reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2013

Gosiak dokładnie, jak za starych czasów :-D Odkąd Zosia jest na mm witamin nie podaję, bo mleko jest witaminizowane. Jak była na piersi podawałam D i K.

Wisieńka, Natis to mamy koło wzajemnej adoracji :-D

Emka spokojnie. Stosuj się do zaleceń lekarza, podawaj leki, inhaluj. My jutro powinniśmy mieć szczepienie, ale nawet się nie wybieram, bo Zosia ma katar. Dzisiaj jest już o niebo lepiej, ale nie będę ryzykowała.

reklama
Dziewczyny a jak Wy inhalujecie??Macie jakiś specjalny sprzęt?Proszę podpowiedzcie mi krok po kroku bo o tym zupełnie nie mam pojęcia-ile tej soli fizj. wlać,w co,jak...Długo to robić czy chwile...
Natis jak maścią nacierałaś Lenkę?Majerankową tą co pod nosek się smaruje?Czy do nosa też wcierałaś?

MIKOTKO, GOSIAK - też mi się truskawki kojarzą z brzuszkami :-) jak ja wtedy grzeszyłam :zawstydzona/y:

EMKA - zdróweczka dla Maleństwa!!! Lenka też po szczepieniu obudziła się z katarem, na szczęście jeden dzień i go pokonaliśmy. Wygrzewaj Małą i szybkiego powrotu do zdrowia Wam życzymy!!! :-)

WISIENKO - no ja już zlustruję każdą potencjalną nianię odpowiednio :-D

TERI - my też czekamy do skończenia 5 m-ca z wprowadzaniem czegokolwiek i będę musiała bardzo uważać. Po naszych rewelacjach jelitowych już się boję co to będzie. A co do kalafiorka to faktycznie może był ciutek za ciężki dla Darii. Nie martw się Kochana, będzie dobrze :tak:

MIKOTO - koło wzajemnej adoracji powiadasz :-D.

A ja znów się dzisiaj obijam, Lena śpi :szok: od 1,5 godziny :szok::szok:. Coś jest nie halo, bo to nie jest normalne...

WENUSJANKA - ja nie podawałam Lenie witamin. Wit. D dostawała przez kilka pierwszych dni i tyle. Teraz będzie dostawała w tranie.

EMKA - ja mam nebulizator, wlewam ok. 2ml soli i nakładam Lence maseczkę. Polecam zainwestować w sprzęt bo to jeden wydatek a korzysta się przez lata - Natka od lat jest inhalowana, a teraz i Lena korzysta. Można też robić inhalacje nad garnkiem - MATKAEWA ostatnio pisała o nich na FB.
A smarowałam Lenę wczoraj maścią majerankową, też fajnie wygrzewa - najpierw do noska dałam i wymasowałam, potem plecki - po smarowaniu owinęłam watą, potem klatkę piersiową wysmarowałam, owinęłam watą, ubrałam, do kocyka i pod kołderkę. Nawet zasnęła na trochę i super się wygrzała.

EMKA Lena wstała, ale postaram się odnaleźć co Matkaewa pisała o inhalacjach i wkleję linka do nebulizatora, którego używamy. Koszt to ok. 200zł.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Emka, tak jak pisze Natis. Ja zakupiłam nebulizator w aptece, koszt 100zł. Wlewam sól fizjologiczną i inhaluję. Albo pprzez maskę, albo za pomocą ustnika kieruję wywiew. Taki:
INHALATOR TŁOKOWY NEBULIZATOR INSANIX == GWAR 24m (3559433461) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
Jak masz apteke w okolicy to najpierw tam radze zapytać czy sa takie urządzenia i kupic stacjonarnie, bo nie ma co zwlekać, a przesyłka może potrwać. Ja ostatnio zamówiłam mleko w aptece przez neta. Myślałam, ze dostanę paczke w ciągu 2 dni, przyszła po 5, a kurierem zamawiałam:eek: Przez ren czas Zdazyłam dwa razy kupic mleko w normalnej cenie :no:

Wenusjanka a co to za fuchę podłapalas? pochwal się?

Natis Zosia śpi już ponad godzinę, a ja tez w miejscu z robota jestem, bo od 30 min u mnie na rekach dosypia. Ty się obijasz? Nie grzesz słowem, Kobieto!

Ostatnia edycja:
emka - ja robię inhalacje nad miską tak jak pisała Natis :tak:. sypię łyżkę soli kuchennej albo boheńskiej ( w aptece można kupić) i zalewam litrem wrzątku . kładę Jasia sobie na kolana twarzą w dół nad miską ( nie za nisko ) i oklepuję mu plecki w tym czasie ( ręka w łódeczkę ). Robię tak co 4 godziny przez 8 minut . Po zabiegu oczyszczam nosa gruchą . Nauczyła mnie kiedyś położna tych inhalacji . powodzenia !!!

plecy się oklepuje żeby wydzielinka nie zalegała w oskrzelach . Można nóżki trochę wyżej od głowy ułożyć w czasie inhalacji .

Ostatnia edycja:
reklama
emka ja też mam inhalator elektryczny, ale cóż przy astmatyku jak Maciek a teraz już 3 dzieci too wydatek który się zwraca.Leki do inhalatora sa tańsze niż wziewy w dysku czy ciśnieniowe.No a sól fizjologiczna to już grosze.W Lidlu chyba teraz jest promocja 99 zł
Wenusjanka fajny pomysł.A to wasza gmina tylko organizuje czy ogólnie, Może ja bym pomyślała....
Jak to powiedziała gosiak siedzę i pachnę.Ciastem ze śliwkami konkretnie.Kurcze nie umię odpoczywać....

Do góry