reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

A za mną od rana chodziły frytki:cool: jak byłam w galerii to ślinotoku dostałam jak widziałam z daleka, ale powiedziałam nie zdrowo się trzymam i nie będzie frytek :) właśnie wrócił mój brat z pracy i pytam co robi, a on ze smaży frytki i jajko sadzone :eek::eek::-D:-D

reklama
Mam 34 lata, i robiłam zwykłe usg genetyczne i przy okazji pobrali mi krew, ja jak zwykle nie dopytałam się, po co, nie wiedziałam, że to durne pappa bo jakbym wiedziała, to bym tego nie robiła, tym bardziej, że na usg było wszystko miodzio.
W poprzedniej ciąży było tak, że usg w 13 tyg przegapiłam bo gdzieś pojechałam a w UK robili za darmo test potrójny i ja się zgodziłam, z krwi mi wtedy wyszło ryzyko 1:240 (mniej więcej), proponowali amino, nie zrobiliśmy. Dzieciak zdrowy i rasowy.

Teraz pappa wyszło mi całościowo 1:133, wiek owszem gra tutaj rolę ale nie decydującą, biochemia u mnie strasznie zawyża ryzyko bo ryzyko z krwi wyszło 1:25. bhcg jest 3xwyższe niż powinno a ten drugi czynnik 3xniższy niż powinien. takie wartości spotyka się w ciążach z zd ale zdarzają się też w ciążach zdrowych.To są tylko *******one (sorry) statystyki i znowu zrobiłam ten błąd, że się w to dałam wmanewrować.
Jakaś taka specyfika mojej krwi chyba, że tak te wartości wychodzą, szkoda mi tylko tego maleństwa, bo jeśli czuje mój stres to już cierpi, staram się jak mogę myśleć pozytywnie i się nie denerwować ale dziewczyny, same rozumiecie...
Ogólnie trzymam się bardzo dobrze i zobaczycie, że za niecałe 6 mcy ogłoszę wam, że urodziło mi się zdrowiuteńkie dorodne dzieciątko! Jak któraś zmawia pacierz wieczorkiem to proszę jednak o 2 słowa do stwórcy w naszej intencji ;-)

asiia
ja tak w poprzedniej ciąży miałam, że za chiny ludowe nie mogłam sobie przypomnieć kiedy ostatnią @ miałam hehe.
a z ruchami to chyba na początku normalne, że raz są a raz nie, zależy, gdzie małe się usadowiło danego dnia.

przede wszystkim staraj sie opanowac stres!! bo on tutaj w niczym nie pomoze,a moze niestety tylko malenstwu zaszkodzic :tak: wiem ze to latwo mowic,ale trzeba myslec pozytywnie!! skoro w poprzedniej ciazy tez mialas takie przeboje,i mimo to dzieciatko urodzilo sie zdrowe to ja mysle ze nie ma sie czym martiwc :) zreszta Sama tez to napewno wiesz :tak: co by nie bylo ja 3 mam za Ciebie i Twoje Malenstwo kciuki :tak:

a czy to normalne żebym ja jeszcze nie czuła ruchów??

jest to jak najbardziej mozliwe!! mysle ze jesli nie zaczelabys czuc malucha do 22-23 tygodnia, to dopiero wtedy moglabys sie martwic, a tak to naprawde nie ma co !! :tak: moze maluszek jest poprostu jeszcze leniwy hihi:tak:

a ja nie czuję ruchów:( nie tyję i brzuch nie rosnie, w zwiażku z czym oczywiscie zaczęłam sie martwić...

Dziewczyny, czy ktorejs z Was wychodza juz leukocyty ponad normę?

ZOBACZCIE!!! :-):-) wydaje sie wrecz niewiarygodne:eek:
i żeby nie było nie grzebałam u marcówek:sorry: a wpisałam w google:tak:

https://www.babyboom.pl/forum/marzec-2012-f418/rozne-fajne-smieszne-pouczajace-filmiki-i-zdjecia-zwiazane-z-ciaza-54198/

ja pod koneic ciąży miałam prawie to samo!! to była niezła faza. mówię prawie bo u mnie było troszkę tłuszczyku co zmniejszało widoczność:D ale bardzo bardzo podobnie bylo :D caly brzuch chodzil z bokku na bok z góry na dół raz ręka raz noga sie odbijała a raz pupa raz głowa hehe super uczucie ale czasem strasznie bolało jak nóżna znalazła się na pęcherzy albo na żebrach hehehe

i wkoncu poznasz płeć:happy2:
Czy jak ja zapał mija???

chciała bym poznać płeć chciała .. ale coraz mniej wiem jakiej płci pragnę hehehehe

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Do góry