reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2013

Dmuchawcu ale ekstra :-) my mieliśmy kupić matę a potem jakoś tak jednak nie kupiliśmy :sorry2:
Mikoto pokaże się w sukience jak na chrzcinach zrobimy jakies ladne zdjecie ;-) fajna ta bluzka ktora wkleilas :tak:
Palin ja też lubie zupy ale mlecznych nie... jedynie płatki z mlekiem.

reklama
Mama2013 o widzisz, przypomnialas mi, ze mamy jeszcze ten smoczek avent. Program babyConnect jest b.fajny. Mozna wyprwóbować darmową wersję.

Palin ale narobiłaś mi smaka na taką zupę. U mnie obiad jeszcze nie nastawiony. Zosia mało pospała, zabawa, karmienie i znów jesteśmy na dworze. Slonko przygrzewa, ale co chwilę zbierają się chmury. Poszliście na spacer?

Robaczku dobrego wyboru dokonaĺaś. Przynajmiej jesteś wyspana. Ja nie potrafie sobie odpuscic i zamiast pospac sprzątam. Taka matka wariatka ze mnie. Wczoraj jak Zosia dłużej spała to układałam w jej szafie. Odlozylam mega pake za małych ubranek.

Anula b.ładna ta spódnica. Z tą pracą na wyjazdach nie jest łatwo. Super, ze wypracowaliscie taki system z córą.

Dmuchawcu Ty szczesciaro! Chyba i ja musze sie rozejrzeć za taką matą.

Mikoto - byliśmy i nawet fajna pogoda był. A teraz świeci słonko i leje (takie wielkie fajne krople). A zupę - mogę się podzielić:happy2:

Kingusia - ja też najczęściej mleko to z płatkami lub musli i tylko podgrzewam (nie przepadam za gotowanym, nie lubię kożuchów). Ale jakoś mnie tak ostatnio nachodzą kluseczki, jak robiła moja mama (zacierki), że chyba sobie zrobię, a co.

Anula - będę pamiętać i jak coś to będę "walić". Dzięki :-)

Ja aż taka zupowa nie jestem. Z zup to uwielbiam flaki i fasolówkę (raczej teraz lepiej ich unikać), ale jak się ma w domu Mięsożercę, który zupy je "za karę", to każda jest dobra. A taka warzywna to mi się kojarzy z dzieciństwem (w przedszkolu taką podawali).

Dmuchawcu - ale łupy :-) Znudzi się jedna - w ruch pójdzie następna. Fajnie. Szkoda tylko, że Mikołaja kompletnie nie interesuje mata. Już nie wiem, jak go zainteresować. Przy statywie tylko go położyć i już wierzga nogami, a na macie leży i zaraz zaczyna wołać, żeby go zabrać.

Oho. Zaczynałam pisać to było 26' i słonko. Kończę pisać - jest 17', chmury, leje i już słychać pierwsze grzmoty...:confused:

Kingusia - to, że teraz nie chcesz drugiego dziecka to normalne :) Ciesz się Laurą i ofiaruj jej wszystko co możesz. W ja podobnie czułam jak Ty :) I o drugim dziecku zaczęłam dopiero powoli myśleć jak Seweryn w wieku 3 lat zaczął prosić o rodzeństwo a przekonałam się o tym, że chcę drugie dziecko tak na 100 % przekonałam się dopiero jak Hubert się urodził - nawet jak byłam w ciąży miałam rozterki czy chcę drugie dziecko :) Teraz za nic w świecie nie oddałabym mojego drugiego promyczka :) i najfajniejsze jest to, że jedno i drugie kocham tak samo, czyli nad życie

Dmuchawcu gratuluję zakupu !!!
Ja mam Tini plac zabaw - jest jak dla mnie the best ! Kupiłam też używany za coś ok 130 zł
A co do szczęścia i pecha ....Pisałam jeszcze w ciąży, w ciucholandzie kupiłam karuzelę fisher price tą z miśkami za 25 zł. Byłam super szczęśliwa .. i co , nie działa :( Wczoraj kupiłam na all drugą używaną, za 90 zł z przesyłką. Dziś przyszła - młody znów długo w łóżeczku po spaniu leży :)

Anula, śliczna spódniczka. A motywacja za "grzeczność" super. My też stosujemy podobne metody i działają. Aczkolwiek ostatnio Seweryn do rany przyłóż. Tak pomaga mi przy Hubercie, że nawet nie śniłam o takiej pomocy z jego strony. I nigdy nie słyszę sprzeciwu, gdy ma się zająć Hubertem. Dziś to mi nawet go z łóżeczka wyjął i przyniósł do drugiego pokoju bym go nakarmiła :)

Palin, zaraz i Miki zainteresuje się matą. Mój to teraz na wszystko się już patrzy, na stojak, karuzelę, matę, lusterko :) Cierpliwości kochana !

Jak fajnie, że tu dziś się coś dzieje :) Przynajmniej mam znów czas tylko dla siebie spijając popołudniową kawusię laktacyjną.
Tak mi zasmakowały herbatka i kawka Bocianka, ze wciąż je spijam :) Kupiłam sobie znów zapas na necie bo nawet w smyku ich nie ma.

Dziś dzień poświęciałm głównie chłopakom. Z obowiązków to tylko godzinka prasowania i obiad - jajka w sosie musztardowym.

Teraz lecę pod prysznic bo zaraz małego muszę wyłączyć, tzn wyłączyć huśtawkę bo popołudniową drzemkę ma w huśtawce i zazwyczaj tak długo śpi aż się huśtawkę wyłączy :)

ROBACZEK w tej karuzeli pozytywka nie działała?Można kupić ją osobno:)Ja właśnie lada dzień będę zamawiać na allegro. DZIEWCZYNY będziecie się pilnowały fachowych rozpisek kiedy co można dziecku podawać,w sensie innego niż mleko,czy raczej zaufacie sobie i zaczniecie działać wcześniej z marcheweczką ,kaszką itd?

Emka - wcześniej to chyba nie, ale raczej nie będę się ostro trzymać, że jak już można to już mu podtykać...

Mikołaj już mi zasypia, wypluskany, wymasowany, wykremowany (łuszczenie już pożegnaliśmy, ale ma taką suchą skórę, trzeba go nawilżać kilka razy dziennie). Pierwszy dzień jakoś nam minął. Jeszcze tylko jakąś kolację wszamię, napiszę kilka słów w "pamiętniku Mikołaja" i pogapię się w tv, aż zasnę.

Dobranoc Kobiety :happy2:

Emka nie dziala mi gora karuzeli, chyba jqkis kwbelek uest pekniety. S rozkrecal to prsez chwile dzialalo potembprzestalo.. a Hubi lubi te tanczace misie. Pewnie da sie ja napraic ale pplaca sie wowczas gdy ktos potrafi majsterkowac. Wiec jezeli ktos chcialby to moge oddac.

Co do karmienia to ja tylko cycem bede jaarmic do 6 m- ca potem w/g schematu. Starszego ta tez karmilam.

Hubi nacycany spi wtulony we mniei ogladamy Pieniadze to nie wszystko

Wracam na łono bb po urlopie w Ustce. :-)
Było fajnie, ale się skończyło. Mały w nocy spał super. W dzień najchętniej nosił się na ramieniu taty. Taka nosidupka z niego...

Nie nadrobię Was- nie jestem w stanie przy mojej nosidupce. Co tam słychać na bb?

reklama
Ja się też witam po urlopie :-) Jutro postaram się poczytać, bo dziś nie dam rady, muszę się jeszcze rozpakować :szok: Pozdrawiam Was wszystkie ;-) Ale się stęskniłam :-)

Napiszę tylko, że Gabryś uwielbia gapić się na swoją karuzelkę ;-) Dopóki oczywiście mu się nie znudzi ;-) Mamy Tiny Love symfonia w ruchu Zoo taką kolorową karuzela-symfonia-w-ruch_1146.jpg jest mega fajna :-) Kupiłam na allegro używaną za grosze.

I jeszcze dwie foty Gabrysia na koniec:
P7280001.jpgP8120016.jpg

Dobrej nocki życzę :-)

Załączniki

• karuzela-symfonia-w-ruch_1146.jpg
    karuzela-symfonia-w-ruch_1146.jpg
    54,5 KB · Wyświetleń: 39
  • P7280001.jpg
    P7280001.jpg
    36,1 KB · Wyświetleń: 53
  • P8120016.jpg
    P8120016.jpg