reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2013

Mikoto ja poproszę kawkę!
Wyszłyśmy na 15 minut na dwór bo przestało padać. Zimno i wieje a Laura ciągle chodzi do drzwi albo do balkonu.
Wróciłyśmy z dworu i chyba zaraz znowu będzie padać.

Kubeczki tego typu Product Detail | H&M PL kupiliśmy w auchan podobne. Laura nawet się nimi bawi. układa jeden w drugi albo jak piramidkę.
Do Częstochowy mamy ok 60km także blisko.

reklama
Mikoto, Miki wstał 15 minut temu. Wstawilismy 1 pralka ciuszków Krysi (sukces, Miki przestał się bać pralki!), zaraz zabieramy się za obiad.
Dokładnie, przy bloku mam miesny, warzywniak, 2 spożywcze (w tym jeden otwarty codziennie, święta tez, do 23) i prasowy. Do tego 7 minut do najbliższej biedronki.

Gosiak, może i dobrze, ze teraz ale tempo wydaje mi się za szybkie. I życzę Wam, żeby Tymcio znosił kolejne przebitki lepiej i spokojniej niż Miki.

Właśnie Urwis podwedził mi marchewkę i sobie gryza. Chyba mu lepiej. Za oknem słońce, ale co z tego, skoro wiatr czapki zrywa :-(

kingusia a co to za czapka i jaki rozmiar ?
mikoto dokładnie tez mam na osiedlu takie małe centrum 2 sklepy spozywcze apteka 2 ciucholandy 2 fryzjerów kiosk poczte piekarnie kosmetyczke i aerobik mam do tego wszystkiego jakies 3 minuty drogi ;-)

Gosiaczku wkrótce E. wróci z pracy i Cię odciąży :tak:Sił, Kochana, sił!

Dmuchawcu
swietnie to napisałaś! T prawda, dzieci uczą! i to jak! :-D U mnie dwie kawy to minimum, ale staram się ograniczyć :zawstydzona/y:

Kingusia
Kawka gotowa! jak będę w HM muszę obejrzeć te czapki, to już taka typowo zimowa chyba? Rzeczywiście blisko macie. Kochana, podlinkuj mi te kubeczki, proszę.

Palin Mikołaj bał się pralki? Co gotujesz?

Teri ależ masz zaplecze spożywczo-przemysłowo-usługowe :-D Czapka H&Mowska :tak: Marze o kosmetyczce :zawstydzona/y:

Kingusia o wow! niezły rozmiar, ja kupuję Zosi 86/92 w hm, ale może te czapki są takie duże? Zrobić zdjęcie Laury w tej czapie? Kochana, kuzynka zamawiała u tej Kobietki komplet, bardzo łądnie uszyty, podwójny materiał. nie zamawiałam, Zosia ma dużo czapek tej grubości, a lada dzień założymy już ciepłe czapy. w HM widziałam świetne kominy wełniane dla dzieci po 29 zł chyba :tak:czapka też ok. 22 zł ,także wychodzi ten sam koszt. poza tym nie wiedziałabym na jaki wzór się zdecydować, tyle pięknych!

Mikotku zrobie Laurze zdjęcie w tej czapie jak wstanie bo właśnie zasypia. Zawsze mamy problem z czapkami bo Laura ma małą główkę.
Ja od dłuższego czasu zastanawiam sie nad tymi ręcznie szytymi bo miałabym na wymiar ale właśnie nie mogę się zdecydować na wzór :-p my w sumie mam tylko jedną czapkę tej grubości więc przydałaby się. Komina ani szalika nie mamy.
Palin fajnie że Miki w lepszym nastroju. Nie ma temperatury?

Zdjęcie1029.jpgZdjęcie1028.jpgZdjęcie1026_001.jpg Na zdjęciach Laury kubeczki i łobuz na dworze pomimo zimna ;-) oo i Laury ukochany lemurek się załapał :-p

Załączniki

• Zdjęcie1029.jpg
    Zdjęcie1029.jpg
    35,6 KB · Wyświetleń: 34
  • Zdjęcie1028.jpg
    Zdjęcie1028.jpg
    38,5 KB · Wyświetleń: 37
  • Zdjęcie1026_001.jpg
    Zdjęcie1026_001.jpg
    43,5 KB · Wyświetleń: 41
Kingusia ale Laura pięknie wygląda! :-D kubeczki bardzo fajne i można wykorzystać na wiele sposobów, do zabawy w kuchnie, do piaskownicy, kąpieli, basenu. Super! Auchan nie mam :-( jeżeli Laura nie ma, to wybieraj wzór i zamawiaj ;-) kuzynka czekała 3 tygodnie, długo :-( tyle zamówien. Ciekawe ile teraz się czeka??? Bo jak 3 tygodnie to już koniec października będzie i tez pogoda może nie pozwolić na takie cienkie czapy :-(

I po obiedzie. Dziś makaron z warzywami i kurczakiem. Teraz pol godzinki na ułożenie wszystkiego w brzuchu. Bałdy też ;-)

Mikoto, tak, Mikołaj bał się pralki. Jak "chodziła" a on ją widział był płacz, wrzask. Potem stopniowo się oswajał, zaczął wkładać rzeczy, naciskać guzik startu (prócz prania jest wyłączona z prądu, wiec nie miałam nigdy niekontrolowanego prania), przyglądać się pobieraniu wody. Dziś pierwszy raz przetrwał obracanie się bębna. Mało, nawet oparł rękę o włączoną.

Kingusia, od wczoraj temp odpuściła i juz jest w normie. Zostało tylko kręcenie nosem na jedzenie.
Fajne kubki, Laura super!

Pralka kończy pranie, koniec leżenia.

reklama
Mikotku masz racje, skoro tak długo trzeba czekać to nie opłaca mi się już zamawiać :sorry: popatrze co na allegro jest.
A kubeczki kupiliśmy właśnie z myślą o tym żeby wykorzystać je w kąpieli ale na razie bawimy się nimi na sucho :-D
Palin pyszny obiadek mieliście ;-) Laura pralki się nie boi, ale boi się blendera.

Kiedy kupujecie maluchom buty na zime???

Do góry