reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2013

reklama
Witam
Jednak wszystkie dzieciaki pojechały do babci, bo u nas by się nudziły a i Filip na pewno miałby problem zasnąć w tym hałasie. Ja tez oczywiście pojechałam do mamy. Synek rezygnuje już z dwóch drzemek w ciągu dnia na rzecz jednej. Dziś spał u mojej mamy 2 godziny a ja w tym czasie szczepałam drzewko, nawet fajnie mi się to robiło ale deszczyk mnie przegnał.

_Marys_ musimy poczekać na maszynkę bo teść pożyczył i jak odda to spróbujemy małego obciąć

Bona87 fajnie, że spotkanie z koleżanką udane i ciekawy plan na kolejne dni

asiulka918 ale wymyśliłaś z łóżeczkiem aby przystawić do Waszego łóżka. Ja na razie nie wyjmuje szczebelki bo korzystam czasami aby wsadzić małego do łóżeczka włączyć bajki i np. biegnę po coś do piwnicy a w tym czasie wiem że mały nigdzie nie wyjdzie

Skalbka dobrze, że z faso linką wszystko w porządku, powoli odstawisz małą od cyca.

gosiak_85
jak Filip był mniejszy to też lądował u nas w łózku, bo nie chcialo mi się sto razy wstawać do niego, ale odkąd wróciłam do pracy to nie zabieram go łóżka, w nocy jak czasami płacze to trochę go ponosze i spowrotem odkładam do łózeczka. U nas po szczepieniu nic się nie działo.

mikoto to my w tym samym wieku, patrząc na moje otoczenie śmiem stwierdzić, ze stara jestem mając dopiero pierwsze dziecko

Wisieńka jaką sałatkę będziesz robić z cukienią? Może zdradzisz przepis,

Czy większość mam podaje maluchom mleko 3 czy inne? Bo nam się kończy dopiero 2 i nie wiem co postanowić dalej.

Jutro znowu wybywamy z domu do mamy, bo z bratem pojadę załatwiać sprawy. Plusem jest to, że synek zupkę zje u babci bo ja rzadko gotuje zupki.

Ależ u nas byla burza! :-o Dziewczyny ze Śląska, jak.sytuacja u Was?

Wisienka :-* dobrze,że piszesz! Czekam na.zdjęcia dziecięcych pokoikow!

Gosiak odpoczelas? Ja.dzisiaj mialam dzień lenia :-( :-/ wczoraj pomylam okna, a po burzy znów.proszą się o.mycie :-/

Kingusia trzymam.kciuki!

Madzia kobieto szacun!

Justa Dobrze,że pojechaliscie. My już przeszliśmy na.kolejne, Nestlé 1+

Padam. Dzisiaj byłega senny dzień. Oby jutro.było chociaż czym oddychać.

Witam wieczorem z farbą na włosach w końcu ! Ogorkowa się gotuje na jutro do tego będą kupne pierogi ze szpinakiem.
Madzia
łał 100! Brawo
Justa
Toś śpi od dawna 1 raz niestety.
Kinia
Kciuki za pracę
Mikoto
Pokaż jadalnię. U nas pewnie skończymy we wrześniu z naszym brakiem czasu.

U nas pochmurno i bez burzy

Kinia - trzymam kciukasy za prace, a jak juz Laura za dwie raczki chodzi to kwestia mysle niedlugiego czasu jak zacznie stawiac samodzielne kroczki. U nas tak bylo i racja , ze z Madzia ponarzekalysmy na chlopcow i widze sie zgadali i ruszyli. Ja to z kazdym kroczkiem Tymka mam taka radoche jak nie wiem. To tak slodko wyglada, bujny krok :-p

Madzia- podziwam za 100 km !!!!!

Justa - dobrze, ze znalazlas rozwiaznie dla dzieci a blizniaczki sa cudowne !!!! poki co goraczki u nas po szcsepiniu tez nie ma , wiec marudzenie zganiam na zeby ;-) sama zastanawialam sie nad wyjeciem szczebelkow... ja podaje mleko trojeczke. Z normlanego nabialu Tymek dostaje maselko, ser zolty, twarog, czasem troche jogurtu od nas na sepa :-p

Mikotku - tak odpoczelam, Emil wrocil z pracy, wzial Tymka na spacer i z 1,5 godziny polezalam. Ja sie ta szyjka martwie, ale pocieszam sie ze brzuch czesto nie twardnieje (tyle co w pierwszej ciazy na tym etapie i nie jest to bolace), nie mam plamien, krwawien, nie czuje ciagniecia w dol. Oby to poporstu taki urok mojej szyjki. Mam nadzieje, ze jak pwoiem o tym poloznej we wtorek to da rade jakos zbadac szyjke np za 2 tygodnie i bedzie wiadomo czy cos sie dzieje.
Jak Zosienka w dzien ?? oby nocka lepsza byla !! nadal zabki Zosi ida ?? mysalam, ze ma juz wsztskie

Wisienka jutro zrobie i.wstawię.

Gosiak dobrze,że odpoczelas. Zosia ma 15 zębów, czekamy na.ostatnia górna trójkę. W dzien marudzila.i.kiepsko spala, jadla :-( musimy to przetrwac, mam nadzieję,że ta noc bedzie spokojniejsza, czego.i Wam.Życzę :-*

Kingusia a co to za praca? Ja troche w tyle z wami :) trzymam kciuki! Brawo dla Laury! Fifi tez sie boi, az sie zastanawiam czy kiedykolwiek ruszy :/

Justa my dajemy juz 3 odkąd Fifi skonczyl rok. Za niedlugo krowie probuje mu dac :)

Mikoto u mnie leje i burza ale ogolnie ok. Nas raczej nie zalewa nigdy tylko tych co kolo jeziora mieszkaja, ale zeby jakas wieksza powodz to nie.

Kolezanka urodzila i az jej pozazdroscilam ! Eh :) powiedzialam to mojemu to tylko sie usmiechnal. Pfff te chlopy :)
Dzisiaj bylam na zakupach i kupilam sobie troche ciuchow. Moj rozmiar mnie przeraza.
Mam zamiar jeszcze weekend wysprzatac wszystkie szafki wlacznie z ciuchami Filipa. Ciekawe .. :D

witam prawie nocnie
Mikoto nie poznałam Cię zmieniałaś awatar :-p burza :szok: oj a u nas nic długo się zbierało i zebrac sie nie mogło w końcu dopiero przed 19 pokropiło i to wszystko ciężkie dni przed nami dziś mówili że do 10 sierpnia mają być upały do środy 35 st :eek: nie wiem jak przezyjemy te dni ta niedziela ma byc najgorętszym dniem lata w tym roku :nerd: myslę że spędzimy go nad wodą co by się troszkę chłodzić :eek: senny dzień był strasznie ja dopiero teraz robiłam to wszystko czego przez cały dzień nie dałam rady :cool:

aa bateria mi pada musze kończyć :crazy:

Witam się porannie!

Właśnie wstalysmy, noc bardzo dobra :-D

Ankaka. Gratulacje dla koleżanki ;-) zakupy powiadasz? Co sobie ładnego kupiłaś? Z tym rozmiarem.pewnie przesadzasz ;-) :-*

Teri awatar zmieniony ;-) wypadu nad wode juz zazdroszczę :-D u nas w okolicy brak takowych akwenow :-/

Lecimy się ogarnąć ;-)

Jesteśmy :-D

U nas zaledwie 20 stopni, mokro, rzesko i bez slonca.ale po tak upalnych dniach, uśmiecham się.do takiej pogody :-D

Ostatnia edycja:
reklama
Mikoto rozmiar 40 :( dostalam pierwsza wyplate to trzeba bylo zaszalec :D kupilam sobie koszule, spodnie i pare bluzek. Pierwszy raz ja tyle nakupowalam a m nic. Zawsze jest tak, ze on z 5 torbami, a ja ledwi jedna upoluje :D

Do góry