reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2013

Teri- pójdź do skepu i zobacz te smoki bo z tego co mi sie kojarzy to Nuk ma 4 rodzaje przepływu:wolny, srednio szybki, szybki i do kaszek:tak:.

Ja nigdy nic specjalnie nie robiłam, zeby chudnąć. Po pierwszej ciąży nie było potrzeby, po drugiej schudłam wystarzająco-tzn do rozmiaru 38 i to mnie zadowalało. Co do ćwiczeń to ja uczyłam wychowanie fizycznego w mojej szkole i od studiów ćwiczę codziennie- tzn mięśnie rozciągam itp, nie sa to specjalistyczne cwiczenia odchudzajace, ale tez przynosza efekt. Bez nich czuje sie beznadziejnie.

reklama
KINGUSIA wydaje mi się, że bez problemu możesz zmienić pediatre.
WISIENKA uważaj na siebie
MIKOTKU pracowity dzień wczoraj miałaś ;-)
DMUCHAWCU ja też jestem za odkrytymi plecami :-D ;-)

U nas z butelka różnie, raz wypije 140 a raz 80 zależy jak jej się chce ;-)
Żaba się obudziła, dzisiaj juz chyba taki spokojny dzień nie będzie jak przez ostatnie dwa dni. Idę po Szkraba i Cappuccino :-)

Ostatnia edycja:
Odgruzowane... :tak: Pocieszyłyście mnie z tym sprzątaniem przez dziewczynki. U mnie jest tak, że Mikołaj to jeszcze sprzątnie jakoś, ale Bartek... Zgroza! Moja synowa kiedyś będzie na mnie klęła. :-D

Dmuchawcu: wizja sukni z gołymi plecami. Hm hm hm. Dobre! Na pewno byłabyś gwiazdą wieczoru. Ale nie wiem czy wypada przyćmić pannę młodą. :-D:-D:-D

Kocham Was za to, że też w niektórych aspektach nie jesteście doskonałe! Jest mi lżej jak wiem, że u innych też ciężko o wyegzekwowanie porządku u dzieci albo, że też wam niektórym trudno zmobilizować się do odchudzania. WIELKA BUŹKA za to. A teraz bierzmy się za porządki i odchudzanie. he he he

Zabrałam się za odgruzowywanie pokoju chłopców... :szok::baffled:Ehhh- czemu nie mam dziewczynki?:confused::confused::confused:

Ja mam jednego a pokój to jedno wielkie pobojowisko ! Ostatnio się wkurzyłam po 4 dniach próśb i gróźb by posprzątał, że zarządziłam, że jeżeli wieczorem nie pozbiera zabawek i rano zastanę je na podłodze, to biore i nie daje - jak narazie podziałało :)

Z jedzonkami to chyba teraz nasze dzieciaczki mają skok rozwojowy. Hubert przed chwilą się zbudził, popłakiwał i nic nie działało więc dostał cyca ( po dwóch godz od ostatniego ), zjadł, ziewną i śpi. Normalnie o tej porze jadł po 3 czasem 4 godzinach. Albo mam mniej mleczka albo apetyt się zwiększa - wydaje mi się jednak, że to apetyt.

Mój Adaś jadł kiedyś nawet co 1,5h. teraz w sumie co 2, ale coraz częściej wytrzymuje 3 a nawet 4h. :-)
Chata odgruzowana, ale obiadu nie ma... I co teraz? Co szybkiego wysmyczyć?

My już na dworze od 2godzin. Firanki poprasowane i wiszą w umytych oknach. Dom ogarnięty. Jutro beda większe porzadki. Teraz korzystamy z pogody, bo coś się chmurzy. Przepraszam, ze nie odpiszę każdej z osobna, ale jestem w trakcie nadrabiania Was :-)

Anilku- na szybko ugotuj pierś pokrojoną w kostkę, ugotuj makaron (świderki albo kokardki), utrzyj 10 dag sera żółtego na tarce, wszystko wymieszaj i dodaj pesto. Pycha i zajmuje góra 20 minut :-)

Kingusia- nie przejmuj się pediatrą. Najważniejsze, że jesteście pod opieką specjalisty, a Wy widzicie poprawę :tak: Wszystkiego najlepszego dla Laurki!!!

Dmuchawcu- no pewnie, że nagie plecy są sexi :-D

Mikotku- ale fajny shopping miałaś!!! Superrr!!!

Jutro przyjeżdżają do nas znajomi na weekend, więc umyłam okna, podłogi, łazienkę i kuchnię, zrobiłam pranie na zaś, bo jutro od rana zakupy, no i dentysta...

Nadal nie wiem, co z pracą męża. Szef mu obiecał, że nawet, gdyby nie udało się go zatrzymać, to przedłużą mu umowę na kolejny miesiąc, żeby miał czas coś znaleźć... Dobre i to, ale perspektywa szukania pracy w naszym regionie mnie przeraża...

Uciekam ściągnąć pokarm, akurat Junior się obudzi, to dam mu jeść i pójdziemy na spacerek, bo pogoda jest piękna!!!

Miłego dnia Dziewczynki!!!

reklama
Dziewczyny bluza przyszła- normalnie ekspres:szok: Ale niestety jest za duża:sorry2: Ale jestem pierdoła!!!!:crazy: Zamiast od razu zamówić se M, to teraz musze po pocztach latac z całym rojem:sorry2::-D

Zdjęć nie zrobiłam, sorki, ale pszczóka-dzidziuś wkurzyła sie moim godzinnym staniem przed lustrem i zastanawianiem się: za duża, czy może być?:-D:-D
Widac trzeba brac rozmiar taki jak sie normalnie nosi, na dzidziola rosnacego i tak jest miejsce, motanie sie chustą tez jest przewidziane. Generalnie bluza jest fajna, choc wielkiego szału nie ma, ale....jaka cena, taka bluza chyba:sorry2: Nie mam porównania, bo nie oglądałam nigdy tych drogaśnych.

Do góry