reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2013

Hej kochane :)
i u nas pogoda do du..... Nocka za to udana bardzo, bo dzis pierwszą noc Natalka spała w swoim łóżeczku ze wszystkimi szczebelkami ( do tej pory spała w łóżeczku ale przysuniętym do naszego łóżka bez szczebelków więc zazwyczaj spała z nami...) i spała tak aż do 4:30 :) Mam nadzieję, że dziś też będzie tak pięknie :)
Ja już wkraczam w bezsenność ciążową :/ Budze się kolo 2 i nie śpie do 4, a muszę wstać o 5:30 :/ Ehhh ciężko.
Moje plamienia nadal czasem się pojawiają ale jest to ewidentnie spowodowane nadżerką, ponieważ ostatnio się pojawiło po spontanicznie umówionym przytulaniu się z mężulkiem :p

Natala nauczyła się chodzić za jedną rączkę i koniec... wózek poszedł w odstawkę i trzeba z nią chodzić więc kręgosłup mi pęka :/
Wczoraj tak chodziłyśmy od 13 do 18 :30 z krótkimi przerwami na zupkę i drugie danie :) Mam nadzijeę, że jeszcze troszkę i pójdzie sama Oby!!!!!

Robaczku- też mi się wydaje, że to już nie od tej farbki te kupki:/

Dmuchawcu - szarlotka mmmmm ale mi smaka narobiłaś :p

Mikoto- dobrze, że z tatą ok :) Współczuję nieprzespanej nocy :/

Palin- To ile Miki już ma zęboli? a w ogóle to ile nasze dzieciaki powinny mieć już zębów?

Wczoraj wzięło mnie na racuszki drożdżowe z jabłkami oczywiście na wieczór. Myślałam, że Natalka zje jednego i da spokój, bo była już po kolacji, a ona po pierwszym krzyczy to!!! to!!! I tak moje dziecko pożarło trzy racuchy!!! Bałąm się, że będzie ją brzuszek bolał, a ona przespała prawie całą noc :D

reklama
Gosiak a może katar na zęby jest? Zosia chyba po prostu poczuła się Wyspana albo i pociąg ja zbudzil czasami jak woza ciężkie ładunki to strasznie huczy :-/ Kochana Ty się jeszcze wstrzymaj z porodem ;-) całą wyprawka skompletowana?

Robaczku a kisiel? Jajeczko? Owoce? Sam chlebek? Tez nie gonie do lekarza, najpierw ratuje sprawdzonymi sposobami. W przychodni najłatwiej o chorobę :-/

Skalbka super noc za Wami! Współczuję bezsenności, wiem jak potrafi umeczyc :-( Zosia chodziła za.jeden palec prawie 4 miesiące :-o ale była już na tyle wysoka,że nie musiałam się schyłku, chodziłam wyprostowana. Oby Natalka szybciej Poszła sama! Narobilas smaka na racuchy :p

Gosiak, niech się rozpakowują inne Paździeniczki, Nela rozsądna jeszcze poczeka ;-) Na Listopadówkach jeszcze cisza, ale już widać, że adrenalina się podnosi.

Skalbka, dobrze Cie rozumiem z tą bbezsennością Mnie już trzyma od miesięcy, a wstawianie do dzieci nie ułatwia walki o sen. Jak coś, widzimy się na BB o 2? :p U nas przytulanki w zmniejszonych ilościach, bo Zazdrośnica w najfajniejszym momencie wkracza do akcji i przestaje być już tak fajnie :-\ Miki nie był taki zainteresowany co rodzice robią. Baba to ciekawska :O
Miki ma już 6 zębów (chyba, ze przez noc jeszcze się coś przebiło). Nasze maluchy powinny dobić na razie do 16 (po 8 na górze i dole).
I mało chodził za rękę, szybko ruszył sam. Ale ja niska (Miki wzrostu juz ma więcej niż połowa mnie), wiec nie miałam problemu z plecami.

A jednak nie wszystko wróci do normy. Miki kręci nosem na jedzenie. I płynie ślina z buzi strumieniami...

Ostatnia edycja:
Skalbka - gratki dla Natki !!!! skoro pierwsza nocka taka pienie, to i reszta bedzie !!! Kochana juz bezsennosc ciazowa !?? zostaw jej soboe troche na poznijeszy etap, gdy bedziesz ledwo cos oie obracac z boku na bok jak ja teraz :p dzis nie spaalam od 4 do 5:30... rany ja w ciazy to totalnie antysexulana jestem :sorry2: biedny moj chlop...aleee jeszcze ze 2 tyg. i wezme go w oborty :-p zreszta jak uslyszalam o krotkiej szyjce, odechcialo mi sie calkowicie :sorry2:

Mikotko
-Dobrze, ze Zosi nic nie jest :tak: tak licze ze to na zabki, bo nic innego sie nie dzieje, tylko pytanie jak dlugo??? Tak wyprawka gotowa, zostalo skrecic lozeczko, ale moze wreszcie sie doprosze, bo chce powietrzyc materac. Ja spokojnie czekam z porodem, niech termin bedzie bezpieczny ;-) ale skacze wlasnie na pilce a co :-p

Palin - podglaja pzdziernik ?? bo tu dziewczyny co chwile pisaly ze wrzesien zaczal juz w sierpniu ;-) poki co chyba 5 urodzilo, a jutro pierwsza cc ;-)

Robaczku- biedny tyłeczek Hubisiowy:-(

Gosiaczku- oby to był sen proroczy!!!! Na pewno nie bede tak długo zwlekać, testować będę z Wami, jak siebie znam:-D

Kurcze, musiałam Zosie zaprowadzac z całą trzódką w deszczu bo sasiadki akurat nie było. A wczesniej jeszcze do piekarni z nimi pójsc po pieczywo. Eh....Ale dałam radę.
Położę Helunię spać , ogarnę burdelik i łapię za szydło. To już nie hobby, to źródło utrzymania.

Mikoto, to nie były foty bałaganu, nie odważyłabym sie fotografować mojego artystycznego nieładu:-p

witam
przestało padać więc jak Daria wstanie to kalosze i heja ;-)
Mikoto podziwiam że masz jeszcze siłe w tym całym ambaransie jaki teraz masz jeszcze ćwiczyć chętnie bym dołączyła tylko chęci i siły brak :zawstydzona/y::zawstydzona/y:a że idzie zima nie mam motywacji wiem że załoze puchową kurte i nic nie będzie widać :-pja jak widać potrzebuję motywacji typu zbliżające sie lato wesele itp :-Dpewnie na wiosnę ostro zacznę trening :-poby sytuacja w domu szybko się unormowała i tato był w domku
Skalbka uhuhu widze zachcianki ciążowe pełną parą hihi kiedy masz usg ? może poznasz już płeć ? chodzenia za paluszek współczuję my ominęliśmy ten etap bo jak wiesz Daria w 10 miesiącu wstała i poszła :sorry2:
Gosia ojj nerwówka pamiętasz jak my pisałyśmy że mamy z kwietnia / maja już rodzą :-pTy musisz dotrwać do terminu i będziesz rodzić w urodziny mojego m ;-)to skorpionica Ci się szykuje ojjj ciężki charakterek będzie :-pwiem co mówię mam 2 w domu :-p
Palin właśnie uświadomiłaś mi jak daleka droga jeszcze przed nami do 16 sztuk ząbków :-:)-(chyba osiwieje za ten czas :dry:
dziś leniwy obiad makaron z serem :-p

Jestem. Biegiem ubieralysmy się i pojechalysmy do Biedronki po pieluchy. W drodze powrotnej zastał nas straszny deszcz. Musialam zjechać na pobocze, wyjąć Zosie z fotelika i przeczekać, strasznie plakala :-( potem wynagrodzilam jej to spacerem po kaluzach :-D takze dobry humor wrócił. Bylysmy tez u mojej siostry. Teraz się usypiamy. To będzie jedyna drzemka dzisiaj. Juz sama nie wiem jak wole, z jedną czy dwiema drzemkami??? Drugie pranie sie pierze, jedno powiesiłam juz, zmienilam Zosi pościel. Krupnik gotowy. Druga kawa czeka. Musze uzupełnić kalendarz,bo znów szykuje nam się trochę wyjazdów. Najważniejszy, będzie uzależniony oczywiście id pogody,bo to dłuższa trasa :-/

Palin Mikołaj spi?

Gosiak my też w czasie ciąży od początku do końca trwania połogu i nawet dłużej się nie kochaliśmy :-/

Dmuchawcu Taaaa ha ha ;-) Kochana, znając Ciebie wszystko jest zrobione na tip top. To cudowne, że hobby stało się dochodowym zajęciem.

Teri 20 grudnia mamy Chrzciny, to bliska data motywacji. Weź ćwicz ze mną :p przypomnij sobie jak dobrze się czulas, kiedy regularnie Cwiczylas :-) Kochana, w Biedronce sa poszewki na poduszki po 7,99 zł. Były też z fioletowym kwiatem. Wszystkie na szarym tle :-D sobie i babci kupilam z zielonymi :-)

Załączniki

• 1411385264736.jpg
    1411385264736.jpg
    20,1 KB · Wyświetleń: 38
reklama
Robaczku kochany, współczuję wiruska, tulę.

Mikotku, bardzo dochodowe to hobby nie jest:sorry2:, ale ważne, że choc trochę. Przykładowo czapkę na dorosłego robię 4 godziny, a zarabiam 20zł. Trzeba sie tym szydłem namachac, paluchy i nadgarsek bolą. Ale lubię to, a co najważniejsze- można to pogodzić z obowiazkami w domu:tak:

A co do bałaganu to kochana, nie wiesz, co piszesz:-p Jak bedziesz mieć trójkę dzieci to pogadamy:-p NIE DA SIĘ mieć porządku. Ledwo sprzątnę, już burdel znowu.Walczę z nim codziennie, a jak juz mnie to wkurzy, to odpuszczam i wtedy to jest masakra:rofl2:

Do góry