa zjadła 2 fasolki i 3 razy ugryzła mięsko potem była ta połowa parówki i na noc wypiła całe mleczko nic więcej nie przegryzała :-(i tak od kilku dni proszę ją żeby zjadła jeszcze jedną łyżeczkę a ona zasłoni się rączakmi i udaje że jej nie ma i tylko patrzy przez paluszki czy już jej nie daje :dry:już zaczyam lecieć metodę za mausie za tausia za Dawidka i o dziwo wtedy sie skusi zwłaszcza za tatusia :sorry2:

my dzis pojechaliśmy do parku ale było pięknie szkoda że od jutro taka zmiana pogody i te deszcze :-(3 godziny chodziliśmy Daria wydmuchała wszystkie dmuchawce żadnemu nie przepuści była grupka dzieci która szalała w liściach zakopowały sie w nich itp Daria nie chciała od nich odejśc sama kladła sie w te liscie staliśmy tam dobre 30 minut było łapnie wiewiórek fajny dzień jutro wrzucę pare fotek ;-)

Mikoto dokładnie u nas to samo wystarczy wspomnieć o czymś a ona już leci i przynosi :*

kładę sie dobranoc :*

Ostatnia edycja:
Witam wieczornie,
Na kinder niespodziance bylo tak sobie, malo stoisk z zabawami a kolejki dlugie tak, ze czas oczekiwania na karuzele min 30 min :-( no i troche muzyka za glosno byla, no ale nie ma czego sie spodziewac od imprezy z darmowym wejsciem, przynajmniej wyrwalismy sie z domu i zwidzilisy stadion ;-) wydawal sie duzo mniejssy niz w tv :p Mloda spi od godz, ja nadwyrezylam sobie nadgarstek w prawej rece. :-/ i jeszcze na dodatek M mnie wkurzyl... Ale to juz chyba norma..

Mikoto czarno-biale tatus, nizej ja :p a Karina miala na tym zdjeciu chyba dwa miesiace ;-) Karina ma zabawki w jednym worku, jak szuka jakiejs konkretnej to wywala wszystko ;-)
Madzia zdrowka dla Tymcia! Ale fajny rysunek :-D jutto pojde do sklepu po jakis blok i kredki bo Mloda dorywa sie do dlugopisu i 'probuje' rysowac ;-)
Palin maly kaskader z Mikiego :-) ale on to chyba wysoki jest? To moze ja sprobuje mowoc tak jak napisalas, moze poskutkuje ;-)
Bona ja tez staram sie nie dawac nic slodkiego, musimy my mamusie dzialac poki mozemy ;-)
Madzia, Mikoto pozazdrościć Wam takich spotkan ;-)
Gosiak bedzie dobrze, ponoc przy drugim jest szybciej ;-)
Wisienka zdrowrczka dla Tosia, wypocznij w miare mozliwosci!

Spokojnych nocek zycze!

reklama
Mikoto jedziesz jutro do biedronki po te poduchy pod okno ? ja jadę widziałam jeszcze że są te podstawki dla dzieci a ja własnie ostatnio myślałam żeby to kupic bo jak Daria myje rączki przy kranie to muszę ją podnosić a tak to sobie sama będzie stała ;-)aa widziałaś te mebelki ? stolik i 2 krzesełka za 99 zł nogi takie jakby z kredek .. co o nich sądzisz ?

Do góry