reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

kasienka owszem, firmówki typu Next też super schodzą na allegro;-) Mi najlepiej poszedł GAP i Carters właśnie. Powodzenia.

Ale dyskusja o szczepieniach. Moja miała NOP po pneumokokach i też nie zgłosiłam, bo nie wiedziałam. Żałuję że nie zaszczepiłam ją tylko jedną dawką po 2 rż. Odrę miałam, różyczkę miałam i świnkę też - wszystko mega łagodnie, ale M się uparł, bo jego kolega lekarz wyłożył mu lekturę i swojego dzieciaka też szczepił. Na nic więcej szczepić nie będę. A kolejne dziecko na pewno na pneumo nie zaszczepię, tylko na obowiązkowe;-)

reklama
uff.. skończyłam, gołąbki gotowe:-) która wpada na wyżerkę?

Andzia u nas też żaby kumkają. Ostatnio jak było ciepło, dzieciaki poszły już spać to siedzieliśmy z małżem w altance i raczyliśmy się piwkiem przy tej "muzyce"

Aylin długo się ukrywałaś z tym że nie szczepisz

U nas mojej mamy brat miał gruźlicę. Ma usunięty jeden płat płuca

Aga u mnie też gołąbki

Aylin - a co to znaczy ustaw sobie mini paczke?? Możesz mi przybliżyć jak to wygląda??
I o co chodzi z T i z okiem, nic nie wiem....
Kciuki &&&&&

Ja ciuszków po G jeszcze nie sprzedaje, kto wie....może jeszcze będzie kolejna dziołcha :)

Kasiekz - suuuper, że wyniki ok, cieszè się!! Oby już się ten stan nie powtórzył!!

Niespodzianka - nie mam pojęcia czemu ona lubi gołe lale...mam nadzieje,że to nie wróży nic złego na przyszłość :D
Nie wiem dokładnie jaki ma wpływ słuchanie radia. Generalnie muzyka ma bardzo dobry wpływ, więc też pewnie zależy jakie radio i jak się dziecko przy tym zachowuje :) Gabiśka muzykę uwielbia, nawet tą w radiu i jej ulubiony przebój to "Happy" - każe mi go włączać.
Ja jestem leworęczna, bedzie pewnie bardzo uczuciowy ;) Gabi możliwe, że będzie i lewo i praworęczna z dominującą jedną. Ja jestem lewo, ale wiele rzeczy robie prawą i Gabi podobnie, ale wiecej używa prawej. Potrafi zakręcić małym bączkiem i lewą i prawą ręką, czasem maluje prawą, czasem lewą.

Aga - ja też nad pneumo myślę, ale poczekam do 2 latek i raczej zaszczepię.

Byłyśmy z MsMickey i jej Gosią na basenie, dziewczyny się wyszalaly i teraz G od prawie 2,5 godziny śpi.
Julo jest przecudowny, zakochana jestem w nim :) tydzień temu nawet sobie usnął na moim brzuchu :D

NIE WOLNO PRÓBOWAĆ PRZESTAWIAĆ MALUCHA NA UŻYWANIE JEDNEJ RĘKI JEŚLI PREFERUJE DRUGĄ :) Koniec kropka.

Ostatnia edycja:
Z pneumo specjalnie czekam do 2urodzin, no chyba, ze chodziłby do żłobka to bym wcześniej go zaszczepiła.

Asik tez masz takie?

Załączniki

• 1399987931854.jpg
    1399987931854.jpg
    19,5 KB · Wyświetleń: 32
Moja całe szczęście ani razu nie miała NOP, ale jeszcze zaszczepię na meningo i jakbym miała drugie dziecko to też bym szczepiła na pneumo i meningo :-)

Dobrze że ja nie lubię gołąbków i moja mała też za nimi nie przepada :-):-):-)

Obok mnie jest sanatorium przeciwgruźlicze i często jacyś w piżamach tędy wędrują, nawet ostatnio jakiś uciekinier w piżamie pytał czy dobrze idzie w stronę dworca :-):-):-), a jesienią to do mnie po jabłka i gruszki przychodzą :szok::szok::szok:

Muńka to teraz Ty takiego Jula sobie spraw :-D:-D:-D

Matko jest nadzieja, dziure po kanalizie zamurowali, pan od szafy przyszedl skladac moze zdazymy do porodu...

W czwartek mam zamowiona pania do posprzatania po tych remontach bo sama to juz ledwo z kanapy wstaje

Kasienka z ta wkladka spoko, nie planuje tak szybko nosic i pewnie tez blizna mi nie pozwoli

Rzeczywiście sie rozpisałyście :tak: Nie przeczytałam wszystkiego :zawstydzona/y:

Munka ja tez jestem zdania ze nie wolno przekładać dziecku nic do drugiej ręki jak woli np Lewa. Mój Kuba jest leworęczny :tak: Od początku wszystko lewą a a Wojtek jak na razie nie wiem bo raz je prawa a raz lewa ale częściej prawa w użyciu. Znam osobe, która przekładała dziecku łyżkę do prawej czy kredke. Dla mnie głupota.

Josie albo nie widzę albo jeszcze nie wrzuciłaś obiecanego zdjęcia ;-) Za 6 dni to już nie brzuszka zdjęcia bedą a Franka wiec sie pośpiesz ;-)

Za golabkami nie przepadam ale tez nie odmawiam :-D

Niespodzianka jak mój chrapie (a na szczęście rzadko to robi, ja sie śmieje ze tylko w piątki :-D Bo po całym tygodniu nocek odsypia) wychodzę z sypialni albo zanim pojdziemy spać każe mu zostać w salonie.

Aronia Ty to masz z tym spaniem Młodego, wspolczuje.

przepraszam ale to tyle co przeczytałam. Wieczorem nadrobię jak dzieci bedą spać. A teraz spadamy na spacer tzn jak Wojtek wstanie ale to lada chwila :)

Mojego K matka jak Niuśka brała coś do lewej ręki to jej przekładała, zawsze zwracałam jej na to uwagę aby tak nie robiła, ale mała jest praworęczna choć czasami rysuje, maluje czy je lewą ale to rzadko

Niespodzianka mój to chrapie strasznie i normalnie jestem zła jak jedzie gdzieś w trasę bo wiem że później mam z 2 nocki z głowy

Boże jakie nudy normalnie już nie wiem co z małą robić w tym domu, rysowałyśmy, malowałyśmy farbami, układałyśmy klocki, mała bawiła się domkiem i ciuchcią i teraz ogląda baje, a ja już nie mam pomysłów na nią :-:)-:)-(. Co chcę wyjść na dwór to zaczyna lać na maksa przed chwilą jakby oberwanie chmury było :-:)-(, nie znoszę takiej pogody

reklama
Muńka napatrz się na Jula a może coś wypatrzysz;-)

Aga ja zawijałam w włoską kapuchę. Ten malusi gołąbek to dla A.?:-)

Josie &&&& żebyście zdążyli ze wszystkim do porodu

Niespodzianka, Pola mój jak chrapie to mu kuksańca w bok sprzedaję. A później obolały chodzi hehe

zaraz K. z pracy wraca, O. z tańców a że pogoda w miarę to może pojeździmy rowerkami?

Do góry