reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Hej

Niespodzianka - Mati tez lubi nas bić, zwłaszcza Adriana, i w tym przypadku musze reagować ( no bo co by pomyslał A gdybym nie zareagowała :zawstydzona/y:)Idzie na krzesełko :( po paru sekundach Adi podchodzi do niego, M całuje A, A mowi,ze mu przebacza i dalej sie bawia :)
Z Adrianem ( gdy miał taki etap) nie reagowałam, ewentualnie łapałam za reke pzred uderzeniem i to poskutkowało :)

Sylka - zdrówka dla dzieciaków. Jak mineła nocka??? Myśłe ze w czasie choroby 3x10 kropli nie bedzie przesada

Munka - u nas na nasz sprzeciw lub zakaz jest pisk w takich tonach, ze gdybym miała w domu kryształ to pewnie rozsypalby sie w drobny mak, no dosłownie uszy bola.

Aronia - zastanawiałam sie jak to moze byc,ze dziecko nie chce ( histerezuje) nałozyc sandałow, tak tak - nie dowierzałam :zawstydzona/y:
Ale sie przekonałam w sobote w sklepie, gdy chciałam mu jakieś założyc. No wrzask, płacz i to jego BOLI pzry kazdej próbie :szok: Ekspendientki dziwnie patrzyły:zawstydzona/y: W rezultacie przez brak jego współpracy kupiłam za małe sandały :wściekła/y: niestety zauwazlam to dopiero na spacerze. Co ciekawe na dworze zapomniał,ze ma nowe buty :-D

bo sie posiusiam... dziec w ramach deszczowych nudow wywalil wszystko z 2 polek w szafie (glownie psie rzeczy) tak, ze nie ma przejscia w przedpokoju. To nic nowego... Nowoscia jest jego komentarz. Brnac przez te graty stwierdzil "chaos" :-)

:-D:-D

A teraz cos dla ludzi o mocnych nerwach (moze lepiej przed snem nie ogladac ;-) ) czyli "chaos" (te farfocle to szczatki psiego dywanu, ktory dzis we spolke rozerwali na pol :-p):

Zobacz załącznik 626269

oj nie jest tak źle:-p gorszy chaos juz widywałam :-D

Alijenka - na pocieszenie dodam,ze wiekszość z nas za pewne ma takie dni, no pzrynajmniej ja mam dosyc często :-( Dobrze ze wczoraj było lepiej :-)

Aga - myśle,ze bratowa wcześniej niz jej sie wydaje zwróci sie do Ciebie o pomoc. Swoja droga dziwna troche jest,ze dla 60zł chce tak męczyć dziecko i siebie też :shocked2:
A Ty kochana wbij sobie w końcu do głowki, ze jesteś najlepsze mama i niania tez, tylko ludzie w Polsce maja troche inne kryteria wyboru niani

Miłego dnia

Ostatnia edycja:
reklama
Hej

no i pogoda się i u nas popsuła, tylko 12 st i pada:no: a ja chcę ciepełko:tak:

Josie dużo cierpliwości i uporu i dacie radę z karmieniem:tak: powodzenia

Muńka u nas też od jakiegoś czasu histerie i próby bicia

Aronia chaos jeszcze nie taki najgorszy;-) nasz sobie upodobał szawkę z butaki i kilka razy dziennie potrafi wszystkie powyrzucać

Aga jesteś super nianią!!! A mama małej Zosi jeszcze przyjdzie do ciebie z łaską. Szkoda, że nie mieszkamy blisko siebie to byśmy śmigały razem rowerami. Mi samej się nie chce i czekam na K. a jemu nie zawsze się chce po pracy

Niespodzianka nasz jak bije to przytrzymuje mu rączkę i mówię, że nie wolno. Jak uderzy O. to ją przeprasza i całuje na zgodę

Alijenka charakterną nasz córę. Oj też mi się zdarza, że mam ochotę ich wystawić za drzwi i nie wpuszczać

Aylin zdroweczka dla Tyśki

Sylka dla Twoich dzieciaków również dużo zdrówka. Ja dawałam cebion 2*10 kropli

Andzia jak Mati, długo jeszcze na antybiotyku musi być?

Damian się obudził, idzie do Oliwki pokoju i mówi " Damian obudzi Ole, dam buzi":happy2: a jak mu powiedziałam, że Ola już w szkole to taką smutną minkę zrobił

Asik ale słodziak z tego Twojego Damiana :)) Mati na anty do piatku, mam nadzieje ze juz bedzie dobrze :) Narazie za uszy sie nie lapie, nie mowi,ze go boli, ale katar mu sie troche powiekszył, i nie wiem czy nie bedzie mu podrażniał gardła i uszu :-(

U nas jeszcze w miare ciepło ok. 22 st. ale tez zachmurzone :((

witam słonecznie :-) przynajmniej na razie...
alijenka współczuję przeżyć :sorry2: chyba każda z nas czasem traci cierpliwość ale najważniejsze że nasze dzieciaczki zawsze ostatecznie i tak są aniołkami ;-)
Aylin i Sylka - zdrówka dla dzieciaczków :tak:
aronia nie jest tak dramatycznie z tym chaosem ;-) a swoją drogą gdzie ty mieszkasz że masz "wyspowy" klimat??? u mnie 9 rano i 24 stopnie plus słoneczko :tak:

kasia.natka - na polnocny-zachod od Krakowa :-p My tez jeszcze przedwczoraj mielismy 24, sloneczko, pluskalismy sie w rzece. A od wczoraj 8 rano, czyli przez minione 26 godzin padalo przez 24, wlacznie z burzami i ulewami a temperatura zjechala o 10st :wściekła/y:Takze ciesz sie swoimi 24, bo idzie ten syf do Was (u asik i agiundpestki tez juz jest)

WOW co za weekend:-) normalnie kocham ta moja Martuske, tego mi bylo trzeba, oderagowac, zrelaksowac i wygadac sie!!! I'm so happy now!!! :-D:rofl2::ninja2: A dziewczynki tak super sie bawily, nie bily nie klocily, normalnie dzieci nie bylo, naprawde wypoczelam :tak:

Z tego powodu nie mialam czasu pisac ale w "wolnej chwili" podczytywalam ;-)

Aylin- tak jak juz pisalam, przepiekna sukieneczka a wlascicielka urokliwa, wygladala bardzo dostojnie i wogole jaka wysoka :szok: to dlatego wydaje sie taka kruszynka:dry:

Alijenka- wspolczuje dnia matki, nasz tez nie byla rewelacyjny bo kazdy o nim zapomnial :-D:dry::-D dopiero jak weszlam na bb to zobaczylam zyczenia i upomnialam sie o swoje :-D:-p Chociaz Pe twierdzi ze ja juz swoj dzien maki obchodzilam bo w UK jest w Marcu :cool2:
Niespodzianka- jak tam Wam ten festyn sie udal, dopisala pogoda? Moja jak zaczyna mnie klepac to mowie, ze tak nie mozna, aczasem pokazuje jej ze to boli poprzez klepniecie jej ;-)
Aronia- sorki za pogode, ale coz ja moge zrobic, powoli sie przyzwyczajam ale mimo wszystko boli kiedy w PL pisza, ze upaly maja :sorry2:
Andzia- wspolczuje chorego uszka, jak nigdy nie mialam z tym problemu ale moja siorka tak i niestety to sie ciagnie i powraca :-(
Asik- 50km!!!! :szok: po 3km bym byla detka :zawstydzona/y:
Munka- co do pracy, to zgadzam sie z Aronia :tak: i z Twoimi koncowymi wnioskami. Fajnie jest miec odskocznie od codziennosci ale nic na sile na pewno cos sie znajdzie ciekawegow odpowiednim czasie :tak:
Aga- dziewczyny dobrze radza :tak: a Ty jestes najlepsza mama i niania i majsterkowiczka EVER!!!
Sylka- duzo zdroweczka dla WAS :tak:

U nas oczywiscie pogoda w kratke wczoraj slonko i w miare cieplo dzis juz leje i zimno wrrrr.... :confused2::sad:

kasia.natka - na polnocny-zachod od Krakowa :-p My tez jeszcze przedwczoraj mielismy 24, sloneczko, pluskalismy sie w rzece. A od wczoraj 8 rano, czyli przez minione 26 godzin padalo przez 24, wlacznie z burzami i ulewami a temperatura zjechala o 10st :wściekła/y:Takze ciesz sie swoimi 24, bo idzie ten syf do Was (u asik i agiundpestki tez juz jest)
teraz cieszę się 31 i opalankiem na ogrodzie :-p
sunshine super że weekend udany :tak:

Goraczka do 40 dobija. Pediatra mówi ze nic nie widzi. Gardlo czyste, zębów brak osluchowo czysto. Wiec mamy skierowanie na badanie moczu. Moze jakas bakteria. Na impreze firmowa jedziemy tylko na popoludnie

hej dziewczyny

katrina to nie wiedziałam że Twoja córa z Wami nie mieszka, oj ja w Wilczynie też się wyszalałam ale teraz bym z dzieckiem tam nie pojechała

Muńka moja nie reaguje na to że mówię zmienionym i podniesionym tonem, trochę ostatnio na nią podziałało siedzenie w kącie jak histeryzowała i powiedziałam że dopóki się nie uspokoi nie przyjdę do niej

Sylka zdróweczka Wam życzę, a z cebionem to tak samo jak josie podawałam 2 x po 10 kropli

Niespodzianka zapewne będzie to niezapomniany dzień matki :-:)-:)szok::szok:

aronia hahaha to Ci bejbik roboty narobił

andzia widzę że miałaś to samo w sklepie z butami co ja z moją, ale ja w końcu nic nie kupiłam

asik no jest charakterna bo my oboje też tacy jesteśmy choć ja najczęściej ustępuję, teraz ma czas obrażania się spuszcza tak śmiesznie głowę i idze do swojego pokoju po czym zaraz wraca ale nadal ze spuszczoną głową

kasia.natka no dokładnie są aniołkami ale u mnie to bardzo rzadko bywa :baffled::baffled: i nie wkurzaj ludzi tą swoja pogodą !!!!!

Sunshine to widzę że spotkanko udane :-D:-D:-D:-D super !!!!!

Aylin ojej zdróweczka

Dziś jakaś koszmarna pogoda nic mi się nie chce, auto u mechanika, chciałam jechać na basen i nici z tego

reklama
Do góry