reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2013

Mikoto – oboje się będziemy musieli rozpoznać (tam luksusami ich nie karmią). Mnie wystarczy, że mnie podniesie na przywitanie i poczuje różnice.

Teri – nieźle. Ja teraz też prawie zaliczyłam wtopę. Ostatnio mam wrażenie, że mniej mleka, więc po karmieniu wyciskam resztę laktatorem. Siedzę właśnie ściągam – domofon (kurier z karuzelą). A ja co? Otworzyłam domofonem i idę do drzwi – z wywalonym cycem (dobrze, że kapnęłam się zanim otworzyłam).:baffled:

Dmuchawcu – ostatnio testowałam (za Twoją radą) mleko na ropiejące oczko. Pomogło migiem. Fajnie mieć tak terapię uspokajającą, restaurację i aptekę w jednym.

Anula – Mikołaj tylko kaftaniki i bluzy nosi w rozmiarze 62 ( no i niektóre większe ciuszki), ale pozostałe to 68. Jest strasznie długi, ale i szczupły (we wszystkim jak w worku wygląda).

Dora, trzeba rozpakować paczuszkę i sprawdzić karuzelkę. Będzie miał Skarbek niespodziankę, jak się obudzi. Maluszek mój, straszak...

reklama
Palin- to Karol mierzy niby 63 cm (mierzyłam go tydzień temu centymetrem krawieckim :p), ale jest pulpecior przeokrutny i body 62 się po prostu nie dopinają w kroku :p Muszę przywieźć od mamy resztę ubrane w rozmiarze 68 i 74, eh przeraża mnie to że on tak szybko rośnie. Muszę jeszcze przejżec chyba aukcje na allegro i może kupię jakąś pakę używaną ? Dopiero co widziałam 2 kreski na teście, a on już taki duży rozkoszny bąbelek. Ahhh jak się cieszę że ponad rok będę mogła swobodnie z nim być w domku :)

Dziewczyny pamiętacie ? nieraz pisałam Wam o moich sąsiadach z góry - tych awanturujących się i słuchających głośno muzyki. Od kiedy urodził się Karol bardzo się uspokoiło, tzn kłótnie u nich się zdarzają, ale przynajmniej muzyką nas nie katują. No i wczoraj sąsiadka przyszła ok 14 i do Luki, że ona by chciała sobie głośniej muzyki posłuchać i czy tak jak
"teraz" może być, i że jak będzie przeszkadzać to żeby zapukać i ona przyciszy - byliśmy w szoku. No i ok - było znośnie ale im bliżej wieczora tym było głośniej, o 19 stwierdziłam, że się przejdę i skoro sama mówiła, żeby dać znać jak będzie za głośno to spokojnie i grzecznie poproszę ją o ściszenie. Poszłam, zapukałam i nie mogłam uwierzyć ... otworzyła mi kompletnie pijana. Owszem przyciszyła i grzecznie rozmawiała ze mną ale mnie rozwaliła ... siedziała sama cały dzień w domu i piła ... Kurde nie rozumiem ... młoda babka koło 30, zadbana, dzieci nie mają ... i niema co robić sama w domu to chleje , za cholerę nie mogę zrozumieć takiego zachowania ...
I teraz najlepsze, nie wiem jak podchodzić do tej kobiety ... bo tak niby tutaj miła i sama przychodzi i zgłasza, pyta czy nie problem, a jak my chodziliśmy sami żeby przyciszyła to się pluła. Druga sprawa - na dole sąsiedzi mają dzieciątko, które jest głośne i często płacze. Takie dziecko i tyle - bo Ci rodzice bardzo o nie dbają. Dzieciątko najczęściej płacze w nocy. I czujecie że ta sąsiadka zadzwoniła kiedyś o 4 w nocy na policję, że oni dziecko zaniedbują bo ono płacze ? Niezła afera się zrobiła, straszenie opieką społeczną itp Dziwna ta babka jest ... czasami z Luką się śmiejemy, że jak Tosia będzie się tak wydzierała to i do nas policja zapuka :D

Ostatnia edycja:
Dmuchawcu - taką kupiłam KARUZELA PODRÓŻNA na Wózek Kojec 3w1 TINY LOVE (3492742505) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Mikołąj śpi jak susełek, więc muszę poczekać z jego reakcją.

Anula - Rosną nam chłopaki, oj rosną. Współczuję sąsiadów, ale dobrze, że się poprawili. Szkoda, że taka młoda kobietka tak się poi :-( W naszej klatce też jest kilku konsumentów win i innych trunków (raz nawet prosili Ara, żeby się im dołożył jako dobry sąsiad), ale jest cichutko i spokojnie.

Mikołaj dziś chyba cały dzień prześpi. Ostatnie dni miał krótkodrzemkowe, a dziś się budzi, pół godzinki pobawi, pół pocyca i zasypia. I jeszcze ta "niespodzianka" w pampersie. Schiza mnie dopadnie :-( Ale puki co spokój, bo jak to Aro mówi "pokarm się skończy" ;-)

Też dostajecie czasem telefony z różnych sieci z propozycją przejścia do nich? Ja co jakiś czas mam taki telefon z "fioletowej" sieci. I mimo, że ciągle powtarzam, że nie jestem zainteresowana i że mają więcej nie dzwonić (niech se numer odchaczą gdzieś, czy coś), to co i rusz dzwonią. Wrr....

Dmuchawcu mijamy się :-( Kawa już mi 5 razy wystygła:no: Zastanawiam się nad Twoją matą - jak ją oceniasz? Bo jeszcze nie mamy, a jak mam kupić nową, a Zosia nie będzie nią zainteresowana:confused: to lepiej sprawdzić :-D Za co byś dała ten minus przy macie?

Palin padłam z tym cycem chciałabym zobaczyc mine kuriera jakbys tak wyszła :-D:-D:-D

fajnie że Miki zadowolony z karuzelki ja zamówiłam taki stojak gimnastyczny bo widziałam że u Was sie sprawdza nie moge sie doczekac aż przyjdą Daria tak wierzga nogami że chyba sie sprawdzą oczywiście uzywane 2 w cenie 1 o takie

PLAYSKOOL I DISNEY 2 PRZYRZĄDY GIMNASTYCZNE TANIO! (3490336655) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

kciuki aby w pamersie już nic niepokojącego sie nie przyrafiło

ja zjadłam kiełbaske grilowana i wypiłam kawkę zagryzając michałkami i sie zastanawiam czemu nie chudnę :baffled::baffled::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

wczoraj zaskoczyła mnie krew na wkładce więc mysle okres ale ostatnio miałam 2 tygodnie temu a miałam zacząc brac tabsy od pierwszego dnia okresu więc patrze nawet sporo tej krwi więc wziełam tabletke a dzis cos ucichło i nie wiem teraz czy to był okres czy tylko takie coś palmienie i czy dobrze zrobiłam że wziełam ta tabletke echch namotałam :baffled:

p.s. fajnie byc znowu z Wami i że jest co poczytac :-D

ech przypomniało mi sie kupiłam wczoraj gazete mamo to ja bo jest temat o ząbkowaniu więc na czasie i wyczytałam tam przy okazji że dziecko do 2 roku życia nie rozpoznaje siebie w lustrze nie wiedziałam o tym :zawstydzona/y: dzieci uwielbiają sie patrzec na siebie w lustrze ale nie wiedza że patrzą na siebie to już wiem czemu Daria się tak cieszy jak jest przy lustrze bo mysli że to jakis dzidzius mały drugi hihi ech człowiek się ciągle dowiaduje czegos nowego

Ostatnia edycja:
reklama
Cześć dziewczyny, ciężko jest sie "wdrożyć" jak się parę dni nie pisze:zawstydzona/y:

przeglądam właśnie allegro bo muszę kombinezony pokupować na zimę, mam w domu 56,62 i 74 ale dla Niny muszę kupić 68 bo w 74 sie utopi mam coccodrillo i jest dość duży Ewa w nim chodziła kiedy miała 8 mc a dla Ewy poluje na kombinezon Tchibo 86-92 bardzo go chwalą ale używko kosztuje ok. 100 no nic jak trzeba to kupię

Jesli chodzi o maty ja mam takie
Tiny Love Mata edukacyjna Move&Play 5w1 120180 (3481587275) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
ta jest świetna, pałąki można poprzesuwać, świeci się i gra, polecam
druga to taka * Fisher Price MATA edukacyjna RAINFOREST CHRZCINY (3484392976) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
kupiłam używkę i nie popatrzyłam dokładnie a jej stan pozostawiał wiele do życzenia

watro kupić używkę z bajerami bo to potrafi długo zabawiać dziecko Ewa bawiła sie nimi do ok. 10 mc

natis- czytałam Twojego posta rano, bardzo ci współczuje trudna sytuacja, nie dziwie ci się ze jesteś zmęczona, głodna a mimo wszystko chciała byś nadal karmić a do tego jeszcze nie ma gwarancji że na mm się Lence poprawi

kingusia- rozbawił mnie uśmiech Twojej laury rano, czasem coś przegapię i nie doczytam jestem ciekawa jak tam leczenie Laury widzisz postępy?

Wiecie co teraz czasu mało a jak za 2 mc. zacznie sie gotowanie papkowatych zupek to będzie go jeszcze mniej.... ciekawa jestem czy Ninie jedzenie pójdzie tak "gładko" jak Ewie

Dla Niny znalazłam taki CARTER`S_kombinezon_ 3-6m _68cm (3488287499) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
zależny mi na tym żeby sie cały rozpinał i miał łatwo zakładane rękawiczki najlepiej takie na zakładkę, co myślicie?

Ostatnia edycja:
Do góry