reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2012

Ja tez mam skleroze bez kitu. Aha nastawiłam kolejna pralkę, przypomnijcie mi za jakis czas zebym wyjeła ok?? :cool2::happy2::happy2:
buziak wyjmij pranie z pralki :cool2:

ja tez juz kupiłam 4-pak. i pieluszki 1 dwie paczki. Postanowiłam co miesiac robic zapasy pieluszkowe i chusteczkowe, zawsze to jakoś finansowo sie rozłoży.

Dostałam wczoraj liste co zabrac do szpitala i nie musze brac pieluszek, chusteczek i kosmetykow.
Widziałam osatnio na allegro 4paki chusteczek hipp w cenie 2 paczek, a można bezpiecznie używać ich od pierwszego dnia bąbla. Pieluszki też już kupiłam jedną małą paczkę huggisów 1 - takie z wycięciem na pępek.
Pytanie do mam doświadczonych: Ile paczek takich małych pieluch kupić na wstępie, albo ile dziennie pieluch się zużywa +/- ? Chodzi mi o to czy to będzie 5 czy raczej 10 sztuk.

reklama
Pewnie raczej z 10 pieluch dziennie, albo i wiecej- zalezy od małego obsrańca :D a chusteczki hippa ostatnio kupiłam 5pak za 4,5e czyli okolo 20zl, a te same na polskim allegro 54zł przesada :/ muszę sobie chyba spory zapas zrobić, ale różnych firm, bo jak kupie jedne i będzie miało alergie to :/

Dzieki laski dobrze wiedziec,ze nie ja jedna sie tam powiekszam i zmieniam kolory jak kameleon. Wczoraj normalnie kazalam mojemu tam zajrzec bo moj wzrok juz tam nie siega a poza tym o chyba zna to miejsce lepiej ode mnie hehehh :-D Jeszcze tylko ten dziwny ol mnie niepokoi ale to moze dlatego ze wary sa wieksze i gniote je :dry:.

Co do ciuszkow to ja juz po jednym praniu ale takim zwyklym po lumpkowym mysle, ze kolejne w proszku dla dzieci to zrobie po swietach nio i prasowanie tez ojjj tego nie znosze robic.

tialana-
dobrze ze wszytsko dobrze sie skonczylo.

An.ka mi w pierwszym miesiacu szlo 10-15szt pieluch dziennie, to znaczy przy kazdym karmieniu kupa byla i czasami pomiedzy jeszcze. rozm 1 uzywalam 2 tyg i juz pod koniec tych 2 tyg byly troche ciasne ale mialam zapas i trzeba bylo zuzyc. rozmiar 2 jest od 3-6 kg to lepiej tego wiecej kupic, np. ja kupie 2 paczki rozm,. 1 i potem juz rozmiar 2. chociaz to sie baaardzo szybko leci. bo w rozmiar 3 ktory ma przedzial 4-9 w pampersach nie moglismy sie dopiac pod koniec 3 miesiaca:/ bo tego paska co sie rzep przyczepia braklo wiec juz w 4 miesiacu bylismy na 4 i tak do 2 roku jak sie nauczyl sikac do nocnika mielismy 4 albo 4 plus:)

Tialana az mnie zmrozilo!!! dobrze ze nic sie nie stalo. ja ostatnio po takim slizgu, no nie tak spektakularnym jak Twoj ale tez bokiem szlam,balam sie kilka dni jezdzic.

ja juz mam wyniki krwi. na szczescie krzywa cukrowa ok.
Glukoza na czczo 80mg/dl, a 75 gr po 2 godzinach 94 mg/dl:)
mocz ok, toxo nie kumam o co chodzi jak zwykle. tylko morfologia troche namieszana. hemoglobina i hematokryt za niskie, a neutrofile i rdv-cv za wysokie( co to wogole jest?;)) na szczescie nie odbiegaja bardzo od normy wiec sie nie martwie i bede pewnie wiecej zelaza brac fuuu...
przeniose to na lekarski ale juz jak tu zaczelam to sie rozpedzilam:)

Blond tez hematokryt mialam za niskie a neutrofile za wysokie moja tesciowa mowila ze jest ok... w ciazy parametry sa inne i to jest ok:) wiec looz:)

A no i tesciowa wypisala mi receptre na tardyferon - zelazo z kwasem foliowym na recepte. I nie mam sie wystraszyc jak kupol bedzie czarny badz rzadki:)

Ostatnia edycja:
Pewnie raczej z 10 pieluch dziennie, albo i wiecej- zalezy od małego obsrańca :D a chusteczki hippa ostatnio kupiłam 5pak za 4,5e czyli okolo 20zl, a te same na polskim allegro 54zł przesada :/ muszę sobie chyba spory zapas zrobić, ale różnych firm, bo jak kupie jedne i będzie miało alergie to :/
No właśnie o tych niemieckich pisałam. Sprawdzałam allegro i ceny wahają się od 34 do 54 zł (ceny już z przesyłką).
A pieluchy z tego co piszecie, to tych najmniejszych kupić tak na 2 tygodnie?

buziak wyjmij pranie z pralki :cool2:

Widziałam osatnio na allegro 4paki chusteczek hipp w cenie 2 paczek, a można bezpiecznie używać ich od pierwszego dnia bąbla. Pieluszki też już kupiłam jedną małą paczkę huggisów 1 - takie z wycięciem na pępek.
Pytanie do mam doświadczonych: Ile paczek takich małych pieluch kupić na wstępie, albo ile dziennie pieluch się zużywa +/- ? Chodzi mi o to czy to będzie 5 czy raczej 10 sztuk.

wierz mi badz nie ale wyjełam po Twoim poscie:tak::tak: Dzieki serdeczne;-)

Co do chusteczek to huggisa były kiedys w biedronce nie pamietam ile paczek w jakiej cenie ale paczka wyszła za 3zł. Potem w carrefourze były jeszcze tansze:tak: czyli w Pl tez mozna trafic na okazje i ja zawsze kupuje sobie spory zapas jak sa takie ceny.

Hmmmm mysle ze jeszcze dzis nikt sie nie chwalił co robi na obiadek:-D
Noooooo tooooooo ja mam bitki wołowe, ziemniaczki i buraczki.
I chodzi za mną kisielek jakis kwasny:happy2:

Dorota no ja wlasnie sie nie bede nakrecac bo w ciazy to nic nie jest normalne w tych wynikach:) tym bardziej ze nie odbiegaja razaco od tych norm. pewnie gin mi kaze wiecej witaminek jesc i tyle:) to rdw-cv to tez jest zwiazane z tym ze niska hemoglobina i hematokryt, i podwyzszone oznacza niedokrwistosc. ale w ciazy to chyba czesto ida w ta strone wyniki.w koncu trzeba teraz wiecej sie napompowac:)

z chusteczek to ja polecam tez te z rossmanna babydream. tam 4 paczki kosztuja kolo 16 zl, czasami 13 w promocji. w tesco czesto robia promocje na chusteczki pampersa 6 paczek za 24 zl::) a jeszcze taniej te pomaranczowe pampersa ale tych to nie polecam bo duzo dzieci uczulaja, az za duzo wiec lepiej na 1 paczce sprawdzic niz ryzykowac i kupic kilka na raz.

no i w biedronce dada tez jest fajna i tania ale ja tam tylko bialoniebieskie kupowalam bezzapachowe, bo te z zielonhym i fioletowym paskiem bardzo mocno pachna...pania walewska albo inny badziewiem o podobnym zapachu.

a huggies bardzo lubilam, one sa papierowe a nie takie "szmaciane" jak reszta. ale nie wszystkim to pasuje:)

Ostatnia edycja:
Ja też będę miała buraczki na obiadek ale pod postacią barszczu czerwonego z ziemniaczkami
A no i ja idę wstawić pranie

Edek Dorotka chciałabym i ja jesienią tego roku mieć "stan deweloperski" naszego domku. Gratuluję wyboru i troszkę zazdroszczę tych parę chwil do parku krajobrazowego.... ja uwielbiam zieleń.

Ostatnia edycja:
reklama
blond - dobrze ze dobrze:cool2::cool2:

an.ka - ciezko tak przeczuc ile tych pieluszek bedzie trzeba, bo jedna z nas urodzi bobasa 4kg a druga 2,5;-) To tak trzeba z umiarem, bo juz pisałam, ze jak trafiłam na wkładki laktacyjne w promocyjnej cenie to obkupiłam sie na zapas a zaraz po tym skonczyło mi sie mleko:cool2:

Do góry