reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2013

hej

u mnie znów jakby plamki, heh byle do czwartku
to jeszcze tylko 3 dni..

W moim przypadku muszę tak wcześnie ze względu na wcześniejsze doświadczenia. Z góry mam ciąże zagrożoną. Dodatkowo prawdopodobnie będe miała jakieś zastrzyki w brzuch codziennie do końca ciąży:-(

fioletowa - marzę o tym żeby nudna była!

to witaj w klubie, ja z góry miałam założone że zagrożona, a potem się okazało, że niestety nie na wyrost
zaczynam trzeci tydzień leżenia
a zastrzyki to pewnie clexane przeciwzakrzepowe

Hej!
Ja leże w łóżku i się nudzę. Musze leżeć. Dziś mam pierwszą wizytę. Dokładnie jestem w 4 tygodniu i 6 dniu. Czyli kończę 5 tydzień. Mam nadzieje, ze cokolwiek zobaczę, chociaż wiem, że może być za wcześnie. A na razie nadrabiam książki, które w międzyczasie się pojawiły w domu:)

wiesz co, coś zobaczysz, ja miałam pierwszą wizytę jak miałam skończony 5 tc i widać było pęcherzyk i zarodek - pęcherzyk powinnaś na bank zobaczyć, mi wetedy ginka sprawdzala czy nie mam pozamacicznej

reklama
Cześć Dziewczyny :) a ja mam pytanie troszkę z innej beczki ;) Czy któraś z w Was ma może w domu kociaka, który do tej pory był najbardziej rozpieszczanym domownikiem? Troszkę się obawiam, że jak urodzi się maleństwo to kociak może zrobić się zazdrosny:-( ?
I miłego dzionka życzę Wszystkim :)

Moja siostra miała dwa koty jak się młode urodziło i koty chciałby wszystko wiedzieć ale zazdrości jako takiej nie było.

Dziewczyny mam pytanie czy jak pojdę do lekarza rodzinnego , to on może dać mi skierowanie na badania te które mi przepisał gin żebym nie płaciła???? Czy tak się nie da?

Wg mnie to wszystko zależy od lekarza. Jak rodzinnego masz wyrozumiałego to powinien wystawić. O ile nie są to jakoś bardzo specjalistyczne badania. Bo może nie mieć kompetencji.

Witam w ten okropny poranek. Troszkę sobie pospałam dzisiaj. Ostatnio sypiam dobrze co drugi dzień. Macie też problemy ze snem??

Ja mam straszne problemy ze snem. Już się chyba przestawiłam na styl macierzyński bo budzę się jak się w łóżku przewracam a jak mój mąż mocniej westchnie przez sen to ja oczy jak 5 złotych.

Ja niestety będę odwiedzałą dwóch ginów - państwowego i prywatnego - ze względu na darmowe badania i becikowe ;-)

To jak ja będę chodziła prywatnie to nie będzie becikowego? Myślałam, że to kwestia ilości wizyt i karty ciąży...

hej co to za głupoty - becikowe jest też jeśli chodzisz prywatnie do lekarza, ja miałam becikowe a nie byłam u państwowego ani razu, skoro prywatnie gin też wystawia L4 i zaświadczenia o ciąży to dlaczego nie zaświadczenie że się jest było pod jego opieką w ciągu całej ciąży?
proszę nie piszcie takich rzeczy bo to tylko sieje niepewność

Witam w ten okropny poranek. Troszkę sobie pospałam dzisiaj. Ostatnio sypiam dobrze co drugi dzień. Macie też problemy ze snem??
My mamy Mysz w domu która ostatnie dwa dni zachowywała się jakby miała zdechnąć a dzisiaj jest żywotna jak zawsze:cool2: Co do kotów nie mam pojęcia. Myślę jednak, że to mądre zwierzątka i raczej się opiekują?

Ja mam wizytę za 2,5h trochę się stresuję.

Trzymam kciuki za wszystkie wizytujące dzisiaj i czekam na relację!!

Isis mamy ten sam termin:tak:
Motyleksw gdzie masz zamiar rodzić?? U mnie na 100% Madurowicz
agulka idealna pogoda na leżenie :tak:

Miłego dnia kobiety :happy:

Moja przyjaciółka właśnie tam rodziła, a też jest z Piotrkowa. Ja to raczej obstaje przy szpitalu na Rakowskiej w Piotrkowie, bo tam pracuje mój lekarz i znam położne, bo pracują również w przychodni i wiem, że one więcej pomogą niż niejeden lekarz.
Nawet nie zauważyłam, że jest ktoś z tak niedaleka mnie :) Fajnie :)
Moja siostra miała dwa koty jak się młode urodziło i koty chciałby wszystko wiedzieć ale zazdrości jako takiej nie było.

Wg mnie to wszystko zależy od lekarza. Jak rodzinnego masz wyrozumiałego to powinien wystawić. O ile nie są to jakoś bardzo specjalistyczne badania. Bo może nie mieć kompetencji.

Ja mam straszne problemy ze snem. Już się chyba przestawiłam na styl macierzyński bo budzę się jak się w łóżku przewracam a jak mój mąż mocniej westchnie przez sen to ja oczy jak 5 złotych.

To jak ja będę chodziła prywatnie to nie będzie becikowego? Myślałam, że to kwestia ilości wizyt i karty ciąży...

Mimo, że się chodzi na prywatne wizyty becikowe przysługuje.

Dziewczyny dzisiaj przy podcieraniu zauważyłam brązowe plamy na papierze. Tak bardzo się boje:( Dzwoniłam do gina ale nie odbierał ale za 10min oddzwonił i kazał już dzisiaj przyjść na wizytę. Niech mnie ktoś przytuli:(

reklama
Tylko spokój może nas uratować :) Co do brązowych plamień, to ja miałam delikatne brudzenie w poprzedniej ciąży. Według mojego gina, było to spowodowane niedoborem progesteronu. Zrobiłam badania i łapałam się w minimum,ale i tak dostałam luteinkę. Stres jest gorszy na pewno.

Do góry