reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2013

Ja chciałam, ale ciągle nam coś wypadało, teraz też się nie zapowiada, żebyśmy znaleźli czas, więc sobie odpuściliśmy. Szkoda, bo to fajna pamiątka.

reklama
Hej lachonki!

Szpitalne: proszę mi grzecznie leżeć, słuchać pana doktora i jeść ładnie obiadek. Narzekać można: szczególnie na BB. To taka forma terapii.:tak:

Stękające, marudzące, narzekające: jestem w waszej grupie. Wszystko już mnie męczy. Chcę czerwiec!!!:sad: Jeszcze mi wszyscy mówią, że mam duży brzuch i czy aby na pewno mam tam 1 dziecko...:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: Kur...a mać! Nie wiem skąd ten brzuchol, przytyłam 6kg od początku ciąży, a ten bebzon teraz mi wywaliło. Myśłałam, że to mały tak urósł, a wczoraj na USG wyszło, ze ma 1450-1500g tylko, więc urósł malutko. I nawet nie miałam okazji zapytać gin czy ja tyle wód mam czy kurna co? Czy tłuszcz?:szok: Mam już dość. Zamknę się w chacie i nigdzie nie wyjdę! :crazy:

Do tego moje młodsze dziecię chore. W nocy 39,6 gorączki, rano 39.1. Jesteśmy po wizycie. Albo infekcja gardła albo... szkarlatyna. Jak wyjdzie wysypka, to znaczy, że to właśnie szkarlatyna. Oby nie...:no: Póki co dziecię nie chce nic jeść, zwymiotowało antybiotyk i śpi już prawie 2 godz. Ugotowałam mu rosołek. Może zje... Kupiłam kaszkę- może zje... Kupiłam chrupki- może zje.... Może na bułkę mleczną się skusi... Cokolwiek, bo inaczej znów mi ten antybiotyk wyrzyga... :no::-(
Dziś gotowałam 3 obiady. :rolleyes2: rosołek dla chorego synka, kiełbaska smażona z cebulką i ziemniaczkami dla męża i starszego syna. A dla mnie- mięsko z rosołku plus warzywa z mrożonki. Muszę trochę bardziej pilnować diety, bo mi troszkę cukry zaczynają podskakiwać. Zjadłam niemal całą paczkę warzyw -mieszanka 8składnikowa i do tego pół piersi z kurczaka gotowanej. Szał... :sorry:

Ale udało mi się zdobyć skierowanie do diabetologa. :tak:Szwagierka mnie umówi. Bo mnie wczoraj ta moja gin zdenerwowała na tej nieszczęsnej wizycie i stwierdziłam, że pójdę na wizytę do diabetologa i zobaczymy co mi powie. W końcu on się lepiej powinien znać niż ginekolog.

Sorrki, że tak o sobie, ale musiałam komuś się wyżalić. Dziecię śpi, drugie w szkole, mąż w pracy...

Ostatnia edycja:
Dziewczyny, dziekuje za troske. U mnie sytuacja jest taka, ze okazalo sie, ze ze wzgledu na moja wade nie moga zalozyc pessara. Podjeli dwie proby odstawienia fenoterolu, obie nieudane-pojawial sie bol i skurcze. Uparli sie, ze wypuszcza mnie bez fenka, nie wiem czemu skoro biore go od 20tc i swietnie znosze. Na sam szpital nie moge powiedziec nic zlego, swietne warunki, duzo badan, bardzo dobre jedzenie. Ale to nie dom...poznalam juz tyle dziewczyn, kazda rodzi i do domu, a ja tu kwitne.

Ja chciałam, ale ciągle nam coś wypadało, teraz też się nie zapowiada, żebyśmy znaleźli czas, więc sobie odpuściliśmy. Szkoda, bo to fajna pamiątka.

Palin ja znalazłam fotografke która robi sesie wieczorami. Ja np swoją zacznę gdzieś ok 20.30 więc i mąż z pracy zdąży wrócić. Do tego w super cenie do końca kwietnia - 359zł w tym fryzjer i makijazystka. Ja uważam, że warto.

Marcysiowa, pewnie, że warto. Ale tu w Giżycku raczej takich wygód nie ma, a przyjechać do Ostródy i być bliżej Olsztyna to już raczej nam się nie uda (liczyłam na majówkę - nici z tego; teraz weekend - też stoi pod znakiem zapytania); przenieść się do Ostródy będę chyba musiała sama, albo może ktoś po mnie przyjedzie, bo Aro ciągle coś wyskakuje w pracy. Więc nawet ciężko się umówić. Mi koleżanka też już załatwiała swojego brata (robił jej sesje i wyszło super), ale - nie dało się zaplanować szybciej, a tak na ostatnią chwilę się nie da za bardzo. Mówi się trudno. Wyjdziemy gdzieś popołudniu, zrobimy sobie parę zdjęć w plenerze swoim aparatem i też będzie pamiątka ;-)
A Ty pamiętaj się potem pochwalić!!

marcysiowa aktycznie fajna oferta :-D

anisaj ja kiedyś jak trafiłam na patologię to mi laski z sali od razu powiedziały, że zaraz wyjdę, trafiłam na łóżko "porodowe" - co którą tam kładli to nastepnego dnia rodziła, mi to było na rękę bo to już był 41 tc skończony i faktycznie w piątek położyli mnie na patologię, a w niedzielę urodziłam

anilek, ale duży brzuch wcale nie musi być od dużego dziecka, zbyt dużej ilości wód płodowych czy zbyt dużego przytycia
ja tez mam ogromny - mam łożysko na przedniej ścianie, to też pcha do przodu, jestem niska [a dziecko musi się gdzieś zmieścić, no i organy też muszą mimo wszystko mieć trochę miejsca]
ja nie słucham takich tekstów....

W ciąży z synem też miałam łożysko na przedniej ścianie i brzuch miałam ogrooooomny. W 8 miesiącu to już nawet nie słuchałam ciągłych pytań, czy aby na pewno mam tam jedno dziecko ;) Teraz brzuch połowę mniejszy (z Jędrkiem taki miałam w 6 miesiącu), a waga dziecka praktycznie taka sama.

Marcysiowa - oferta rewelacyjna

Madzia ja to już się uzależniłam od naszych spacerków i od rogalików z lidla:D

Faktycznie pogoda jest cudowna!!!!

Teri Kochana kuruj się i nie denerwuj!!!! Wiem, łatwo mówić bo sama się codziennie prawie wkurzam jak np, kupuję kawę to się ludzie patrzą jakbym dziecko chciała zabić:/ Albo dzisiaj jak wyszłam w spódniczce z gołymi nogami... normalnie musiałam się wrócić do domu i ubrać rajstopy (przez co w parku myślałam, że umrę) bo przecież nie wypada w kwietniu jeszcze ciężarnej chodzić tak ubranej:/

Fioletowa
pisałam już kiedyś ale się powtórzę, SUPER te Twoje dzieła:) masz talent, zazdroszczę!!!!

AnisiaJ pociesz się, że już niedługo:( mam nadzieje, że jednak zmienia zdanie i Cię jeszcze wypiszą...

Anilku Ty też się tak nie stresuj... nie możemy słuchać takiego gadania.
1364470406_ava14z_600.jpg

Co do brzuszkowej sesji to ja taka planowałam. Chciałam też sesję noworodkową, ale.... no cóż kasa:/ Brzuszkową mi Piękny zrobi na ogródku jakoś w czerwcu jak będę po fryzjerze:) A noworodkową zrobię sama, tylko zakupimy z Madzią jakieś fajne gadżety do sesji:)

Załączniki

• 1364470406_ava14z_600.jpg
    1364470406_ava14z_600.jpg
    61,2 KB · Wyświetleń: 43
heh ja wczoraj w knajpie [wegetariańskiej] u kumpla jadłam śniadanie, wzięłam kawę, pani do mnie "zbożową?"
ja mówię "nie, zwykłą, tylko nie za mocną" ale się okazało że mają jakieś "siekiery" więc wzięłam zieloną herbatę ;-)
w domu nadrobiłam :-D

reklama
Błagam, niech mi ktoś powie, kiedy ta pogoda się unormuje? Wykończą mnie te zmiany - masakra jakaś. Nie mam siły głowy podnieść z poduszki, zbiera mi się na cofki, ale wc się nie do czołgam, ręce mi się trzęsą, wyć mi się chce.

Do góry