reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2013

Witam się ;-)

U nas nocka ok, Mały trochę marudny, tylko by jadł i jadł aż mu się ulało biedakowi. Wczoraj miałam kryzys i juz miałam ochotę dać butlę, bo przez 2 godz. tylko cyc i cyc ale dałam radę na szczęscie :-) Rano Młodą do szkoły zawieźliśmy, za niedługo pojedziemy po nią, a wcześniej do Rossmana muszę iść kupić ostatnie kosmetyki, bo Amelka w sobotę na kolonię wyjeżdża na 2 tyg.

Anusia Gabryś też najchętniej przy cycu zasypia albo w leżaczku albo w wózku na spacerku ale odkładam go do łóżeczka z uporem maniaka, troche pomarudzi, a czasem wogóle i zasypia ;-) W nocy też go nakarmię i odkładam do łóżeczka (dzisiaj to chyba z godzinę po karmieniu leżał zanim zasnał i oczy jak 5zł, nie płakał ani nic, po prostu chyba spać mu się nie chciało) :-)

Dmuchawcu trzymam kciuki za Ciebie i Helenkę ;-)

Dziewczyny czy po karmieniu piersią Młodemu zawsze musi się odbić czy nie koniecznie???

reklama
Wiatm,
nadrabiam was od wczoraj i dopiero teraz dotarlam do konca, choc pewnie cos mi umknelo. Mialam wczoraj odpisac to net mi siadl:dry:
Moim dwaj apnowie ruszli wczoraj w trase a ja z najmlodszym i lzami w oczach zostalam w domu. Na sama mysl, ze musialam psaka zawiesc i zostawic rycze.. Ze nie moge z nim byc i zaoopiekowac sie nim sama:-( Powinni dotrzec do Szczecina za jakies 4 godziny. A jutro o 8:15 zaczynaja tam dzialac z psina.
Anusia - u mnie zasypianie to jedyna rzecz jakiej sie boje. Sam odlozony do lozeczka nie zasnie za chiny. Przy cycusiu a i owszem, ale budze aby dojadl do konca, a potem zasypia taki najedzony. Pewnie dobrze nie robie bo powinnam go odkladac tyle razy ile trzeba do lozeczka...musze zaczac tak robic.
Isis- ja staram sie nosic tak dlugo az sie odbije, bo jak nie to po odlozeniu mu sie ulewa (choc czasem po beczusiu tez:sorry2:)
Dmuchawcu - trzymam kciuki za szybki porod i czekamy na Helenke

Dzieczynki a od kiedy mozna dziecieczki na lezaczek klasc?? cos czytam na necie ze po 2 miesiacach dopiero??
A i drugie pytanko , jak szybko moza chustowac Maluszki??
Co do smoczkow (temat z wczoraj) jeszcze nie dawalam, niby mowia, zeby przetrzymac te pierwsze 2 tygodnie az dziecko dobrze nauczy sie ssac piers.

Ja tez kamrie piersia na zmaine, raz lewa raz prawa i mysle, ze jest OK.

I ja podlaczam sie pod pytanie Isis. Mojej rzadko się odbija, pracujemy nad tym. Ukladam ja boczkiem. Podali nam mega pikantny obiad, takze kolejny dzien na waflach ryzowych. Mam nadzieje, ze jutro zjemy juz w domu

Najadłem się przed 10 i nadal śpię :-) A mama zamiast zająć się domem, siedzi na kompie :-p

Smoczek dałam już w 2 dobie.
Ja Smerfusia muszę odbić bo inaczej ulewa-czasem to trwa i trwa, ale wolę to niż przebieranie go :-p

W leżaczku młody już spał wczoraj.. jest napisane w instrukcji, że to leżaczek od pierwszego dnia, poza tym pozycję ma wygodniejszą niż w foteliku samochodowym :-)
Na chustę czekam i zamierzam użyć - mam nadzieję, że w tym tygodniu dojdzie :-D

Isis cieszę się, że nie tylko ja mam kryzys pt "dać butlę czy nie dać" :blink:

mikoto ciesz się, że próbują Cię karmić w szpitalu - ja dostawałam zupę i kajzerkę, bo podobno po CC trzeba taką dietę trzymać :-/

Ostatnia edycja:
Ja Młodego w leżaczku juz kładłam jak wróciliśmy do domku ze szpitala czyli jak miał parę dni, myslę, że to mu nie szkodzi, nie leży oczywiście w nim godzinami ;-)
Co do odbijania to mojemu też rzadko się odbija (po butli w szpitalu od razu bekał) ale połozna powiedziała, że po nakarmieniu piersią jesli nie nałykał się powietrza to nie odbije ;-) Czasem jak za dużo się naje to ulewa ... I często ma czkawkę - Wasze Maluchy też???

Madzia wczoraj to miałam mega kryzys już :-( W nocy jest ok, ładnie je i szybko zasypia ale najgorzej jest wieczorami po kąpieli, nie zawsze ale wczoraj darł się w niebogłosy i tylko na cycku wisiał. Zastanawiam się czy może mieć kolki? Czy mogę mu podać profilaktycznie Sab Simplex i ile kropel???

Wieści od Minnie:

Hej, u mnie nadal nic - tzn skurcze sa i bola jak diabli, dzisiaj druga tura tabletek, bo mimo, ze skurcze sa to jeszcze za slabe. Nie wiem czy szyjka sie ruszyla, wieczorem bylo wciaz 2cm.

mikotku szybko do domku wracacie! Kciuki zaciśnięte.
Smile ja odciągam z obu piersi
isis podobno po cycu nie trzeba ale ja czekam do skutku aż odbije i po jednym i po drugim

czkawka to u nas norma po przewijaniu ;-) podobno min. jak się wychłodzi dzidziak to czka. Zawijam, dogrzewam albo daje cyca i przechodzi

Ostatnia edycja:
Oj to dobrze, ze z ta czkawka nie jestesmy sami.
A nocny stresik fakt jest !tez staram sie zawsze Malego szybko uspic, aby maz pospal, choc ma wolne. Ale juz w czwartek idzie do pracy. Dzis sami bylismy w nocy i Tymek spal super. Fakt, ze kolo mnie w lozku, ale bylo 2 razy jedzonki i kimka praktycznie od razu.

reklama
Moja Laura tez ma codziennie czkawkę. Z resztą jak ma osikaną pieluchę to momentalnie dostaje czkawki, jakby miała czujnik :-p i też rzadko jej się odbija. Niby podnoszę ją po jedzeniu ale tylko kilka razy bekła :-p ulewa jej się rzadko.

Do góry