reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

a jak oni to zrobią????:szok::szok::szok:
Paulina &&&&&

w jednym odcinku porodówki przez brzuch próbowali odwrócić , dwóch lekarzy próbowało nakłonić baby do odwrócenia naciskali, popychali itp , niestety im nie wyszło :-(

mi mama mówiła że ja tydzień przed porodem też pupą w dół byłam , ale lekarka też "pozgniatała" brzuch i się odwróciłam :-)

Paulina &&&&&&

reklama
aż mi ciarki przeszły jak pomyślałam o przekręcaniu! Dla mnie to jakieś nieporozumienie, cc powinni ustalić i tyle!

wiecie co zauważyłam, wieczorem Monika jest aktywna, a i owszem, ale jeszcze się nie zdarzyło, żeby w nocy się obudziła.... Całe noce przesypia, tak jak ja... Dopiero koło 9 się budzi. Ciekawe czy tak samo będzie po porodzie, ale bym się nie obraziła :-D

lo maaaatko PAulina trzymam kciuki!!!! ja tez bym sie bala. z takich sposobow ludzkich odwracania to ja slyszalam tylko o swieceniu latarka w dol i dziecko czasami samo tam sie odwraca. ale recznie to ja dziekuje bardzo. ciekawe czy to jest bezpieczne i czy sie porodem po prostu nie skonczy...mozna to sobie tak brzuch mietosic wogole ?:/

no właśnie dla mnie to chore że chcą tego małego obracać bo to wiąże się z uciskaniem przez brzuch, hmmmm z tego co słyszałam u nas takich praktykt już się nie stosuje nie wiem Australia niby taki wielce cywilizowany kraj a jeżeli chodzi o kobiety ciężarne to dla mnie zacofanie !!!!

no właśnie dla mnie to chore że chcą tego małego obracać bo to wiąże się z uciskaniem przez brzuch, hmmmm z tego co słyszałam u nas takich praktykt już się nie stosuje nie wiem Australia niby taki wielce cywilizowany kraj a jeżeli chodzi o kobiety ciężarne to dla mnie zacofanie !!!!

tak samo jak w UK...

rany ale u nas wiatr, masakra!
Za każdym razem jak tak wieje strasznie, cieszę się, że zamówiłam wózek z budką opuszczaną aż do pałąka w spacerówce! UFF!

a ja sobie trochę poczytałam i w PL się stosuje takie odwracanie przez brzuch,tyle,że pod kontrolą usg i ktg,ciąża musi być książkowa,cały zespól operacyjny w pogotowiu....a i tak nie ma pewności,że dziecko nie wróci do pozycji miednicowej....oczywiście nie wszędzie się takie zabiegi wykonuje i zdania lekarzy są podzielone!!!

blond_20 zakupiłam Tufi gaja elektryczny, opinie o nim sa podzielone - albo się go kocha albo nienawidzi :) Był w okazyjnej cenie więc zaszalałam :) I chętnie wypróbuję go na D., w ramach masażu krocza może :) hehehe

Kurcze słabo z tą naszą Pauliną, jakby mi jakiś dziad chciał brzuch wyobracać i ponaciskać to bym mu jaja wygryzła, brzuch winno sie tylko głaskać! Trzymam za nią kciuki, mam nadzieję, że jej facet z nią tam jest...

sie obżarłam twarogiem na śniadanie, raaany.. I mam całe stopy od wczoraj spuchniete, ciśnienie w normie. Mówicie unikac soli? To ja się dostosuje, wizytę mam dopiero w poniedziałek...

Kupiłam truskawki i zrobiłam cały dzban koktajlu truskawkowego na jogurcie i mleku, mniam :-p

Z tym planem rzeczywiście jest tak, że sytuacja może się zmienić, np. poród naturalny skończyć cesarką itp., ale nadal uważam że kobieta powinna mieć prawo wyboru :tak:. Zwłaszcza jeśli już rodziła i wie, co jej najbardziej dokuczało, czego chce uniknąć itp. Informacja o szpitalach i o tym, co jest w nich praktykowane + plan porodu moim zdaniem chociaż trochę zmniejsza stres. Ja np. chcę rodzić w wodzie, a jak mi nie będzie pasować, to z niej wyjdę i tyle ;-) Ważny jest też dla mnie aktywny poród, bo np. ostatnim razem leżenie było dla mnie największa mordęgą. Dlatego teraz szukałam szpitala, który mi umożliwi poruszanie się, nawet jeśli będę pod kroplówą.

No ale jesteśmy w PL, więc planować to ja sobie mogę, a czy lekarze to uszanują, to już inna kwestia :sorry:

Agulex a na jakiej wadze "planujesz" skończyć? ;-) Ja liczę, że max na 17 :sorry::-p

Muńka
powodzenia na wizycie!

Blond liczę na to, że się szybko przestawię na dietę bezsolną. Tak samo było np. ze słodzeniem herbaty, początki trudne, ale teraz nie wyobrażam sobie jej w wersji lepiku ;-)

December powodzena przy remoncie i jak skończysz koniecznie pokaż zdjęcia :tak:

Kifsi wytrwałości na diecie! :-)

December o kazdym laktatorze sa zdania podzielone, poki nie sprobujesz to sie nie dowiesz. jedne pisza ze avent reczny do dooopy i tylko TT a inne ze odwrotnie. tak samo czytalam o Tufi gaia, nie wiem w sumie od czego to zalezy,miejmy nadzieje ze bedzie dzialal. ja sie ciesze ze odzyskalam swoj reczny TT bo przynajmniej wiem ze dziala i to dobrze u mnie wiec kombinowac nie chcialam i kupowac innego.no i z racji takiej ze mam male mieszkanie to wole reczny bo nie halasuje, nie mam po prostu gdzie z nim wyjsc zeby np w nocy dziecka nie obudzic. chociaz mam nadzieje ze ze nie przyda, a przynajmniej nie tak czesto:)

reklama
Zastanawiam się, jak w szpitalu może nie być anestezjologa... a jak potrzeba zrobić CC na cito, to co wtedy?? hmmmm
Na pewno jest. Tak jak u mnie było. Poprostu nie było na oddziale ginekologicznym, ale w razie cc jest na innym piętrze. Na szczescie teraz podobno nie ma z tym problemu jak 3 lata temu, ale ja podobno nie mogę mieć znieczulenia skoro miałam cc, a teraz chcę spróbować sama...

Kamila
Ojjjj Tiger czy redbull MARZENIE moje. Dziś szczególnie. Siedziałam do 3.15 chyba....nienormalna jestem, a potem chodze na rzęsach:szok:

Do góry