reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2013

reklama
Dziekuje Wam kochane!!! Tyle ciepla i troski, to musi byc dobrze :) i cichutko powiem,ze od 22 czysto...

Natis, snilam Ci sie?:) ale Ty masz wielkie,serce! Sama tyle trosk, a jeszcze o nas myslisz :)

Teri, kochana Ty nadal bierzesz fenka? Ja mialam takie ciagniecia od 17tc, ratuje mnie fenek, magne i duzo lezenia.

Palin, powodzenia w remoncie. U nas maly remont lazienki, mialo byc dwa dni, a juz mija drugi tydzien. Remonty sa fajne na etapie planowania, najgorsze sprzatanie.

Korba, daj Zosi czekolade, moja dzisiaj sie rozszalala po kanapce z nutella. Wiesz, ze Zosie to indywidualistki ;)

DZIEWCZYNY BARDZO DZIEKUJE KAZDEJ Z WAS ZA TROSKE, KAZDA MOCNO SCISKAM :*

Natis oby prawnik pomógł. Trzymam kciuki:tak:
Teri biedulko uważaj na siebie:( Mnie dwa dni tak wszystko pobolewało, leżałam całe dnie ale dzisiaj jest już na szczęście dobrze i Tobie też tego zyczę. Co do dostępności leku się nie wypowiem. Poprostu brak słów:wściekła/y: Ale udało się go dostać??? Żdrówka dla synka życzę

Co do ruchów maluszków to mój przez ostatnie kilka dni kopnął raz rano, kilka razy wieczorem i tyle. Ale wczoraj jak zaczął rano tak do nocy kopał ( z przerwami oczywiście). Aż mi się lżej na sercu zrobiło. Dzisiaj znów spokój ale jeszcze nie miałam okazji się połozyć więc pewnie dlatego:)

W dniu naszego świeta życzę wam kobietki małe i duże wszystkiego najlepszego :)

będzie lek !! ale zamiennik (bo tego z recepty nie ma szans dostać ) i oczywiście droższy bo ten kosztowałby 24 zł a ten zamiennik 46 :wściekła/y: ale co zrobić ale jestem taka zła bo jakbym wiedziała że i tak na noc dziecko nie dostanie antybiotyku to bym nie dzwoniła po lekarza tylko dziś rano mąz by pojechał z nim do przychodni i dostałby normalny lek a tak to wydałam 60 zł za wizyte lekarza i prawie 50 za lek :wściekła/y:a tak mi zależało żeby juz na noc lek był :no: teraz lek będzie po 11 a zanim mąż sie urwie z pracy i go przywiezie to trochę jeszcze zejdzie a pogoda u nas okropna deszcz zacina wiatr wieje mąż zabrał auto więc nawet nie mam jak iść wczesniej zwłaszcza że to apteka na drugim końcu miasta a ja z tym brzuchem jeszcze to nawet nie wychodze z domu :-(

anisiaj własnie nie biorę już fenka lekarz pozwolił mi go odstawić bo nie dawałam po nim rady funkcjonować na usg gin mówiła że mała leży nisko i trzeba się oszczędzać jak chodzę to ją czuję jak mnie tak ciśnie na dół ojjjj ja już chcę choć 32 tydz żeby już było bezpieczniej a to jeszcze 6 tygodni !!:-(

Hej
Anisiaj nie mialam czazu ostatnio na forum i wczoraj w nocy myslalam o tych lezacych dziewczynach i miedzy innymi o tobie. Dzis nadrabiam czytanie a tu takie wiesci od ciebie. Dobrze, ze z coreczka wszystko ok, mam nadzieje, ze krwawienie nie wroci.
Natis przykro mi, ze tak wyszlo z tymi pieniedzmi. Masz racje kasa nie najwazniejsza ale daje bezpieczenstwo. Mam nadzieje, ze odzyskaszz co stracilas.
Jutro jade do lekarza na usg:-) ciekawe ile wazy ten moj maly smyczek:-)

witam ekhm porannie
ja już wciągam podwójne śniadanie ;-) ale tak mnie cisnęło na musli że jak sobie przypomniałam o nim po kanapkach to i tak musiałam sobie nasypać

wszystkiego najlepszego z okazji dnia kobiet :-D
niech nam te 3 miesiące szybko miną, łatwych porodów i duzo radości z dzieci

u nas zimy nie ma, słońce się schowało i jest wietrznie, ale chyba znów na plusie

fioletowa: ooo, no to widzisz, może jakieś mamy za sprawą twojego m? Czy tylko takie dla gazet robią? Zamawialiśmy ostatnio program i podręczniki ze Szczecina...

raczej na pewno :tak: oni dla gazet robią tylko od czasu do czasu [najczęściej na początku roku, jak się jakies przepisy zmienieją] a przez cały rok właśnie dla szkół nauki jazdy
mój mąż robi te animacje 3D- np. jak samochody wykonują manewry - no i jest najczęściej podawany do kontaktu z klientami w sprawach technicznych - więc wcale bym się nie zdziwiła jakby nasi panowie już rozmawiali ze sobą ;-)

przez te zmiany przepisów to mój nigdy nie ma urlopu po świętach a przed sylwestrem - bo nowelizacje wchodzą np od 01.01. to oni siedzą do upadłego w robocie, żeby zdążyć ze wszystkim

natis mam nadzieję że prawnik wam pomoże, czasem okazuje się że jest jakieś wyjście z sytuacji

mój kuzyn nam już raz tyłek uratował - mój mąż robił doktorat z informatyki, ale przerwał go i potem uczelnia chciała żeby oddał stypendium, a on głupi oddał im chyba tysiaka, no i tym samym przyznał się do długu, jego kolegom po umarzali a mu nie, bo "się przyznał"
i po kilku latach dostajemy wezwanie od komornika że mamy spłacić - dług, odsetki, opłaty i w sumie wyszło tego ponad 2 razy więcej niż ten dług miał wynosić
a okazało się, że jak mój mąż zmienił adres zamieszkania a jego rodzice sprzedali mieszkanie, to wszystkie wezwania na rozprawę i do zapłaty szły na stary adres, więc my nic nie wiedzieliśmy, dopóki komornik nie znalazł nowego adresu męża
no i kuzyn najpierw napisał pismo o wstrzymanie egzekucji komorniczej, potem o ponowną rozprawę a na końcu okazało się że uczelnia nie ma prawa w postępowaniu cywilnym dochodzić zwrotu stypendium i suma sumarum to oni jeszcze zapłacili [no kasa poszła dla mojego kuzyna, za jego pracę] - ja się czułam jakbym w totolotka wygrała, bo kasa jaką mielibyśmy zapłacić wystarczyłaby np. na kuty płot przed domem, nie mielibyśmy z czego spłacić, a poza tym no są inne wydatki na które wolę te pieniądze wydać
dla nas opcja minimum była taka że po rozprawie będziemy musieli spłacić stypendium, ale bez odsetek i innych opłat, a okazało się że nic nie musimy :-D

betty ogródek marzenie - ech taki trawniczek mieć, u nas jest dramat... kiedyś powoli się zrobi, ale jak powoli to nie wiem ;-)

anisaj dobrze, że już lepiej

Natis – 31 tabletek? Ale robią z Ciebie lekomanke. Żebyś tylko później nie miała problemów, jak po ciąży nagle wszystko odstawisz. Tyle miesięcy organizm przyzwyczajony – może się domagać… Mam nadzieję, że te kłopoty nie dadzą Ci aż tak w kość.

ech spokojnie - zaraz zaczną jej odstawiać po kolei - do porodu zostaną jej tylko witaminki :-D i za to trzymamy kciuki

teri zdrowia dla synka

korba, ale ty zaczynasz 29? bo na suwaczku masz 28 [czyli że skończony 28?]

betty i ja się przyłączam do protestu - ma być wiosna

reklama
Paulus kochana, dziekuje za troske :*

Teri, ja tez mam bardzo nisko Zosie. Raz nie moglam dojsc z parkingu do gina tak mnie ciagnal brzuch, cos okropnego. Po fenku ani razu nie mialam juz takiego ciagniecia. Kurcze, szkoda,ze tak zle go znosisz. Moze pogadaj z gin o zamienniku? Wiem,ze dziewczyny na forach pisza o jakims podobnym leku, ale nie pamietam o jakim.

Fioletowa, Ty mnie nie strasz, bo ja mam do 13.09 zlozyc prace dr, a juz wiem,ze jej nie napisze. Ratuje mnie macierzynski, ale zgaduj zgadula czy uda mi sie cos przy Zosi napisac

Opowiem Wam ciekawostke. 29 lat temu moja mama pojechala na porodowke, z rozwarciem, skurczami itd. dostala leki na podtrzymanie, bo polozne mialy popijawe z okazji Dnia Kobiet. Wyobrazacie sobie taka akcje w naszych czasach?

Ostatnia edycja:
Do góry