reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2013

A ja zrobiłam obiad na szybko - koktajl truskawkowy + makaron :p Mój Luka zaczął się odchudzać, Tosia je w przedszkolu i nie mam motywacji do gotowania :/
Ja wymejkapowana- ubranie do przedszkola wyszykowane ( bo w domu to leginsy i koszulka byle-jaka :p )
A i się pochwalę :D nie wchodzę jeszcze w spodnie rozm 36 tzn wchodzę ale flaczek wisi mały, a właśnie mam na sobie rurki dżinsowe rozm 34 hahahaha
Lolo śpi już jakieś 1,5 godziny w bujaczku, ale jak tylko przestaje go bujać to otwiera oko i się krzywi :p więc ćwiczę zawzięcie lewą łydkę :p

Mikoto - dla mnie większe porządki to właśnie np mycie okien :p ehhh przez moje niebawem nie będzie nic widac ... muszę umyc jutro ... muszę

Dmuchawcu - zgadzam się z Anilkiem, w takiej kreacji to byc na bank odwróciła uwagę od panny młodej. A co do bluzy - " a nie mówiłyśmy ???? " :p

Dziewczyny sprzątanie pokoi ehhhh Tosia też nie sprząta - bo nie ma siły, albo ją rączki bolą, albo brzuszek, ale jak już kilka razy jej zabawki prawie wyrzuciłam do kosza, to nie upiera się i z pomocą udaje jej się pokój ogarnąć - tzn wrzucic wszystko do pudełek na zabawki ... ale przynajmniej o nic się na podłodze nie potykam, to nic że wszystkie puzzle pomieszane, to nic że buty i ubranka lalek poginęły, ważne, że można przejść

Kurde już w tą niedziele chrzciny aaaaaa jak ja się ze wszystkim wyrobie ???a i pierdziele, nie piekę ciast tylko kupię ... wyjdzie na to samo

reklama
Hej dziewczyny:)U nas dzisiaj troszke słońca więc nastrój też lepszy;) TERI,KORBA ja chyba też nie będę wielce czekała dokładnie do 4 miesiąca,żeby wprowadzić kaszkę,ale chyba prędzej zamienię ją na kleik jakiś.Ostatnio się naczytałam co producenci wrzucają do tych kaszek,ile ukrytych cukrów,żeby już od małego te nasze bąble uzależnić od słodkiego,żeby w późniejszych latach rodzice nadal nabijali im kabze i kupowali już nutelle itp do jedzonka. PALIN czym objawia się wiotkość krtani?Ja mam taką pediatrę,że nawet głupiej ciemieniuchy nie zauwazyła.Mówiła:oj jakie wygładzone dziecko,jaką ma super skórę... ASIULKA jak to jest z tym rotem?Jaki może być maksymalny odstęp między dawkami?Ty masz 3 czy 2 dawki? Moja mała miała podaną pierwszą dawkę w 7tyg,teraz za tydzień czas na drugą (minie wtedy 6tyg i 5dni),ale muszę przełożyc szczepienia,bo ząbkuje i ma lekki katar,a ponoć to ryzyko i tak,że jakieś powikłania się pojawią. Teraz nie wiem czy np.8tyg odstęp może być między dawkami na rota... Tak samo zgapiłam się z pneumokokami i cholera teraz gdybym zaczęła to mogę nie zdążyć do 6 miesiąca życia,a takie są wytyczne.Niby przerwa min 4 tyg...Ech tam:( ANILEK też masz taki apetyt na słodkie?Ja jem je non stop i nawet waga stoi w miejscu,a czy cukrzyca ciążowa mi minęła to nawet nie miałam kiedy iść się zbadać...

Dmuchawcu - ale mamy sprawdzoną cukiernię, więc wezmę po kawałku, żeby było tylko na niedzielę, zresztą będzie tylko 10 osób z nami, to też cudów na stole stawiać nie będzie, będzie strogonow, 2 sałatki, jajka faszerowane, jakaś dobra wędlina (sama zrobię schab pieczony), tort, i tylko trochę ciasta - łoo ale tego dużo się wydaje :p o kurde ... jutro spowiedz jeszcze aż wstyd się przyznać jak dawno u spowiedzi nie byłam :p ciekawe czy rozgrzeszenie dostane :p o ja grzeczna tfuuu grzeszna :p

emka- pozwolę sobie odp na pytanie dotyczace rota - pierwsza dawka musi być podana przed 12 tygodniem życia, a następna do ukończenia 6 miesiąca, może być to w dowolnym czasie, my podamy Karolkowi przy następnym szczepieniu czyli 6 tygodni po pierwszej dawce :)

Ostatnia edycja:
anilek - tak tak :D ja te spodnie kupiłam w jakimś przypływie szału i ubierałam tylko raz na jakiś czas :p ale są bardzo elastyczne - być może dlatego weszłam, a i mają wysoki stan więc brzuch mi splaszczyły :p nooo - także dolna partia ciała 36 (34 w jednym przypadku), górna partia ciała 38, 40, ehhh ten cyc ...

Ostatnia edycja:
anula -szalejesz z rozmiare m !!!! moze i ja dzis sproboje wyjac dzinsy z "przed" choc widze po udach ze pewnie nicz tego...
Co do ROTA my pierwsza dawke mieliosmy w 8 tyg i 9.09 idziemy na druga wraz z cala reszta

MY juz po psacerku ...kurcze kurcze Maly od dluzszego czasu je 140 ml co trzy godzinki ( w dzien) ale dzisiaj po 2 godzinach byla taka awantura , nawet raczki nie pomogly. Dalam butle zjadl 120 ml...i teraz nie wiem czy mu zwiekszyc ???

I drugie: Wsze smyki tez sie tak slinia???bo tu az piana sie toczy :Dczasem leci az do podlogi i wydaje sie jakby Tymek nie nadazal jej polykac :confused:

GOSIAK to w takim razie Tymkowi zęby idą pełna parą;) Moja ma już dwa widoczne i czuć je mocno pod palcem,ale ze ślinieniem nie jest źle,więcej piąstki sobie wpycha do buzi.

Hej dziewczynki
U nas bez zmian dzien w dzien to samo mąż remontuje i końca nie widać do tego junkers wysiadł i wymiana bedzie na nowy wiec musiałam pożyczkę u rodziców zrobić ehh już mnie wykańcza to mieszkanie jak bym wszystko dokładnie sprawdziła to bym tego mieszkania nie kupiła :/
U Adiego wszystko oki bez zmian i u starszaka tyż
Mykam bo czekam na dostawę ze sklepu i na fachowca aż nie chce mi sie myśleć ile jeszcze kasy pójdzie :(

reklama
emka - o ranyyy zabki?? nie za wczesnie ???wiem, ze sie zdarza, ale myslalam ze dosc rzadko ;-) kurcze, ale cos w tym moze byc bo dzis jest okropnie marudny....nic nie pomaga nawet noszenie na raczkach tulenie....juz w nosidelku go nosze bo w chuste nie bylo szans zawizac....kurcze musze mu pozniej zerknac do buzki

Do góry