reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2013

Anusia - wlasnie moze tak udaloby ci sie do nas dolaczyc na fb?? szczerze Ci powim, ze ja poblokowalam wszystko co sie tam dalo i jesli nie jest sie w gronie moich znajomych to znalezc sie mnie nie da na fb :-D inaczej tez by mnie tam nie bylo ze wzgledu na ex faceta....

Robaczku
- to rzeczywiscie nie wiele zjada synus!!! Moj to wciaga po 140 co 3godz w ciagu dnia ( no chyba ze przespi ) i co ok 4-5!! Rany jak Wy to robicie ze smyki spia 8 godzin w nocy ...chyba bym stala nad lozeczkiem z butelka i czekala az wstanie i sprawdzala czy wszystko ok :) Chyba tez w nastepna sobote wybiore sie na jakies zakupy :tak:

emka
- niestety nie pomoge .

Tymek ostatnio upodobal sobie LEWA raczke i wpych ja do buzki. Maz sie cieszy, bo ma nadzieje teraz ze synus bedzie po nim leworeczny :-p Niech ma cos po tatusiu a co :cool2:

Przyslali nam tez wezwanie na druga serie szczepien na 9 wrzesnia.

My nareszcie w domku w komplecie. Psiak chodzi juz ladnie, mowia, ze szybko dochodzi do siebie po takich operacjach. Na razie Emil znosi go po schodach bo nie chcemy go narazac na jakas kontuzje.Bedziemy tez instalowac bramke na schody aby sam nie zlazil...wiec bedzie ona sluzyla dla dwojki :-p Musze tylko zaczac cwiczyc mu jakos tylne lapy bo z miesni niewiele mu zostalo tam :baffled: Jestem ciekawa jak odnajdzie sie w nowym otoczeniu(Tymka) bo przeciez zawiezlismy go po ok tygodniu od narodzin.

Ide jakis obiad zmontowac :)

reklama
Witam wieczornie. Wyplatac sie z prania po powrocie z wakacji przy licznej rodzinie to mega wyzwanie ;-). Jestem w połowie , nie mam gdzie juz rozwieszać tych ciuchów. Bardzo Wam dziękuję kochane za takie pozytywne komentarze na FB :zawstydzona/y:. Jutro zaczyna sie cyrk szkolny - nie wiem jak to ogarnę . Kazde dziecko do innej szkoły trzeba odwieść :-(. Jutro pomogą teściowie. Jak będą juz plany lekcji na cały tydzien to pomyslę nad strategią .
Robaczku - fajnie , ze wybyłaś na zakupki . Jak bylismy nad morzem to Jaś też dwa razy przespał w nocy 8 godzin bez karmienia - to chyba zasługa powietrza czystego i ciągłego przebywania na nim .
Gosiak - dzielny psiak , dobrze , ze wraca do pełni sił .
emka - pierwszy raz słysze , ze ząbkowanie jest przeciwwskazaniem do szczepienia . Ale może tak jest ....

Dobry wieczór

Wykorzystujemy z Mikołajem ostatnie chwile lata, choć pogoda taka sobie.

emka - mnie się wydaje, że może być przeciwwskazaniem, jeśli dziecko kiepsko znosi szczepienia, żeby się ząbkowanie i objawy nie nachodziły (żeby było łatwiej zauważyć działania niepożądane szczepień). Ale to tylko akie moje przemyślenie.

Robaczku - super, że tak oderwałaś się od codziennych zajęć. Zazdroszczę Ci trochę - ja muszę na takie wypady czekać do powrotu Ara (o ile wtedy się uda zostawić Młodego z Tatą samych).

Gosiak - super, że z psem jest coraz lepiej. Żeby teraz szybko wrócił całkiem do sił.

W tych centylowych siatach to Mikołaj wypada ze wzrostem między 90 a 97, natomiast z wagą (jeśli dzisiejszy pomiar się potwierdzi) to jest na 25. Jutro zamierzam wybrać się do przychodni i tam go zważyć, bo aż mi się nie chce wierzyć, że tak ładnie się podciągną. Ale już widać po polisiach, że mu troszkę przybyło masy, uff. I obyło się bez mm (puki co). Tak mi się laktacja rozbujała, że dziś rano ściągnęłam już 180, a na kolację Mikołaj dostał 140. W dzień takich wyników to nie mam, ale to dlatego, że albo nie ściągam, tylko podaję pierś (lubię jak mnie tak pociąga), albo co i rusz podjada, więc nie ma kiedy się tyle naprodukować. No i nie ma szans na dłuższe przerwy w karmieniu. Max 3 godziny i Mikołaj woła "JEŚĆ!!!".

Mykam pospać chwilę, zanim Młody zrobi pierwszą pobudkę.

Dobranoc

ps. A jak się udały imprezy chrzcielne?

Robaczek, tak jak pisze Dzika, Seweryn jest po prostu szczupły i wysoki, może moznaby sie martwić jakby byl ze wzrostem na 97 a waga na 3, ale tak jak jest to nie :) ważne ze sobie rośnie po swoich stałych centylach :)

Dziewczyny z tym moich FB to jest tak ze musiałam zawiesić swoje konto po tym jak mimo na maksa ustawionych zabezpieczeń moj były wciąż czerpał w jakiś dla mnie niezrozumiały sposób informacje na moj temat i z nich korzystał :(:( faktycznie może jakbym założyła konto tylko pod kontem grupy z BB, z nowym mailem i loginem może by mnie nie dopadł.. Tak lubiłem swoje konto, miałam kontakt ze znajomymi z całego swiata ale po prostu do szału mnie doprowadziło, ze do niego wciąż dochodziło wszystko co tam umieszczalam :( inni mnie nie mogli znaleźć, a ten jakos tak. Masakra.

kurcze jutro rozpoczęcie roku i ma lac deszcz.. A ja sama z dziećmi, mąż w Norwegii na kilka dni. Mam nadzieje ze damy radę. Jej, ledwo co moja Zu była jk Sebo a teraz juz do pierwszej klasy, jakos mnie to doluje.. Tak jakby jej dzieciństwo niewinne sie powoli kończyło..

wez sie w garść Anka :)

palin: cieszę się, ze się rozkręca laktacja. Ja dziś byłam w Ikea, a mały z babcią. Dostawał zamrożone przeze mnie kiedyś mleczko. Z racji, że mały pił tamto to odciągnęłam 120ml raz i po 5h znów tyle. Zamroziłam. Będzie na kolejny wypad. :-)

emka: nie pomogę...
robaczku: to razem tę ikeę zeszłyśmy. ;-)
matkaewa: też nie lubię rozpakowywania. :no: ALe pakowania też nie. :baffled: Szczególnie jak tyle osób jest (u mnie 5).:-) Zdjęcia na fb fajne. Rodzinne, wakacyjne... Ehhhh a to już wrzesień...Idzie jesień worek liści niesie, wszystkie dzieci są wnerwione, bo się zaczął wrzesień. /M.Daniec/ :-D:-D:-D:-D
anusia: dzięki za wyjaśnienie o co kaman z tymi centylami. :tak:

Nie wiem już która z Was pisała, że czytała pierwsze posty i że kilka dziewczyn poroniło. Ja też jestem po poronieniu i z Adasiem musiałam leżeć przez 3 tygodnie, bo miałam krwiaka... Jak czasem patrzę na niego i pomyślę, że mogło go nie być, to łzy same do oczu się cisną... :-(Dobrze, że jest!:tak:KOCHAM...

Zegnajcie wakacje :-:)-( witaj szkolo !!!!!

Nie wiem jak malego w chuste ubrac. Na dworze zimno w kosciele i szkole cieplo. Chyba musze kupic ta bluze na jesien, podwojna.
Sama tez nie wiem co zalozyc.

Witam się poniedziałkowo ;-)

I już po chrzcinach :tak: zdjęcia na fb.
Wszystko poszło super, Laura przespała cały chrzest, nie obudziła się nawet jak ksiądz jej główkę polewał :-D
Na imprezie też byla grzeczna tylko całe popołudnie nie spała :szok: dużo leżała sobie w wózku i oglądała sufity :-D
Impreza wypadła dobrze, nawet nie sądziłam że tak się wszyscy rozkręcą :-)
Laurusia chyba jeszcze odsypia bo jak zjadła o o 4:30 tak śpi do tej pory :blink:

MatkoEwo witaj po urlopie ;-) zastanawiam się dlaczego pisałaś że każde z Twoich dzieciaczków idzie do innej szkoły? Zosia do gimnazjum, a Zuzia i Wojtuś nie chodzą do jednej podstawówki?

Witam wszystkie mamusie i dzieciaczki a szczególnie mamusie szkolno -przedszkolno-niemowlęce. Teraz zapewne będziemy miec więcej czasu ale i niepokoju i nerwów. Ja cała w stresie z powodu nowego przedszkola Mili, gdzie płacz niesamowity i chociaz ona nie płakała to może jej się to udzielić. Panie widziałam lekko przerazone bo to pierwsza grupa 2 latków w tym przedszkolu. Natomiast Maciek zaczyna dziś ostatni rok nauki w LO i matura za 8 miesięcy. Antonio zaś spi na balkonie opatulony kocem i ma to wszystko w wielkim :-Dpoważaniu :-D.
Zasiadam z kawką na chwilę bo śniadanko już zjadłam a potem obiad do ugotowania, dynia do pokrojenia i zamrożenia, ubranka Mili do przejrzenia i Antonia szafa również bo wyrósł z dużej ilości a nadal to trzymam w komodzie.Emilce wczoraj przywiozłam dwie siatki od kuzynki po jej córce i teraz musze zobaczyc co jeszcze trzeba dokupić.
Miłego dnia

reklama
Hej!!!

Powodzenia wszystkim przedszkolakom i szkolniakom, no i Mamom :-)

Kingusia- zdjęcia super! Mój Michaś, podobnie jak Laura, całą mszę był aniołkiem. Rozglądał się, wszystko go ciekawiło, a na imprezie poczuł się jak gospodarz i nic nie spał!!! Pozował do zdjęć, rozsyłał uśmiechy wszystkim ciociom i wujkom :-) A w nocy za to pięknie spał, o 4 na śpiocha dałam mu butelkę i znów kimka :-) Jak się ogarnę, to wstawię jakieś zdjęcia :-)

Miłego dnia!!!

Do góry