reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

aga ty wszystko w PL:) Ja na dyżury jeździłam na Zimowita - zero kolejek, przyjmowało 2-3pediatrów i automatycznie w dyżurce mówili do którego gabinetu masz iść.

u nas nocki przesypia ale jak zaczną wychodzić to pewnie skończy się sielanka. póki co dolne lewe dziąsło nabrzmiałe i gryzie wszystko co napotka, palców praktycznie nie wyciąga z tego dziąsła - no chyba, że chwilowo jak maść działa:/

idę spać, całuję was laseczki!

reklama
Aylin cudny ten płaszczyk!!!

.

hehe na przyszły rok bedzie bo duzy. Ale za ta cene zaryzykowałam :p

aga - Ty go znasz najlepiej. Ale jesli to taki sknera to tym bardziej nie sadze, ze by jechal do PL (droga, noclegi, tlumacz, prawnik) po to, by uzyskac prawa do Antka (zwiazane znow z kosztami - podrozy na wizyty, spedzanie czasu). Tak by mogl zrobic tylko ojciec, ktory bardzo kocha swoje dziecko albo bardzo nienawidzi jego matki. A jezeli mu chodzi tylko o pieniadze to najwyzej by sie wykrecal z alimentow w DE. Jezeliby mu sie udalo to (przy uznanym ojcostwie) dostalabys alimenty od panstwa niemieckiego - dla Ciebie wszystko jedno skad, bo ich wysokosc i tak jest ustalana na podstawie przelicznika z tabel düsseldorfskich. Takze wydaje mi sie, ze fakt, czy bys wystapila o uznanie ojcostwa czy nie, nie wplynalby na to, czy on chcialby praw do Antka czy nie. Moglby przeciez sam wystapic o uznanie ojcostwa, gdyby nagle sie "nawrocil". Rozumiem Twoje obawy, kazda matka by je miala w Twojej sytuacji ale mysle, ze ryzyko jest bardziej statystyczne niz realne.

no własnie - Aga jeszcze jest jedna kwestia którą Aronia poruszyła. Co z tego ze ty nie zlozysz o alimenty bo boisz sie tychwizyt, kontaktów itd skoro jego i tak w pewnym momencie moze "oswiecic" i postanowi sam udowodnic ojcostwo??

Aylin hahaha fajny z niej pomocnik :-D:-D, moja ostatnio też wszystko mierzy :-):-) bo widziała że ja się mierzyłam to teraz wszystkim stopy mierzy. kolana, ręce :-):-)

u mnie jeszcze buty zakłada :) dzis próbowała swoje ubrać T :p różnica - ona rozmiar 21 tatuś 45....

a u nas zadnych paitek na widoku a nocki i tak kiepskie :rolleyes2:

ale u was to nic nowego... u nas zresztą też cudowne nie sa.

No i już po kursie...uuffff.... Umiem teraz oklejać taśmami, więc jak któraś ma jakiś ból, to zapraszam ;)

Niespodzianka - "cały lokal pełen facetów" :D :D :D

Ja niedługo będę miała meeeeega babski wieczór. Wyprawiamy koleżance panieński - 3 dniowy w Sopocie!! W weeekend majowy :D będzie nas ok.10 dziewczyn w tym moja Sis. Normalnie nie możemy się doczekać :D

Aronia - to trza zacząć działać i wrócić do odzyskania energii !!!

Mój małż wyleciał zagramanicę poznać swoją nową firmę, w której od niedawna pracuje i wraca w piątek ( AYLIN ;) ) z tym, że do mnie jutro przyjeżdża kuzynka, więc bede miala towarzystwo i babskie wieczory przy winku :D

Ja pierdziele, nie wiem co z tym BB, nie mogę Was rozczytać. Któraś też tak ma na androidzie??

Muńka :) hehehe czyli obydwie za slomiane wdowy robimy. Ja tam lubie tak od czasu do czasu. Jutro moze dziecine na basen zabiore.
A towarzystwa kolezanki zazdrościłabym gdybym do pracy nie musiała chodzic....

A i posprzatałam ciuchy - w efekcie brakuje mi na lato jedynie butów. Bo 2/3 posiadanych zasobów jest w sam raz. A biorąc pod uwagę szczupłośc dziecia nie sadze aby to sie zmieniło. A oprócz butów nadal szukam sukienki na wesele dla niej :p

Witam! :-)
Fajnie, że jest ta nowa opcja "lubię" pod postami :tak: Zastępuje zbędne słowa ;-)
maćku to masz blisko do Wielenia :-D:-D, może będę jechała w wakacje tam i jak jeszcze dasz radę to się spotkamy :-)
Nie jeżdżę tam, bo jak dla mnie za duży spęd, ale dla Ciebie mogę zrobić wyjątek :tak:

Gratuluję 3 kg na minusie! :-)
Bylam wczoraj na babskim wieczorze i polowe uwazam za udana :p Najpierw poszlysmy do pubu z densflorem i bylo spoko. Muzyka niezbyt glosna, mozna bylo pogadac, posmiac sie. No i caly lokal pelen facetow ;) Pozniej jedna z nas (nie znalam tej dziewczyny wczesniej) stwierdzila, ze zmieniamy miejscowke, ona nas zaprowadzi, bo wie gdzie jest super klub. No i trafilysmy na "wiejska dyskoteke" Muzyka "umc, umc" tak glosna, ze nie slyszalysmy nawet krzyczac sobie do ucha, faceci w opietych koszulach, rozpietych na torsach, dziewczyny w miniowach trzepiace sie wokol nich prawie do rytmu :-D:dry: No nie moj klimat. Zwinelam sie ok polnocy. Nawet kaca nie mam ;)
Zazdroszcze! :sorry2:

Ja się skuplowałam na podyplomówce z laską, która również jest w ciąży. Czasem zostajemy na noc w Lesznie. I w piątek właśnie tak siedziałyśmy w pokoju przy piwie 0% i czipsach i marudziłyśmy, że sobie zły czas albo na podyplomówkę, albo na ciążę znalazłyśmy... Bo tak to byśmy się już upijały i uderzały na imprezkę... ;-)

A na taki domek mnie na razie nie stać :-(, on troszkę kosztuje
W Czaczu ich sporo widziałam, ale nigdy nie pytałam o cenę. Niedługo się tam wybieram, więc obczaję sytuację, bo też by się nam przydał :tak:
alijenka wiem, te domki nawet używane drogie:szok:
Ile?
Całkiem niedawno był taki domek chyba w Tesco za 300 zł, więc całekim "taniio" :tak:

Na balkon tysi chyba kupie :) domek. Bo teraz ma namiot z ikeowa w którym uwielbia siedziec.

Maćku a my moze w czerwcu sie zobaczymy:)

Poza tym w piątek zaliczylam 2 imprezy. Najpierw firmowy dzien kobiet. A potem wyjscie z kolezanka - obydwie mudialysmy soe odstresować. Stres po 5 piwach odszedl :) i powiem wam ze mój zakupoholizm przy jej to pikuś

Hej,

Niespodzianka no to sie pobawilas :tak: Fajnie, tak jak piszesz przynajmniej połowa imprezy udana :)

aga zdrowka dla Antka :tak:

Alijenka gratuluje utraty kilogramów

Aylin ale super zakupy :-) A ceny rewelacyjne :tak: No i fajnie, ze sie odstresowalas ;-)
Munka Tobie tez sie super impreza szykuje :-)

Ach jakos mi cieżko sie wbić po przerwie no ale teraz juz bede na bierzaco.
cały weekend sprzątanie, pranie itp. Ale juz wszystko zrobione :tak:
Jutro rano do przedszkola. Maz juz w pracy wiec wszystko wraca do normy :-D

hej kobiałki

No mała spała do 6.15 :-D

maćku to w Wieleniu się teraz taki spęd zrobił ????????????????? Jeździłam tak jakieś 15 lat pod rząd na wakacje z rodzicami i było w miarę spokojnie, za to nie nawidzę Boszkowa bo tam to katastrofa jest!!! No to w razie czego możemy się zmówć np. w Brennie ale tam chyba też dużo ludzi. Ja ostatnimi czasy jeżdżę do Nowego Dębca ale to z drugiej strony Leszna
hmmmmmmm 300 zł za taki domek :-:)-:)-(

Muńka wow co za panieński !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Aylin moja notorycznie chodzi w kapciach moich lub tatusia i tak samo mój K ma 44 także komicznie to wygląda

polaa dobrze że wszystko powoli wraca do normy także Ty też do nas wracaj :-):-)

maćku aylin alijenka czasem lepiej dołożyć za coś porządnego lub kupić używany taniej. P ma po innych Little Tikes a on nowy od 500zł na allegro. Ale ciężki, solidny, stabilny i na dworze służy już 7 rok a nie wyblakł:) Jak u mnie wchodzą trzy dziewczynki i skaczą tam, przepychają się to on nie drgnie. Otwierane okna, cały zabudowany i z przodu jeszcze ogródek:) I trzeba uważać, bo to zakup na lata, sąsiadka kupiła w Leroy Marlin taką tandetę, że szok. Wiatr wieje to rozkłada się, dzieci latają to się chwieje, nogą zahaczą próg i przewraca się, a ma to: Domek dla Dzieci XXL z BALKONIKIEM _Gratis KACZKA_ (4016633225) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

I tak w ogóle witam się, bo P wstała o 6.45!!! Rano wypiła cały kubek 330ml herbaty, skończyła się i awantura, że już nie ma więc pobudka:/

reklama
Do góry