reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2013

Palindromea masz skończony 38 tydzień, przekonaj gina żeby przyspieszył poród. Złe wyniki podchodzące pod cholestazę są powodem do wcześniejszego rozwiązania ciąży. Mój mi rozwiązać w 37t 5d. Wtedy może byś się zalapala na 1 czerwca ;-).
Ja miałam znacznie gorsze wyniki i bardziej postępującą cholestazę, ale też mocno zielone wody płodowe. przypuszczam, że wlasnie od tego. Dlatego uważam, że nie warto czekać do końca.

reklama
Natis - tylko, że u mnie tylko ten ALT jest tak wysoki (111). AST spadło z 60 na 50, a fosfataza ze 101 na 95. No i nic mnie swędzi, więc to nie wygląda na typową cholestazę. Prócz tego jest wszystko oki. Za tydzień mam wizytę. Jeśli do tego czasu nie urodzę to poproszę o działanie.

Jesli chodzi o prod to nastawilam sie na wode. Na oddziale jest jedna wanna, wiec jak bedze wolna i samo sie rozkreci to skorzystam. A podobno nie jest oblegana (moze tutejsze damy sie nie mieszcza :-p). A jesli nie to stawiaja tu bardzo na ruch, bo grawitacja robi swoje, sa pilki i w jedenj sali takie urzadzonko...hmmmm stoleczek ze zwisajaca tasma - materialem, aby sie uwiesic na tym :-D. Ale zobaczymy jak to bedze

A teraz czas na male co nie co - mezus gofry robi!!!:rofl2:

Gosiak- u nas tez jest wanna i można z niej korzystac, ale tylko w celu przyspieszenia rozwierania i złagodzenia skurczy- czyli max na pół godziny mozna wleźć. Możliwosci rodzenia w wodzie nie ma:no:

Anilku- smacznego!:-D

Dziewczyny czy któraś z Was brała acard całą ciążę i teraz jakoś go musiała odstawić?Robiłyście po nim badania na krzepliwość?
I jeszcze jedno;)Czy tylko ja mam tak zmasakrowane jelita od zaparć,że ciągle mnie bolą?;) Jak nie urok to sr...
anilek pilnuj cukrów;)Ja Ci dam frytki;)
natis,korba cudne te Wasze księżniczki:)

Gabrysia pozdrawia e-Ciocie

image.jpg

Załączniki

• image.jpg
    image.jpg
    21,5 KB · Wyświetleń: 52
reklama
Ale się nade mną pastwicie - takie smakołyki, a mnie nie wolno :-(

Coś mi strzeliło w kościach - ale jak głośno :szok: aż się wystraszyłam, że Mikołaj mi się połamał, albo go gdzieś zgniotłam. A teraz bolą wszystkie kości, kręgosłup, pachwiny. Jak ma tak boleć to już lepiej niech ten poród się zacznie (szybciej miną)...

Gabrysia - cudna jesteś :happy:

Ostatnia edycja:
Do góry