Ja rozmów z toaletą nie mam ale ostatnio barszcz za mną chodził. I jak poszłam do sklepu po buraki i poczułam kapustę kiszoną ro obśliniłam się do pasa. Na samą myśl mam ślinotok. To chyba już są zachcianki.
reklama
motyleksw
Fanka BB :)
Za jakieś 12-15tyg max dowiemy się co w naszych brzuszkach siedzi
Łoooo ja to myślę, ze za jakieś 7 tyg
Dziś obudziłam się bez mdłości. Sukces. Ale ciągnie już mnie tak po żołądku, że jak nie zjem to jest coraz gorzej. Więc, najlepiej jak bym miała coś w gębie cały czas.
ja zachcianki też mam - kiszone ogóry mmmm, a ostatni zamówiłam u mamy bliny - pmiętam jak moja prababcia to robiła i tak z pokolenia na pokolenie wędruje przepis, a że ja teraz nie postoję przy garach... ech aż się obśliniłam ;-)
fioletowa ja nie mogę nic zamówić u mamy bo chora jest a ja nie powiedziałam że w ciąży jestem i nie możemy sie spotkać. I muszę sama sobie radzić. I tak przepis na barszcz podała mi przez tel Ale za kapustę kiszoną bym dała się pokroić.
ja się ucieszyłam nawet z tego porannego haftu - bo poszła cała żółć [na czczo] a potem spokojnie śniadanko i tabsy - już dwie godziny siedzą na miejscu
muszę kurcze pilnować żeby tabsy chociaż z godzinkę półtorej zostały w żołądku ;-)
mam to samo - łykam tabletki i kładę się spać, żeby ich nie oddać. Choć ostatnio codziennie haftuję wieczorami, dzisiaj wyjątkowo śniadaniem, bo... miałam ochotę na śledzie w śmietanie. Zdecydowanie już ich nie dotknę. Tak mnie wymęczyło haftowanie nimi, ze... fuj...
Co dom jedzenia i 'zachcianek' to wszystko co z kapustą bym jadła. Niestety przy mojej kamicy żółciowej nie jest to dobry pomysł, dziś w nocy myślałam, że umrę, dlatego dziś dzień lekkostrawnego jedzenia - rosołek z ryżem, gotowany filet... choć o bigosie marzę od rana...
ewelina19820711
Ja nie mam zachcianek, ogólnie nie mam apetytu- co mnie smuci.
Wczoraj robiłam łazanki, to akurat mi smakowało. Dziś mam barszcz czerwony, ale żebym za czymś bardzo przepadała to nie. Normalnie jem dużo i lubie mięso, teraz nie bardzo odpowiada mi jego zapach. Jutro chyba ugotuję flaków-będą na 2 dni.
Wczoraj robiłam łazanki, to akurat mi smakowało. Dziś mam barszcz czerwony, ale żebym za czymś bardzo przepadała to nie. Normalnie jem dużo i lubie mięso, teraz nie bardzo odpowiada mi jego zapach. Jutro chyba ugotuję flaków-będą na 2 dni.
natis współczuję kamieni - ja miałam w pierwszej ciąży pierwszy atak [czy już o tym nie pisałyśmy? nie to chyba na innym forum, ale najwyżej się powtórzę] - wywal ten woreczek przy pierwszej okazji [po ciąży] powiem ci że życie jest lżejsze bez ataków :-)
ja przy drugim ataku po ciąży i po karmieniu - najadłam się makaronu z sosem szpinakowym: smażona cebula i czosnek, śmietana, szpinak i niebieski ser pleśniowy - jak w nocy miałam atak, to byłam przekonana że to koniec, tak bez koloryzowania i przesadzania, myślałam że już po mnie - ani kolka nerkowa, ani poród nie są tak straszne jak atak kamieni żółciowych
a po mnie zaraz tata przyedzie, jadę do mamy na obiad i potem muszę z młodym iść do lekarza, tak dziś w nocy kaszlał że się dusił, zmieniam lekarkę i zobaczymy co mi powie nowa
ja przy drugim ataku po ciąży i po karmieniu - najadłam się makaronu z sosem szpinakowym: smażona cebula i czosnek, śmietana, szpinak i niebieski ser pleśniowy - jak w nocy miałam atak, to byłam przekonana że to koniec, tak bez koloryzowania i przesadzania, myślałam że już po mnie - ani kolka nerkowa, ani poród nie są tak straszne jak atak kamieni żółciowych
a po mnie zaraz tata przyedzie, jadę do mamy na obiad i potem muszę z młodym iść do lekarza, tak dziś w nocy kaszlał że się dusił, zmieniam lekarkę i zobaczymy co mi powie nowa
Ewelina nie odpowiada Ci zapach mięsa a będziesz gotować flaki? I to Cię nie rusza? Ja bym umarła od tego zapachu. Ja też mam barszcz czerwony na dzisiaj. I dzięki za podpowiedź o łazankach. Sto lat ich nie robiłam. Najlepiej z kapustą i grzybami zrobić. Kapustka kiszona... mniam.
reklama
ewelina19820711
Królowa- nie mogę zapachu mięsa wieprzowego, schabowych. Flaczki zrobię na udkach drobiowych, będą delikatne.
Nie moge również zapachu kiełbasy..
Nie moge również zapachu kiełbasy..