reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czerwiec 2012

Witamy :) ale wczoraj mieliśmy fajny dzień :) do południa pojechaliśmy na rynek, a tam był bieg Mikołajkowy i za każdego uczestnika który wziął w nim udział wpływały jakieś pieniążki na hospicjum dla dzieci- lubię takie akcje. No nie muszę pisać, ze udział wzięliśmy z A i babcią :)
DSC_5055.jpg
Potem zaliczyliśmy jarmark i karuzelę :)
DSC_5110.jpg
A na koniec słuchaliśmy bajek w lasku dziecięcym :) Lubię to moje miasto :)
DSC_5140.jpg

Załączniki

• DSC_5055.jpg
    DSC_5055.jpg
    29,3 KB · Wyświetleń: 37
  • DSC_5110.jpg
    DSC_5110.jpg
    40,8 KB · Wyświetleń: 35
  • DSC_5140.jpg
    DSC_5140.jpg
    42,3 KB · Wyświetleń: 32
reklama
Muńka Kasienka dobrze pisze. Plesniawki często są dalej i ich nie widać i dlatego kurację należy przedłużyć do 14 dni. Ja bym poszła po receptę na 2 opakowania nystatyny, jedno można stosować maks 7 dni i nawet jak znikną z pola widzenia to dalej pedzlowac.

Sunshine widzę że nie tylko ja odmawiam podawania antybiotyku dziecku. Dlaczego lekarze tak szybko go zalecają?

Aylin nie musisz :)))

Książę obudził się o 10:35. O 11 zjadł śniadanie. Humor ma wyborny, strzela uśmiechy na lewo i prawo:
DSC_1313-1.jpg

Załączniki

• DSC_1313-1.jpg
    DSC_1313-1.jpg
    19,7 KB · Wyświetleń: 31
Młodak ale Ty masz dobrze z tym swoim bąblem, a niech Cię ;-)

Kasieńka, lepiej późno niż .. później ;-)

Moje dziecko przechodzi ostatnio samego siebie. Obudził się o 24, wypił 150 mleka, po czym płakał (przepraszam, wył) że chce jeszcze. Dostał kolejne 150 i wypił do cna. Czyli 300 ml mleka :szok: Nie wiem, co jest grane. Iść z tym do lekarza?

mlodak ale ci dobrzeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

sunshine pewnie, że dobrze zrobiłaś. Ja przecież też nie podałam na lekko czerwone gardo antybiotyku (u nas nie było kaszlu i kataru), a gorączka minęła na drugi dzień po wykluciu trójki. Na mega katar może coś w syropie albo kroplach pomogłoby jej? Nie wiem co tam u was jest dostępne, ale nam kiedyś przepisali clemastinum i 2-3 dni po katarku.

muńka
nawet dorosły powinien co najmniej dwa tygodnie po antybiotykach brać probiotyki, więc może dlatego dziadostwo wróciło. Pleśniawki nie lubią też wit. C więc polecam 'uderzyć' 3 razy dziennie cebionem lub cytryną. Oby szybko zniknęły!

iwon
buhahaha może zbiera zapasy na mroźną i długą zimę:)

aronia natomiast moja psina wyczuwa bardzo długą i mroźną zimę. Je dosłownie wszystko, miskę suchej karmy niemal pomyka i ciągle chodzi głodna!

aga czad! Ja w końcu w niedzielę nie dojechałam na rynek, ale w ten już 'mur - beton' wybieram się! Albo jakoś w tygodniu się ogarnę:D

Coś jeszcze którejś miałam ale zapomniałam...

I u nas pogoda do d*py!

W sprawie antybiotyku - jeżeli lekarz z marszu przepisuje antybiotyk to ja zawsze pytam czy jest konieczny. A jak się upiera to dopytuje czym stwierdzono ze dzidź ma bakterie??

Ostatnio młoda moja miała antybiotyk - ale po badaniach w szpitalu gdzie ewidentnie wyszły w moczu. I juz nawet wiem gdzie złapała - na basenie. A dokładnie po basenie poszlismy do jaccusi. W sobotę Pani nas sie pytam dlaczego ne byłysmy na ostatnich zajeciach - wiec mówie ze młoda bakterie jakąś złapała. A pani mi na to ze pewnie od cholernego jacusi które po zajeciach sobotnich zostało zamknięte przez sanepid. Wiecej juz młodej do wanienki nie włoze. W ogóle idiotka ze mnie ze nie przyjrzałam się kto tam chodzi. Uswiadomiła mnie babeczka od pływania - ale mówi ze ona też taka głupia jak ja - dopiero kiedy przeanalizowała czy osoby tam włazące biora przed prysznic to ja oswieciło.

Iwon - dostałam newsletter z hippa w którym piszą ze przejściowy wzmozony apetyt który trwa całą dobę jest teraz normą u dzieci. Po takim "głodzie" przeważnie następuje wzrost. U Tysi się sprawdziło.

aylin właśnie, u nas zawsze po basenie coś. Święte słowa z tym jacuzzi a ja też z małą nie raz właziłam, żeby bąbelki zobaczyła - dzięki za oświecenie!

Babcia kupiła młodej 2 mies. temu po dwie bluzy z H&M i KappAhl (bo chciałam jakieś bez zamka, którego nie znosi). Ściągałam właśnie pranie i zobaczyłam różnicę w jakości. Te z Kappa idealne, te z H&M zmechacone i lekko sprane, a każdą z nich użytkowała tak samo.

reklama
Współczuję Wam tych choróbsk i życzę zdrówka. My póki co to w lutym mieliśmy to zachłystowe zapalenie płuc i od tej pory nawet katarku (mam nadzieję, ze nie wykrakam nic).

Młody zadziwia mnie z jedzeniem wczoraj na obiad zjadł poza ziemniakami i kurczakiem wielką porcję surówki z kapusty pekińskiej- papryki i kukurydzy, na kolację tą samą sałatę plus feta (nie wiem czy można). Dziś zjadł miseczkę żurawiny suszonej, a do tej pory pluł na sam jej widok.

Młodak chyba nie muszę pisać, ze zazdroszczę, a minki czadowe :)

Kasiekz mam wrażenie, ze ciuchy z KappAhl są nie do zdarcia, parę mu kupiłam, ale też sporo upolowałam używanych i cał czas w stanie idealnym. W sobote oglądałam ich kolekcję kalesonek, bluzeczek- cudna.

Do góry