reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

A propos tego co pisała xdorota:)
Ciekawe kiedy moj S. Mi sie wkoncu oswiadczy:p wczoraj jak sie obronil to stwierdzil/spytal:to teraz juz moge zostac twoim mezem?;P ja mu na to:juz dawno mogles hehe tylko ci sie chyba zebrac nie chcialo... on na to: a skad wiesz ze nie chcialem,moze czekalem tylko na odpowiedni moment:p tak wiec kto wie,moze niebawem nie tylko do czerwca bede odliczac:p

nie zapomnę tego dnia:) Pół nocy później ze szczęścia ryczałam (mimo bardzo wyraźnych znaków kiedy ten dzień nastąpi), po ślubie tak samo było:) I mój mąż ostatnio zaśmiał się, że aż się boi co będzie jak się dzieciątko urodzi...

reklama
Ja mam tez takie zdanie ze slub to tylko papierek!! Juz raz bylam mezatka i pozniej tylko po sądach latalam, nie powiem bo myslimy z moim partnerem o slubie ale jak narazie w dalekiej przyszlosci.
Narazie dzidzius jest najwazniejszy !!!!

Dziewczyny a orientujecie sie moze jak jest z badaniami prenatalnymi czy w kazdym wieku sie za nie placi i czy tylko wystarczy usg 3D bo to ponoc sa bezinwazyjne badania prenatalne czy tez musza byc inwazyjne badania ???

Po 35 r.z. badania prenatalne sa za darmo. Oprócz usg prenatalnego robisz test PAPPA, i jesli wyjdzie kiepsko to wtedy decyzja o amniopunkcji.

No ja właśnie skończyłam tez 35 lat wiec mam badania prenatalne za darmo.Jeszcze o tym nie myślałam gdyż na razie to czekam na pierwsze USG co pokaże.Ale strach jest nie powiem:no:

kurdę to mnie przestraszyłyście :-( jednak oszaleje . jeszcze 6dni i sie dowiem ;o chyba szybciej nie ma sensu isc. :crazy: a co do witamin biore tylko kwas foliowy.

reklama
Ja mogę powiedzieć coś odnośnie badań.
Prenatalne badanie nie inwazyjne skłda się z 2 częsci
1. Badanie usg genetyczne
2. badanie krwi - z tego co wiem wykrywa większość wad genetycznych.
Badnie trzeba zrobic pomiędzy 10 a bodajże 14 tygodniem.
Dopiero jak coś wyjdzie nie tak kierują na inwazyjne badanie.
Ja na całość wyników czekałam chyba ok 2 tgodni, z tego co się orientuję tylko kilka labolatoriów w Polsce wykonuje opis do tych testów. Ach i nie trzeba na to badanie skierownia (mówie o prywatnym gabinecie). I z tego co pamiętam nie jest to tania sprawa

Nie stresujcie się tak :tak:

Witamy nowe przyszłe mamusie

Do góry