reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2013

hej kobietki

natisku oby wszystko udałos ei załatwic

mokito fajnie zie sie odzywas

dmuchaiwc &&&& za porod i oby Helenka dzis wyszła z brzuszka

miłego dnia laseczki

kingusia niestety tak to jest z facetami oni moga pic i wszystko robic a my w domku z dziecmi

u nas nocka dzis oki mały budził sie co 4 godz na am am i potem dalej spac

mojego starszego straszniewczorj pogryzły komary.

reklama
Smile mi o picie nie chodzi bo ja i tak nie pije, czasem zdaży mi się wypić lampkę wina ale też rzadko. Bardziej wkurza mnie widok pijanych, szczególnie jak mój M. napije się ze szwagrem :dry:
aguska żebym to jeszcze mogła zostac w domu z małą i nie jechać na ten roczek ale mąż bardzo chce żebyśmy jechały :dry:

Dzien dobry :-). Nocka całkiem niezła . Jas zasypia późno bo dopiero ok 23 - po dosyć dlugim , wieczornym czasie aktywności . Potem budził sie o 3 i o 5 na cycanie potem spal do 8 , jadł i dalej śpi :tak:.
Dmuchawcu - kciuki są cały czas a teraz zaciskam je mocno !!!!!!! Czekam na Helenkę :tak:
Minnie - urodziłaś ???? Daj znać !!!
Natis - powodzenia !! - pracowity dzionek przed Tobą . A do tego pogoda taka nieciekawa .
Fioletowa - długo ten kikutek wisi .
Mały się budzi :-)

Witamy sie porannie po obchodzie i sniadaniu. U nas wszystko dobrze, mam nadzieje, ze jutro wyjdziemy. Trzymajcie za nas kciuki, bardzo prosimy!

Dmuchawcu trzymam mocno kciuki za rozwoj akcji!

Natisku zmeczona jestes pewnie niesamowicie,ale tez chyba jesteś w swoim zywiole- znow w ruchu, w pedzie.!

Dziewczyny Wy o chrzcinach, a ja marze, zebysmy byly juz w domu

Dmuchawcu kciuki zaciśnięte :-)

Natis powodzenia w czasowym ogarnięciu wszystkiego.. bo to przecież nasza kochana służba zdrowia :-)

Smile co z naszym spacerkiem z wózkami? Ja już jestem z Tymkiem gotowa, bo spacerowaliśmy już dzień po wyjściu ze szpitala.. przeraża mnie tylko wyciągnięcie cyca na parkowej ławce :-p
W ogóle to ja jestem jakaś nie zorganizowana, bo nie mam żadnych koszul do karmienia :szok: I jak karmię w domu, to po prostu ściągam t shirt :-p

U nas nocka w miarę ok, poza tym, że Smerfuś nie spał od 1-3.. nie wiem, czemu, jakby niedojedzony.. Stwierdziliśmy zgodnie z moim, że może ja w nocy stresuje się tym, że moi więksi chłopcy nie będą spać przez płacz młodego i ten pokarm jest jakiś lichy, poza tym młody ma problem z nocnym przyssaniem. Rano bez problemu zassał, odbił i zasnął :-)
A ja już nie mam zastoi.:-D:-D:-D

czesc dziewczyny, przyszlam Was poczytac, jak zwykle wszytskiego nie nadrobię ;)
pisalam o tym juz na fb, czy moze ktoras z Was wie, kiedy moze byc owulka po porodzie? czy mozliwe ze 3,5 tyg po porodzie juz sie pojawia? karmię tylko piersia
znam 2 dziewczyny, ktore sie dowiedziały o kolejnej ciąży ok 20tyg, bo karmily piersia, nie było okresu itd

madzia smile
ale fajnie, ze mozecie sie spotkac ;)

czy mieszka ktoś w Lublinie????

Dmuchawcu, trzymamy kciuki za lekką i sprawną akcję!!! :) I za Pszczoły, żeby były dzielne :)

Mikoto, i za wasze wyjście ze szpitala kciukasy!!!

Kingusia, współczuję imprezki..też by mi się nie chciało..

Hmm, Smile ja co do odciągania nie pomogę.. póki co tylko karmię jak leci, też raczej z obu piersi. A czemu chcesz odciągać? Żeby móc zostawić dzieciaczka z mężem i butlą? Czasami też o tym myślę..

U nas noce, odpukać generalnie są ok. Zwykle myję go koło 19.30, zasypia najczęściej do 21 (z wyjątkiem wczoraj). Potem pobudki na cyca o 1.30 lub 2.30, a następnie koło 4.30-5.30. Potem zwykle jeszcze dalej śpimy, choć od tej drugiej pobudki mały już u mnie w łóżku. Mąż póki co przeniósł się do drugiego pokoju, on ma taki czujny sen, wiem że przy stękającym maluchu by się nie wysypiał.. a do roboty iść trzeba.. Tęskni mi się za spaniem z mężusiem, ale cóż trzeba przetrzymać, to czasowa rozłąka :)

W dzień póki co Sebastian też sporo śpi.. troszkę jest aktywny i oczywiście cyca :D

Mamy problem z samodzielnym zasypianiem, póki co rzadko nam wychodzi, zwykle przy cycu albo na mnie, albo w bujaczku, albo w wózku na spacerku. A Wam jak idzie dziewczyny z tym, czy to tylko ja jestem taka nieogarnięta??

Dla mnie postępem jest odkładnanie małego do łożeczka w nocy, przy Zuzi tego nie robiłam ;) Teraz mam za czujny sen, jak mały jest ze mną w łóżku to byle stęknięcie mnie budzi. I ja jego chyba też ;)

Wczoraj mieliśmy pierwszą rocznicę ślubu :tak: Było miło :) Tamten dzień rok temu to jedno z moich najpiękniejszych wspomnień w życiu :) I nie ani jednego dnia przez ten rok nie załowałam, że zdecydowaliśmy się pobrać. A odkąd mąż założył mi obrączkę na rękę, do dziś jeszcze jej nie zdjęłam :D Najbardziej dziwiła się moja kosmetyczka jak oprotestowałam zdjęcię biżuterii w czasie manicure :D

Pozdrawiam wszystkie mamusi te rozpakowane i nie i wszystkie dzidziusie!!!

anusia ja dziś po 1,5 h nie spania Tymka w nocy, wzięłam go do łóżka.. przytuliłam i tak sobie spał od przed 3 do 6 :-) Ale to była sytuacja wyjątkowa.. chwila mojej słabości - kocham Smerfusia, ale wolę spać z mężem :-p W ogóle w nocy mam chwilę słabości i gdyby nie mąż, dziś już poszłaby butla.. Ale póki co trzymamy się cyca :-)

Tymek najczęściej zasypia u nas na łóżku - w ciągu dnia. W nocy staramy się go odkładać do łóżeczka (np po kąpieli zasypia przy melodyjce z pozytywki:-) ), ale zdarza mu się zasypiać przy odbijaniu.. przy ssaniu.. :-)

reklama
Hej :-)
Ja tylko Melduje w ciaz 2w1 :-)
Mikotku kciuki za wyjscie
Dmuchawcu kciuki mocno ściągnięte za wyjście dzisiaj Helenki :-D

Dziewczyny fajnie, że już Wam się w miarę wszystko unormowalo z dzieciaczkami :-) trzymam kciuki aby było z każdym dniem lepiej ;-)

Do góry