reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2013

No, produkcja nareszcie ruszyła :-D

Super chłodno na dworze, można trochę odpocząć od upałów :tak: Wczoraj kupiliśmy Michasiowi piaskownicę (wiem, że rychło w czas, ale lepiej późno niż wcale) :-) A jak Michaś zasnął przed 20.00, mąż zawiózł mnie na spotkanie z koleżanką, która teraz mieszka w Łodzi, i było cudownie! Jak za licealnych czasów! Powspominałyśmy, pospacerowałyśmy po miejscach naszej młodości :-D O 1 zadzwoniłam po mojego taxi drivera - Męża ;-) Więcej takich wieczorów poproszę!
Dziś po pracy kosmetyczka, więc też dobrze, jutro teściowa :no:, a w piątek chyba pojadę z kolegą na koncert naszego kolegi z zespołu, bo nas zapraszał. Sobota upłynie pod znakiem spotkania z Mikotkami (Teri- wielka szkoda, że Was nie będzie :-:)-:)-(). Taki plan na ten tydzień :-)

Kingusia- życzę, żebyś dostała tę pracę!!!! A kto by zajął się Laurą? Córcia na pewno niedługo ruszy, nie ma co porównywać do innych Dzieci, widocznie Laurusia potrzebuje więcej czasu :tak: Super, że tak ładnie zniosła szczepienie!

Madzia- ale macie ambitne wakacyjne plany :szok::szok::szok: Podziwiam Was za te rowery!

Justa- sukienka raczej nie pomogła, ale pomógł kolega z pracy, który zgarnął dyrektora na spotkanie z Klientem :-D Czwórka dzieci? Niezłe wyzwanie! :szok: Ja czeszę włoski Michasiowe szczotką z naturalnym włosiem i bardzo sobie chwalę.

Gosiak- ząbki i kroczki - niezłe połączenie :-) Gratulacje!

Maryś- jakie plotki? Fajnie, że masz taką paczkę z koleżankami! Jak pupcia Karinki dzisiaj? Lepiej?

Wisienka- ale Ty masz napięty grafik :szok:

Asiulka- dobrze, że z komputerem to nie było nic poważnego :happy: Też będę miała dziś mielone :-D

Miłego dnia!!!!

reklama
Witam się porannie z kawą!

I u nas,jak u Bony, chlodniej :-D powietrze rzeskie, aż miło!

Wisienka jesteś przykładem na to,że kobieta to.istota wielozadaniowa :-* ogórki przede mną, nie wiem.kiedy za nie się zabiorę :-/

Madzia wow! Dzieje się u Was :-o :-D 80 km? :-o umarlabym chwile po starcie :p Włochy? Cudnie! Brawo.dla.Tymka!

Asiulka prosimy o systematyczne posty ;-) super, że udaje się przemycić zdrowe jedzenie :-D

Marys dziękuję,.Zosia ok, czekamy.na.ostatnia trójkę. Zbieram siły na.kolejny remont :p Udanego dnia w pracy!

Kingusia i.u.nas noc Lepsza. Owocnej.pracy :-* każde dziecko.ma swoje tempo. Zosia chodziła prawie 4 miesiące za jeden.paluszek :-o a przyszedł.czas i ruszyła sama ;-)

Gosiak zdjęcia bajeczne, klimatyczne, boskie! I u nas wkrótce przenosiny Zosi do jej pokoju, przeciągam to w czasie :-/ tez myślę nad czymś na ściany, chciałabym.żeby budzila sie w kolorowych okolicznościach :p wieki temu kupiłam naklejki, cudne są! Ale musze namalować najpierw jakiej drzewko ;-) i kupić dwie poleczki, chyba trzeba się w końcu wybrać do.Ikea :p

Bona Twój tygodniowy plan.bardzo mi.się podoba, zwłaszcza punkt sobotni :p :-D juz odliczam dni :-D tak,jak rano Ci mowilam, spotkania zazdroszczę, kosmetyczki zazdroszczę, teraz to i Jeszcze koncertu zazdroszczę :p tylko wizyte Teściowej przemilcze :p

Mikotku - naklejki na ebay widzialam boskie i dla chlopca i d;la dziewczynki, wiec jak tylko bede mogla to je kupuje i bedziemy dzialac :tak: sa z drzewkami, sowami i innymi cudenkami :-pmy tez spalismy i spalismy z Tymkiem, ale najwyzsza pora to zmienic, bo po porodzie sie nie rozdwoje ;-)

Mikotku - naklejki na ebay widzialam boskie i dla chlopca i d;la dziewczynki, wiec jak tylko bede mogla to je kupuje i bedziemy dzialac :tak: sa z drzewkami, sowami i innymi cudenkami :-pmy tez spalismy i spalismy z Tymkiem, ale najwyzsza pora to zmienic, bo po porodzie sie nie rozdwoje ;-)

Gosiaczku tez.kupilam.sowy, ptaszki kwiatuszki, liski i sarenki ;-) tez chce to zmienić :-/ ale chciałabym Żeby Zosia.spala.teraz w.lozeczku turystycznym, wtedy może się dalej w.nim tez bawić w dzien. Poza tym nie musiałabym juz zakładać ochraniaczy, a i sama mogłaby wychodzić z łóżeczka, odsuwanym bokiem ;-)

Mikotku - ten rozsuwany bok jest rewelacyjny. U mamy takie lozeczko mielsmy i Tymek mial frajde ! wrzucal smoka do srodka - wlazil wyrzucal i tak w kolko. A smiechu przy tym co nie miara :-p zaluje , ze w naszym turystycznym tak nie mamy.

dziewczyny ja w zwykłym łóżeczku odkręciłam cały bok ze szczebelkami, podniosłam na środkowy poziom i przysunęłam do naszego łóżka, w dziurę między materacami wcisnęłam koc i tak nauczyłam wojtka spać w łóżeczku samego, jak mu wyciągnełam nawet 2 szczebelki w boku to mi przez sen wylatywał na podłogę.

Gosiu to już 27tydzień?? patrzę na suwaczek i się dziwię kiedy ten czas zleciał.... :szok:

Wojtka nadal w domu nie ma, chciał jeszcze zostać tam i może jutro wróci, za to dziś z Bartim mieliśmy dzień na rowerze już prawie zapomniałam jak to jest mieć 1 dziecko, wszędzie go zabrać a z 2 już mam gorszą organizację
Bartek wlazł dziś na stuł i tupał nóżką bo nie umiał zejść, a wyszłam do kuchni obok po picie.... wrrrrr nie umiem już go upilnować....

Helooooł :D
melduję, że jesteśmy w trakcie odstawiania sie od cycusia.... są wzloty i upadki (dziś wzlot wczoraj upadek) aczkolwiek to dopiero początek.
Ostatnio byłam na usg i fasolinka rośnie jak na drożdżach. Przyszły tydzień mam strasznie zawalony.. od 4 idę do pracy, 5 idę do dentysty, a 7 do gina na usg genetyczne :D

Kinguś- z tym zebraniem myśli mam tak samo :p Laurka nie jest sama nie chodząca Natalka jakoś od dwóch dni próbue swoich sił przy pchaczu :)

Gosiak- jak tylko Natala będzie zasypiała bez cycka też przenosimy ją do pokoju. Teraz mamy połączone łożeczko z łóżkiem tak, że nie ma z jednej strony szczebelków więc tak jakby spała z nami... Gratuluję pierwszych samodzielnych kroczków :D

Bona- u nas nadal skwar... zazdroszczę wyjścia ahhh ja już tak dawno nigdzie nie byłam ;(

Mikoto- remont??? gratuluje kolejnych ząbków :)

Asiula- na stół!!!! to i tak dobrze, że stukał. Natusia jest na etapie wchodzenia na sofe i siadania na samy skraju...

Madzia u Was tez juz dreptanie:) gratulki dla kolejnego smyka:)

Justa twardzielko-4 dzieci pod opieka?;) chociaz i tak zawsze najwieksze rojbry u kogos sa grzeczne a w domu rodzicow przyprawiaja o siwe wlosy. Poki co uciazliwe jest usypianie naszych pociech jak ktos jest w domu czy jak sa w nowym miejscu.

Kingusia chyba jakis czas temu pisalas,ze mialas isc na odczulanie ale cos Ci przerwalo leczenie...dobrze pamietam? Musisz teraz czekac az lekarz przepisze jakies ekstra leki?

Marys jak mala dupcia?

Wisienko mam nadzieje,ze choc troche wypoczywasz.

Asiulka dzielna badz,nie rycz;) maly zachlysnie sie odcieciem pepowiny i wroci steskniony do maminej spodnicy;) co do szczepien-ja ogolnie mam duze tyly,wiec chcac nie chcac i tak to z 13 miesiaca bedzie duzo duzo pozniej. Bynajmniej znajoma z sanepidu kazala szczepic Priorixem ,nie Mmr-ten drugi widoczniej jest bardziej szkodliwy,w sensie,ze wiecej zglaszanych Nopow maja.

Gosiak ale Cie faceci urzadzili;) no prosze jak im wyszlo spanie osobno;)

Mikoto cos czuje,ze jak Cie natchnie to Zosia w pol dnia bedzie miala gotowy pokoj:) ja urzadzalam go przed porodem,poki co nie ma jeszcze zwierzatek czy postaci z bajek-jak ja to mowie-kroluje slodka elegancja;)bez,biel,brudny roz,kwiatki,obrazki,rameczki. Jak zacznie sie etap ksiezniczek i kucykow to chyba padne;)

reklama
Gosiak pewnie,ze zrobie fotki,ale wolalabym wyslac je mms niz wklejac na dostepnym watku-juz kiedys pisalam,ze mam jakby psychofanke ...nigdy nic nie wiadomo-akurat zajrzy na watek,rozpozna pokoj i znowu bedzie cytowac moje posty.
Zdjecia malej tez bym Wam chetnie pokazala.
To moze zrobmy tak-ktoras z Was kochane moglaby mi podac nr tel,ja powysylam fotki i wrzucicie je na fb na watek zamkniety.

Do góry