reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2013

Palin krągłości szybko zgubisz, jak Urodzisz :-) a długie zawsze można związać ;-) mam nadzieje,ze juz smacznie spisz o dospisz do rana.

Gosiaczku nie poznałam Cie na tym zdjęciu! :-o normalnie dwie Różne osoby! :-o przy ciemnym kolorze, bardzo podkreślony jest kolor Twoich oczu. Nie zastanawiałas się nad powrotem do ciemnych włosów?

MatkaEwa Jasko ma dobre czasy ;-) a jak reszta Dzieciaków? Przywykliście juz do tego,że wszyscy pracują? Jedz i wypocznij!

Spotkanie z Bona jak zawsze mega udane,i jak zwykle za krótkie :-( Misio jest cudowny! Pięknie bawili się z Zosia, a Sofii wzięła Go pod swoją opiekę :p karmilam Michasia, myla, dawała pić. Potrzebny Jej Brat! :-D Bona wygląda cudownie, chociaż martwi mi to,że powoli znika :-( jest juz taka szczupła :-( Kochana! Proszę,dbaj o siebie! :-*

Zosia spi, ja jednym okiem patrze w telefon, drugim ogladam Taniec z gwiazdami, ale zaraz idę do łóżka. Jutro czeka nas trochę jazdy. Zwłaszcza po południu.

reklama
Witam ;-)

Palin, Zatłukę Cię za te fryteczki :-) , koniecznie musimy je kiedyś razem zjeść

MatkaEwa, Ależ Twój synuś ma dzisiaj nutę do spania , Zosia od urodzenia nie miała drzemki 3 godzinnej:szok: Fajnie , że jedziecie w góry, może uda Ci się tam troszkę odpocząć

Gosia , Bardzo ładnie Ci w takiej grzywce , mnie często kusi żeby sobie zrobić , kiedyś miałam , ale strasznie mi przeszkadzała nie mogłam się przyzwyczaić ;-) A Nala niech ładnie siedzi jeszcze w brzuszku , przykro mi że tak spuchłaś :-(

Mikotku, Dziękuję Ci za miłe słowa dotyczące mojego ogrodu , ale jestem ciepło- lubna :-D i nienawidzę zimna :-(

Dmuchawcu ,Fajnie zobaczyć znowu Twoje posty :tak: Czyli też od września się u Was pozmieniało , zaczęła się szkoła :blink: Helenka super musi rano wyglądać kiedy wybiera się do szkoły z Twoją torebką :-D

Pytałyście o Zosie : Zosia to mały rozrabiaka , ciągle ma guzy i siniaki , ostatnio wchodzi na stół i tańczy , wygląda to komicznie ale jest niebezpieczne , a strasznie się złości jak ją zdejmuję :baffled: Potrafi wytargać Julkę za włosy :tak: No tak chyba druga psotka nam rośnie . Załatwiamy swoje potrzeby w pampersy , siadamy na nocniczek w spodenkach :-D Dosyć dużo Zosia mówi , może nie aż tak dużo , ale za to dziwne słowa : Kornelia , Edyta , lokator itd, itd ... Mimo ciągłego rozrabiania , jest przekochana , daje buziaki , przytula się , wygłupia i kocha tran :tak: Jeśli chodzi o nianię to jest cały czas ta co była od początku , udało się, ma teraz swój samochód i może do nas przyjeżdżać , ale też musiała podnieść troszkę stawkę , najważniejsze , że nie boję się zostawić z nią Zosi , a Zosia ją bardzo lubi , przytula ją na odchodne i czasami chce z nią jechać , pcha się do samochodu ;-)

Oj Zosia się coś budzi , przebija się ząbek i pewnie dlatego . miłej , spokojnej nocki kochane

Mikotku - zastanawiuam sie i to bardzo, a Emilowi tez sie podobal ten kolor wlosow. Ale to musze urodzic, bo jednak do ciemnych wlosow za blada nie moge byc ;-) hihhih najzabawniejsze ze robilam ten kolor szamponem koloryzujacym a trzymalo jak farba :-p

Korbus
-mialam pytac, jak Zosia nocami ?? nadal czesto sie budzi na jedzonko ??? dzis pod wieczor z opuchlizna lepiej, tzn nie czuje jej, paluszki zginam...pewnie rano bedzie gorzej, ale juz sie przyzwyczajam. Troche pomarudze - dobrze ze mam komu ! z taka grzywka ten problem ze rosnie w straszliwym tempie ! a to Zosia ma slownictwo ! bo wymowic Kornelia wcale nie latwo ;-)

MatkaEwa - udanego weekendu !!!
OO to moze zrobie Emilowi niespodzianke i sie ufarbuje tak pod koniec roku... co ide do fryzjera to mowi na ciemnooo ;-) ale lat mi to nie odejmie :-D

Godzine temu Miki obudzil na mleko i teraz walczylam zeby zasnac, alre chyba wczesniej trzeba cosik przeczytać i napisac, bo inaczej sen nie przyjdzie ;-)

Gosiak, miałam na myśli raczej wyeliminowanie podmiany :p Rety na tym zdjęciu jak nie Ty.

Mikoto, z buzi raczej będzie ciężko zgubić ;-) A tu Cie mam - do rana jeszcze trochę, a ja juz oczy jak 5 zł.

Korba, grozisz ciężarnej? Nu nu nu :p No fryteczki koniecznie musimy wspólnie zaliczyć. Aro nam usmaży, a my będziemy siedzieć, relaksowac się i zajada. Ps. A co jadlas na kolację? :p

Ech od rana znów będziemy z Mikim sami :-( Oby tylko pogoda pozwoliła nam gdzieś wyjść, poruszać nogami. A weekend "zaliczymy" sobie w poniedziałek i wtorek...

O proszę, parę zdań i zaczyna mnie wołać poduszka. Nawet Krysia pcha do pozycji leżącej (żeby choć było w niej wygodnie).

Dobranoc ;-)

Witam się porannie!

Pospalysmy do 7.30. Pogoda Straszna :-( leje :-(

Korbus jak noc? Jakie macie plany na weekend? Zosia i Daria mówią chyba najwięcej z czerwcowych dzieci :-D lokator mnie rozwalił :-o :-D super,że niania została!

Gosiak czyli najpierw poród potem fryzjer ;-) jak noc? Jak się czujesz?

Palin Pospalas? Co dzusiaj porabiacie?

Kingusia jaki plan na dzisiaj? M. W domu? Laura spala spokojnie?

Emka co u Was?

Dmuchawcu jesteś z kawą?

Anilek Wyspana? ;-)

Robaczku tęsknimy :-(

Dzień dobry. Witam się po kolejnej dobrej nocy ;-)
Mikotku miałyśmy w planach jechać dziś do mamy aleLaury Wuwu jest przeziębiona :-pTakże siedzimy w domu. M. w pracy do samego wieczora, jutro też idzie do południa. A Wy co będziecie robić?

My z Laurą już po zakupach. Kupiłam na jutro fasolkę szparagową :-) ależ mam na nią ochote :-D
Dziecko zbiera się na drzemkę. ja też bym chętnie się położyła bo pogoda nie nastraja pozytywnie :baffled: w nocy padało a teraz jest pochmurno i tak jakoś ponuro... oby nie padało.

Ostatnia edycja:
Dzień dobry.

Mikoto, po wpisie szybko zasnęłam. Widać "obowiązek" nie dawał spać ;-)

Niestety dziś, mimo, że za oknem ślicznie (juz w cieniu jest 16 stopni), siedzimy w domu. Mikołaj ma stan podgoraczkowy. Nie wiem czy to zęby (ale do tej pory żaden nie objawiał się gorączką), czy jakieś wirusisko (choć wczoraj była pogoda iście spacerowa, bez wiatru, żeby Miki mógł cos złapać). Apetycik oczywiscie dopisuje, na dzień dobry wchłonął 300 ml kaszki (zrobilam najpierw 250, malo bylo, musialam dorabiać). Oczywiście, jak jest weekend, w dodatku my sami, to cos się musi dziać :-( Na szczęście znajomi pod telefonem, mam nadzieje, że nie będzie potrzebna ich pomoc (świętują rocznice ślubu, nie chciałabym mu psuć dnia).
Tak wiec nam słonko dziś nie potrzebne, możemy Wam Mikotku, Kingusia, odstąpić ;-)

Kingusia, super, że nocki lepsze :-) Oby te gorsze juz nie wróciły. Tez mnie dziś naszło na fasolke, ale w domu nie mam, chyba że wyskocze na momencie do warzywniaka pod domem :p

Mikołaj właśnie zasnął. Żeby mu poszło na zdrowie.

Kingusia póki co siedzimy w domu :-( zaraz pewnie będzie drzemka. Mam nadzieje, ze przestanie padac, bo mamy jechać do Taty do szpitala,a Zosia boi sie wycieraczek w aucie :-/ mam zabrać mojego Dziadziusia, by jedno było z Zosia na woze, kiedy drugie będzie u Taty.w domu wszystko jest zrobione. Także jak Zosia usnie zjem śniadanie i musze zabrać się za rachunki.

Palin o jejku :-( oby to zęby! Słońce biore! :p robisz dzisiaj jakieś ciasto? ;-)

Mikoto, a jak tata? Długo go chcą zatrzymywać w szpitalu?
Nie wiem czy cos dziś ukręcimy. Ochota na słodkie jest, ale weny brak. Zobaczymy jeszcze.
Na razie Miki śpi, a ja leże.

reklama
Mikoto, a jak tata? Długo go chcą zatrzymywać w szpitalu?
Nie wiem czy cos dziś ukręcimy. Ochota na słodkie jest, ale weny brak. Zobaczymy jeszcze.
Na razie Miki śpi, a ja leże.

Dziękuję,że pytasz :-* dreny juz zostały wyjęte, także ropnia juz nie ma. Noga boli,ale lekarze mówią,że jest dobrze. Odpoczywaj :-) Zosia jeszcze nie spi.

Do góry