DzikaBez
Fanka BB :)
eveline, nissanka, pulinka- w sprawie lekarza to ja robię tak- od lat chodzę do tego samego lekarza na NFZ, ale uważam, że jest naprawdę ok. sam pilnuje USG i cytologi nie muszę się o nic prosić, w poprzedniej ciąży zlecał mi bardzo dużo badań o niczym nie musiałam mu przypominać ale na USG zrobił mi tylko jedno na początku ciąży, później powiedział że robi USG genetyczne w gabinecie prywatne - oczywiście poszłam ale nie wiem czy gdybym zrezygnowała to w przychodni zrobił by mi zwykłe USG. W tej ciąży mam zamiar zobić tak samo i dodatkowo te USG ok. 12,20,30,35 tc. w sumie bierze tylko 100, choć obraz jest 2d. Ale wiem, że o dobrego lekarza z NFZ jest ciężko, gdybym nie była zadowolona pewnie poszła bym prywatnie(choć nawet sam koszt badań to i tak niezła sumka), ale cieszę się ze mogę te pieniądze zaoszczędzić i kupić za to coś dla dziecka. Sama się zastanawiam czy gdybym chodziła prywatnie to co więcej może zrobić lekarz? (choć inaczej jest też, jeżeli ma się z jakiegoś powodu "trudną" ciąże).