reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2013

Madzia - dołączam się ochów i achód nad Tymkiem :* słodziak i tyle no

Wisieńka - Lol też się nie przewraca, a i przypadkiem mu sie nie zdarza, czasem próbuje coś mocnej na rączce się podnieśc i śmiesznie odpycha się nogą ale on chyba za ciężki i chyba dlatego mu nie wychodzi (tak sobie to tłumaczę) zresztą ma 3,5 miesiaca więc pewnie jeszcze ma czas .. A tak w ogóle wczoraj się z nim zważyłam ... wyszło mu 9 kg, bede to musiała chyba w przychodni zweryfikowac :p

Natis - Natalka to śliczna dziewczynka i na pewno tak jak piszą dziewczyny odpowidnio dobrane oprawki dodadzą jej uroku, zresztą teraz okulary są modne :D - a jak się nie przyzwyczai hmm trudno, może nie będzie tak źle - pisałam ja - posiadaczka okularów ... kurzacych się nie wiem gdzie w sumie, zginęły :p

Mikoto - piękne dekorację. Całusy dla Zosieńki, dzielna pomocnica :)

Korba - trzymamy za słowo :*

reklama
Gosiaku, Jeny, a może spróbujecie zabawki zawiesić, odsłonić daszek, na boczek położyć, po wertepach jechać albo po całkiem płaskim, w ciszy albo przy brzęćzeniu aut..
Seweryn i Hubert to wie sprzeczności, Z Sewerynem jeździłam tam gdzie cisza i równy teren, z Hubertem muszę chodzić przy ruchliwych ulicach i nierówności w chodnikach lubi. Do tego Hubert najlepiej śpi jak jest na boczku a jak leży odsłaniam daszek. Zazwyczaj jest spokojny czasem jak zaczyna marudzić pomaga smoczek.

Pali, jak dobrze, że poszłaś z tym "tylko" katarem. Ja raczej bym nie pojechała. Do lekarza idę w ostateczności i dość późno...

Emka, generalnie nie martw się wypadającymi włosami, odrosną :) A tak na poważnie, te włosy co wypadają tuż jakiś czas temu obumarły i już nic na to nie poradzisz. Oczywiście jak karmisz to łykaj wit dla karmiących.
Ja łykam cały czas a mam gigant zakola - czeszę się tak by ich nie widać.

Natis, jak ja się cieszę, że wybyłaś na imprezę i sie zrelaksowałaś ! Ja też już jedno nocne wyjście mam za sobą ale mało mi :D

Anula, zapraszam na Malibu - we dwie to by smakowało !! Drineczka małego zrób sobie na wieczór, Lolinkowi nie zaszkodzisz ale malibu wlej 1 cm od dna :D Ja tak robię i tyle co czuję kokosowy posmak do upicia się tym daaaallllleeeekkkooooo ! A sam fakt że to drink ( choć maxymalnie lajtowy ) dobrze wpływa na samopoczucie :)
Ciesze się, że Lolo kochany zdrowieje, może faktycznie to też alergia na bukiet ??? Czipsy też dziś podżeram - zostały z soboty :D
Trzymam kciuki by zajęcia dodatkowe wróciły, brak mi cenzuralnych słów...

Madzia cieszę się, że chrzciny się udały. Po sesji oczywiście prosimy o fotki !!!!
Kurcze, z tymi brzuszkami :( Porób badania, może w końcu znajdzie się przyczyna dolegliwości. Trzymam kciuki

Idę wstawić obiadek.

Śpioch Hubi coś mało mi spał teraz, zaledwie godz a powinien co najmniej dwie - leży w łóżeczku i sobie gada :)
Zaraz spacerek, może na spacerku pośpi.

edit.
Wisieńka, Anula nie martwcie się, Hubi ma 4 m-ce i tydzień i się nie przewraca, a jest lżejszy niż Karolek - więc i waga nie ma myślę znaczenia. Na boczek wskoczy na golaska na przewijaku i jak mu pomogę to jest na brzuszku ale rączki też sam nie wyjmie. Na macie co najwyżej z brzuszka na plecki się przekulnie. Lubi bardzo pozycję na brzuchu - bardziej niż na plecach. Odpycha się do tyłu i kręci się jak wskazówka zegara ale przesunie się o kwadrans.
Chyba musimy poczekać i tyle :) Przestałam się martwić bo uczy się różnych rzeczy, może wolniej ale się uczy :)

Ostatnia edycja:
Witamy szpitalnie :-)
Jestem ogromnie zaskoczona :) mamy osobną salę, tylko ja i Wojtek. Wszyscy bardzo mili, bylismy juz na naświetlaniu i ogolnie jest ok ale i tak chciałabym już do domu mimo luksusowej osobnej sali.
Bardzo dziękuję za kciuki, mam nadzieję, że w końcu będziemy wiedzieli na czym stoimy...

Co do wózków to ja też będę starała sie zimę przejezdzic w gondoli ale nasza jest duuuza 80cm więc nawet teraz mamy sporo miejsca choć Wojtka ostatnio bardzo wyciągnęło na długość. Gondola cieplejsza i też boję się o kręgosłup.

Palin to dobrze że już zdrowi w domku jesteście :)
My zostajemy tu do piątku... ale najważniejsze,żeby pomogli.
Piszecie już o kaszkach i marchewkach a my nadal na samym nutramigenie...ale myślę że po wyjściu będę mogła urozmaicić menu Wojciecha ;)

DzikaBez dzięki za podpowiedz co do mleka :) i tak chciałam zabrać swoje ale mnie upewnilas :) Pani przy przyjeciu pytała ile razy dziecko je na dobę bo kuchnia mleczna tylko do 14 i widziałam wyraźną ulgę jak powiedziałam, że mam wszystko swoje i dam sobie radę ;)
Uciekam pobawić się z Wojtkiem bo właśnie się obudził :)

My po spacerku...Tymek super pospal tylko wieje nie z tej ziemi...a ja nie wzielam czapki z uszkami i tak cholercia wylazily mu uszyska co chwila.

Madzia - jak ja bym chiala taka sesje dla swojego Tymka....maz pstryka fotki ladne narzekac nie moge, ale sesja to sesja...wlasnie przed chwilka podeslal mi linka Sesja zdjęciowa noworodka - nowa moda? i az ocza mi sie zaswiecily. Fakt, ze nasze chlopaki juz wieksze sa ale co tam
:-p oby wasze problemy sie skonczyly
Mikotko - ooo matko w parasolkach :szok: my dzis drugi spacer w spcerowce...mam nadzieje, ze mu nie zaszkode, ale nie wiem jak to inaczek rozgryzc. A Zosia pieknie rosnie !!!! Psiak mnie rozwalil :-D
Morena - wspolczuje klotni...mam nadzieje, ze jakos sie w domku ulozy, choc wiem ze to nie latwe

Robaczku -wyprobowane...zabaweczki, daszek odsloniety, a jezdzimy w roznych terenach....poczek odpada bo moja sieritka sie nie utrzymuje na boczku

Marchewka dla Tymka ugotowana (na parze) dzis pierwszy dzien cos mu dam ...az doczekac sie nie moge. Lece bo dupcio sie obidzil:-p

ALe literowek robie piszac ...wybaczcie.
Cichutko tu strasznie.
Robaczku - po przestudiowaniu troche netka, zamontuje spowrotem gondolke jednak...wole miec krotsze spacer, niz zaszkodzic trwale Tymkowi

Zmykam paaa

Ostatnio edytowane przez moderatora:
HEj dziewczyny!

moj Sebo tez sie nie bardzo chce jeszcze przewracac i za dużo nie gada ;) ale to pogodny dzidzius i ślicznie sie potrafi zabawić wiec sie nie stresuje i daje mu czas, chodzimy tez na rehabilitację z racji preferowania prawej strony i powoli sie rozruszamy :)

temat wózków- i ja na szczęście mam wielka gondolę wiec na pewno zimę w niej przetrwamy :)

Palin! Super ze w domciu! Juz nie chorujcie!

Emka i ja juz chyba z 1/3 włosów mam tylko... Masakra normalnie :S ale tak jak piszą dziewczyny co ma wypaść i tak wypadnie :( choc witaminy warto pobrać :)

Natis, i Zuzia ma nadwzrocznosc.. Tłumacz Natce ze jak teraz ponosi okularki to jest szansa ze w przyszłości nie bedzie musiała.. U nas to pomogą, poza tym naprawdę sa teraz śliczne opraweczki :) pogadaj tez z nauczycielem zeby porozmawiał z dziećmi ze Natka bedzie nosić okularki i jak to ważne zeby miło zareagowali, ja to zrobiłam w przedszkolu, pani super dzieci przygotowała, dzieci obdkoczyly Zu i mówiły jak ślicznie wyglada, a ona tak sie bała ich reakcji.. Ja sie popłakałam ze wzruszenia!

no czas spać! SE w Oslo wiec jutro wszystko na mojej głowie,,, Dobranoc!

Ostatnia edycja:
Witam sie z poranną kawusią.
Seweryn w szkole, mężo w pracy, Hubiś uprawia zabawę na macie - jeszcze przed cycaniem porannym.
Kiepska nocka, co się stało z moim śpiochem ?? Budzi się co dwie godz. Cyca dostał dwa razy i dwa razy smoczek. Kręci się bardzo, taki niespokojny jest. Może za dużo bodźców w ciagu dnia ? Sama już nie wiem.
Do północy czasm do drugiej śpi ładnie.

Gosiaku, moim skromnym zdaniem dobrze, że wróciłaś do gondolki. Na spacerówkę przyjdzie czas. A może przez kilka dni pospaceruj w chuście i potem wróć do wózka ? Albo wychodź po zabawie małego, jak już troszkę się zmęczy, poleży i zaśnie. Ja tak zawsze robię. Ale pocieszę Cię, że my też nie raz wracamy na ręku i pcham pusty wózek :)

Natis, Anusiak
na fajny pomysł z tymi okularkami wpadła :) Natalka jest śliczna a okularki jeszcze mogą podkreślić jej urodę. Niebawem będzie dumnie chodzić :)

Anim
, generalnie każdą czynność powinnno się robić na zmianę, żeby właśnie ćwiczyć każdą stronę po równo. Ale ja też np. noszę małego tylko na lewym ręku. Moż skonsultuj się choć z pediatrą czy zmiana nawyków wystarczy czy nie.

Martam fajnie, że macie salę tylko dla siebie !!!! jesteście prawie jak w domu, nikt nie będzie budzić ani zapalać światła :) Jednakże, trzymam kciuki za planowe wyjście z odpowiednią diagnozą.

Dmuchawcu
jak zdrówko ? A może by tak z kawusię na bb wpaść ?

Marta trzymamy kciuki za szybkie wyjście
Robaczku i ja miałam kiepską nockę, a podobno po chrzcie miało być już idealnie.. i było - pobudka o 22:10, jak oglądałam Lekarzy, a potem pospał aż do 2! No, a potem cycaliśmy o 4,6,7.. no i już 40minut nie śpimy :baffled:

także witam się z kawusią i śniadankiem :-D

Tymcio uprawia poranną gimnastykę na łóżku i ulewa sobie raz na tatusia poduszkę, raz na mamusi, no i obowiązkowo na prześcieradło :hmm:

Gdzie jesteście dziewczyny? Idę poszukać Was na fb :-p

Robaczek,Madzia to i ja dołącze do nieprzespanej nocki-tylko,że u mnie to norma,mała zawsze śpi jakoś niespokojnie,kręci się,posapie.Sporadycznie lezy grzecznie,w bezruchu.U mnie pobudka o 23:30,2:20,5:20 -tu tylko na 25ml mleka:no:,7:55-też tylko na 25ml mleka:crazy: i od 8 na nogach. Czasami tak ma,że budzi się jakby bezsensu,zeby ciut dojeść,a ja robię dużą dawkę 135ml a póxniej musze wszystko wylewać.Często robi mi taki nr,że jak zrobie akurat 100ml to wypija do końca i ciągnie pusty smoczek.Własnie leży i marudzi,bo już mata jej się znudziła.Czekam chociaż do 11 i na spacerek.Najpierw ja staram się ubrac a później zabieram się za nią,żeby jej nie przegrzać zanim wyjdziemy,później w locie łapię kurtkę i szal i zasuwamy na spacer.
Miłego,spokojnego dzionka:))

reklama
Nadrobię może co nie co....

Natisku i jakie oprawi wybrane?? Natalka jest taka ładna, że na pewno jej nie zaszkodzą :tak: Jak Wam dobrze z tymi imprezkami!!
A ta wysypka.....mi wygląda na skaze ale jak to możliwe skoro jest na nutramigenie? Może Bebilon pepti byłby lepszy? Czekam na diagnozę

anulka zapomniałam o petycji!!!!!!!!!!! Prześlij mi proszę na fb na priv. Buziaki dla Karolka swoją drogą 9kg WOW:szok: Ciekawe ile Feliks?

Robaczek mogę też na Malibu zajrzeć?? Uwielbiam z mlekiem kondensowanym mmmmm....

MartaM zdrówka dużo!

madzia Tymek piękny!! Ja bym badania zrobiła a swoją droga poszłabym do tej dr.

Mikotku po raz setny chyba UWIELBIAM TWOJE EMOTKOWE POSTY :-D Fajne kury :tak: chyba pójdę po wrzosy dzisiaj i trochę na balkon a trochę do domu rzucę.

Gosia Ty wiesz, że ja CI tego targu zazdroszczę jak nie wiem :sorry2: Super fotki w tym linku

Palin i ja tęskniłam :tak:cieszę się, że już po wszystkim..

Korba ja też sobie obiecuję :zawstydzona/y:. Musimy się poprawić i już :nerd: Był lekarz??

Morena jak spotkanie z bratem??

Wisieńka jak badania Maćka?? Felini się nie przewraca i nie cierpi leżeć na brzuchu :no: Nie martw się!

Emka ja też najpierw siebie ubieram w całości i wszystko szykuję a na końcu Małego

My już w spacerówce bo w gondoli tylko na śpiocha jeździ :baffled: (zabawki, daszki, boczki wszystko tylko na kilka minut :baffled: czywiście nie siedzi, oparcie ma podniesione na jeden "klik" a jaki zadowolony! Poza tym MUTSY ma ustawienia dwióch głębokości spacerówki: dla niemowlaka i dla dziecka starszego więc nie panikuję. Pisałam już, że mam ciepłą spacerówkę (dodatkowa wkładka też robi swoje) Muszę go z ciekawości dzisiaj do gondoli włożyć, zmieści się czy nie? ;-) Są również parasolki od urodzenia np. MACLAREN mięciutkie i zupełnie na płasko.

Felini w huśtawce już raz się obudził ale uspał się dalej. Mnie męczy alergia dzisiaj i leci mi z nosa jak z kranu :-:)wściekła/y::no:

Trochę nadrobiłam lecę dom ogarnąć a może na FB? Jeszcze kilka rzeczy na allegro muszę wystawić eh....czasu mi brak ;-)

Do góry