reklama
ewelina19820711
Fanka BB :)
Witaj Sandra09, ja również mam termin na 03.06.2013:-)
Paulunia8713
Dzięki wam kobietki za wszystkie miłe słowa. Już ze sto razy byłam sprawdzić czy znów na papierze są jakieś plamki ale czysto. Nie wiem co to było. Boli mnie dół brzucha tak jak na okres ale piszecie, że to normalne wiec już nie wiem co mam o tym wszystkim myśleć. Jeszcze 4 godziny i dowiem się co i jak. Trzymajcie mocno kciuki żebym dalej z wami została
mama wikusi2010
Mam nadzieję, że to pozostałości!!! 20będę trzymała kciuki!
Co do badań zalezy jakiego masz lekarza. Ja niestety będę odwiedzałą dwóch ginów - państwowego i prywatnego - ze względu na darmowe badania i becikowe ;-)
Agulka mnie też boli i to czasem bardzo ale tak być musi podobno.
Widze ze filetowa odpisała juz. Becikowe nalezy się bez względu czy gin prywatny czy państwowy.hej co to za głupoty - becikowe jest też jeśli chodzisz prywatnie do lekarza, ja miałam becikowe a nie byłam u państwowego ani razu, skoro prywatnie gin też wystawia L4 i zaświadczenia o ciąży to dlaczego nie zaświadczenie że się jest było pod jego opieką w ciągu całej ciąży?
proszę nie piszcie takich rzeczy bo to tylko sieje niepewność
Teraz są takie farby ze nie szkodzą. Nie wyobrazam sobie chodzic 1.5mc z odrostami. Z Wiki farbowalam i teraz tez bede.Mnie tak pobolewał ale już przestał. Mam pytanie odnoście włosów, zamierzacie farbować, ja mam blond pasemka, ale już od lipca nie farbowałam, no i mam już spore odrosty. W poprzedniej ciąży w piatym miesiącu zrobiłam kilka pasemek i było wszystko ok.
Teraz tak sobie myślę,że poczekam aż się skończy 1 trymestr.
Witam Nowe Mamusie i gratuluje.
Katerinka_2
podwójnie szczęśliwa mama
Cześć,
wczoraj byłam w szoku więc nie pisałam, obszerna relacja z mojej wizyty na odpowiednim wątku... :-(
![Eek :eek: :eek:](https://www.babyboom.pl/forum/styles/default/xenforo/smilies/square/eek.gif)
Kodeks pracy zabrania w ciąży dźwigania , nadgodzin itp. jeśli pracodawca nie może ci zapewnić innych warunków pracy musi cię zwolnić z obowiązku świadczenia pracy z zachowaniem wynagrodzenia. A najlepiej idź na L4 skoro taka komuna...
Badań większości zwykły lekarz ci nie da, musisz zrobić najlepiej tak jak ja i sa_raa czyli jednocześnie do gina prywatnie i NFZ
BECIKOWE DOSTANIECIE CHODZĄC PRYWATNIE. Ważne żeby mieć pierwszą wizytę przed 10 tygodniem ciąży-tak mówi ustawa.
tak czasem boli, zakłuje-normalna rzecz, przy poprzednij ciąży kuło, teraz też. Nie dźwigaj i tyle.
WITAJ:-)
monia_bed ja od dzisiejszej nocy nie mogę już karmić małej :-( jestem załamana, nie spodziewałam się że tak gwałtownie się to stanie :-(
wczoraj byłam w szoku więc nie pisałam, obszerna relacja z mojej wizyty na odpowiednim wątku... :-(
Teraz jestem na wychowawczym, planowałam powrót do pracy za 2 tygodnie ale teraz nie wiem co będzieA Wy jakie macie plany co do pracy i ciązy i pogodzenia tych dwóch spraw?
![Eek :eek: :eek:](https://www.babyboom.pl/forum/styles/default/xenforo/smilies/square/eek.gif)
NikaMD ja chyba od 01.11 na zwolnienie pójdę. U mnie w pracy zimno. Ledwo przez weekend się podleczyłam a już nos zatkany, łzy lecą, kicham i kaszle. Do tego w pracy szykuje mi się przeprowadzka archiwum więc będzie dźwiganie. A nawet jak powiem że zaszłam to powiedzą - skoro mogę pracować to moge dźwigać. Wszystkie babki sa rodem z PRLu więc cóż...
Kodeks pracy zabrania w ciąży dźwigania , nadgodzin itp. jeśli pracodawca nie może ci zapewnić innych warunków pracy musi cię zwolnić z obowiązku świadczenia pracy z zachowaniem wynagrodzenia. A najlepiej idź na L4 skoro taka komuna...
Dziewczyny mam pytanie czy jak pojdę do lekarza rodzinnego , to on może dać mi skierowanie na badania te które mi przepisał gin żebym nie płaciła???? Czy tak się nie da?
Co do badań zalezy jakiego masz lekarza. Ja niestety będę odwiedzałą dwóch ginów - państwowego i prywatnego - ze względu na darmowe badania i becikowe ;-)
Badań większości zwykły lekarz ci nie da, musisz zrobić najlepiej tak jak ja i sa_raa czyli jednocześnie do gina prywatnie i NFZ
BECIKOWE DOSTANIECIE CHODZĄC PRYWATNIE. Ważne żeby mieć pierwszą wizytę przed 10 tygodniem ciąży-tak mówi ustawa.
:-) a ostatnio tak narzekałam, że wyspać się nie mogę :-)
W końcu brzuch mnie przestał boleć! Czy was też tak boli czasem jak na okres a trochę jakby jajniki kłują?
tak czasem boli, zakłuje-normalna rzecz, przy poprzednij ciąży kuło, teraz też. Nie dźwigaj i tyle.
CześćPrzypadkiem trafiłam na to forum i spodobało mi się, więc postanowiłam dołączyć
![]()
Termin mam na 03.06.2012![]()
WITAJ:-)
monia_bed ja od dzisiejszej nocy nie mogę już karmić małej :-( jestem załamana, nie spodziewałam się że tak gwałtownie się to stanie :-(
grzechotka
Grudniowa mamusia Kubusia
hej dziewczyny juz raz pisałam ale niestety nie zostałam zauważona
wszystkie piszecie że macie jakieś dolegliwości a u mnie wszystkie ustały nagle piersi mnie juz nie bola brzuch też nie dziwnie sie czuję nie wiem czy iśc do lekarza i robić z siebie panikarę czy czekac jeszcze tydzień na wyznaczone usg nie mogę przestać o tym myśleć
reklama
mama wikusi2010
grzechotka wczoraj lub przed wczoraj tez pisalam ze objawy mi ustały jedynie lekko wyczulony wech.
Wiem że postow jest duzo i ciężko jest przez to przebrnac , ale po prostu czasami nie chce się pisac 10razy o jednym i tym samym. Brakiem objawów ciesz się, ja do niedawna miałam mdlości i wymioty ale przeszły i sie ciesze
Wiem że postow jest duzo i ciężko jest przez to przebrnac , ale po prostu czasami nie chce się pisac 10razy o jednym i tym samym. Brakiem objawów ciesz się, ja do niedawna miałam mdlości i wymioty ale przeszły i sie ciesze