reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

msmickey ja też lubiłam, aż do tego filmu:D Ale jak jesteś w temacie to cie zaciekawi. U nas też są takie spotkania adaptacyjne i fajna rzecz. Super, że Gosia tak dobrze zareagowała;) Ja swoją też chcę prowadzać ale jeszcze nie wiem czy zacząć przed wakacjami czy po:) Zobaczę jak będzie, bo póki co Pola ma jeszcze traumę, bo próbach z niania:D

josie ty to zawsze coś upolujesz!:p

edek

aaaaa Msmickey jakie tam są świetne buty!

Ostatnia edycja:
reklama
kasiek no fajne fajne ja tylko sie boje kupowac online bo nigdy nie wiem czy nie za sztywne beda. ale emu mam sprawdzone

Munka a
jak to z tymi butami teraz jest? powinny byc sztywniejsze na piecie czy nie? mojemu raczej kupuje super miekkie wszystkie ale widze ze sie troche krzywia na pietach i mnie to martwi zeby mu przypadkiem nie zaszkodzic...
sama tez chodze w takich kapciowatych, materialowych balerinkach, trampkach, emu itp. mam zboczenie po mamie ze buty musza byc miekkie i wygodne. i nie toleruje sztywnych zapietkow, dla mnie to katorga szczegolnie ze mam koscista piete
kiedys czytalam u zawitkowskiego ze najlepsze sa wlasnie miekkie trampki, ze stopa musi miec swobode. ale czasem mam wrazenie ze za duzo tej swobody, w paputkach np mu sie ta pieta przydeptuje

Chyba nadrobilam :unsure::-p

Wiecie co u mnie termometr od strony słonecznej pokazuje 27 st :-D
to nic tylko sie opalac :-D

ja w ogole uwielbiam kamizelki w kazdej postaci:tak:

ale powiem wam ze z tego f&f dzieciece ciuszki juz nie sa takie fajne jak te niemowlece... rzucilam ostatnio okiem na dzial dzieciecy i nic mi sie nie podobalo

aaaa bylam wczoraj na nimfomance z kolezanka, ale mi ten film zryl mozg:no: nei spodziewalam sie ze to taki ciezki film....

patrzylam i u nas nie ma tych kamizelek :dry:
Mam i czytalam ksiazke Nimfomanke i nie zrobila na mnie wrazenia :sorry2: dostalam ja od siostry w prezenice bo ona byla pod wrazeniem :dry: bardziej przypadl mi do guty Grey :-p

aga [/B]super, że wyszliście:) P w cienkiej czapce, adidasach i bez rajstop od ponad tygodnia. Dziś była w polarowym sweterku na bluzeczce. Ale my nie wzór, bo u nas hartowanie. P śpi całą noc przy odchylonym oknie w samym bodziaku, a grzejnik przez całą zimę nie był odkręcony:) Ja zaś dziś w 3/4 rękawku 2,5godz. na dworze.

alijenka co do M to u nas od zawsze w kratkę. Raz pięknie, raz agresywnie:D Ja nie daję za wygraną, on też - niestety dwa takie same charaktery

Ja Perle, tez wole ubrac lzej, niechce zeby sie przegrzewala i wole ja hartowac, zeby nie byla zmarzlakiem jak ja :-(

A i upilowalam mu wiekszosc szczebelkow w lozeczku z jednej strony :p

WOW!!! mnie tez to czeka bo cos Pe nie moge sie doprosic :dry: a to chyba dlatego, ze on za bardzo nie chce bo boi sie, ze bedzie do nas z rana przychodzic :-p

a tak w ogóle idę w tym tygodniu złożyć podanie o żłobek dla małej :-D

i co nic wczesniej nie mowilas :-p super, bedzie miala wiecej czasu dla siebie :tak:

Byliśmy dziś z rodzicami i G w Wilanowie na iluminacji świetlnej, pięęęknie!!!

Od jutra kurs, pewnie nie dam rady zaglądać...

Robia wrazenie!!! nie dziwie sie, ze na G tez zrobily:tak:
Powodzenia na kursie :tak:

a ja dzisiaj odpoczelam, rodzice wzięli chlopakow na długi spacer. Czasami warto lecieć do polski :-D Przyjechała tez do mnie koleżanka z synkiem wiec dzien zleciał miło, jutro ide odwiedzić inna koleżankę i tak zleci szybko jak zawsze a za tydzień juz jadę do rodziny męża. W sobotę dolatuje do nas,

to chyba najlepszy powod przyjazdu do PL :-D baw sie dobrze :tak:

Co do Ukrainy, ta babka twierdzi, ze tam jest taka bieda i taki brak mozliwosci i perspektyw, ze ludzie maja dosc i maja malo do stracenia... tak twierdzi. Ze wszedzie tylko lapowki, ze do lekarza z kasa, chcesz prace, musisz ja kupic, itd. Starsi ludzie nie chodza do lekarza bo ich nie stac i na lekarza i na lekarstwa... ze my w Polsce mamy luksus w porownaniu...

Moja kolezanka Ukrainka mowi to samo, a na granicy i lotniskach co sie dzieje to masakra, zawsze pol bagazu musi zostawic bo cos im nie pasuje a tak naprawde biora dla siebie :wściekła/y:

Jestem wlasnie z Go na zajeciach adaptacyjnych w klubiku. Juz po raz czwarty. Dzis jest Go sama i ewidentnie dziala to na nia dobrze, ma ciocie dla siebie:) no i, po odwstydzeniu sie na dywanie z mama, poszla z pania do sali i siedza tam juz pol godziny:) ja siedze schowana w sali obok i slucham. Drepcze za ciocia, slucha, costam odpowiada, wspolpracuje. Bardzo sie ciesze:) no i byla juz w tej sali, gdzie ja zostalam i brak mnie nie zakonczyl sie placzem:) chcialabym ja tu zostawiac raz lub dwa razy w tyg, zajecia trwaja ok 3 godzin. Glownie po to, zeby miala kontakt z dziecmi w warunkach grupy, stymulowanie itp. Taki ma etap, ze wstydzioch sie z niej robi na poczatku, choc szybko jej to mija. Mysle, ze taki klubik moglby jej dobrze zrobic teraz.

Ale SUPER!!! zawsze to 3h dla siebie a dziec ma swietna zabawe :-):tak:

Kasiulka- myslami z Toba, zawsze, fajnie kolorowo u Ciebie :happy: zdroweczka dla dziewczynek, zaraz wiosna to sie skonczy chorowanie :tak:

Aronia- jak ma goraczke to nie kapie, Pe zawsze nalega, zeby jej nie myc jak jest chora, ja ja zawsze troszke oplucze z tego potu ale wloskow nie myje. A z kaszlem po takim czasie bym poszla do lekarza. I wspolczuje nowej pasji syna :baffled: nasza nic nie tyka :no:

Wczoraj robilam ciasto marchewkowe wg przepisu Mlodak oczywiscie z wiernym pomocnikiem i ku mojemu zaskoczeniu Aura garsciami wcinala marchewke starta na drobnych oczkach :szok::-D A matka z wrazenia zapomniala dodaj oleju do ciasta :baffled: ale i tak wyszlo :-) i mniej kalorii:-D

Moj mały zarloczek

Załączniki

• 1393238484831.jpg
    1393238484831.jpg
    20,6 KB · Wyświetleń: 45
Ostatnia edycja:
Witajcie

Ja dziś jeszcze w domu, bo mam nie rozchorowala i nie miałam z kim chłopkaów zostawić. Jutro i pojutrze M z nimi siedzi.
W sobotę zaliczyliśmy fryzjera , tzn chłopaki dla mnie juz czasu nie miała, by my jak zawsze bez umawiania sie.
M upiera sie zebym rozjasniła włosy, ale mnie przerazaja częste wizyty u fryzjera.
A i oddałam ciuszki po Mateuszu do komisu, zobaczymy co z tego wyjdzie.

MsMickey - na mnie Pod mocnym aniołem zrobiło wrażenie. Może nie jest to super wybitny film ( i na pewno gorszy od ksiażki), ale dla mnie warty obejrzenia. Tylko nie wiem czy w twoim stanie wskazany, bo jednak duzo scen nie przyjemnych, no ale to nie pierwszy trymesrt to moze żle nie bedzie:-pTo moja zdanie, ale za mnie krytyk filmowy jak z koziej doopy traba, wiec......:sorry2:

Wczoraj ogladałam z M MAMA chyba horror pomieszany z dramatem, ryczałam 20 min i do tej pory o nim mysle, a mówiłam do M ze nie chce go ogladać:wściekła/y:

Co do kąpania chorych dzieci, nie kapie przy wysokiej goraczce.

Ja mieszkam blisko granicu z Ukraina, i znam wielu Ukrainców, w wiekszośic biednych ( choć wiekszość skończyła studia) i oni narzekaja na sytuacja na U, na wszystko dosłownie. Myśle ze nie narzekaja tylo Ci którzy sa dobrze sytuowani i maja dobrze posatwionych znajmonych, rodziny ( ale to akurat tak samo jak u nas)

Sunshine - ja wczoraj z chłopakami robiłam babeczki bananowe ( wg przepisu Munki) i A płąkała ze zjadł 4 a nie 5:-D

Kasiek :-D Maz sie przytuli z zaskoczenia:-D no najważniejsze ze znowu jest dobrze

Zdrówka dla wszytskich potrzebujacych

Asik - wychodzicie dziś???

Kasiulka - dobrze Cie widzieć uśmiechnieta. Coraz lepszego samopoczucia.

Nie napisze nic wiecej bo moje diabły mi nie daja

właśnie wróciłam z dworu i tak mi łeb wytargało, że masakra!

andzia aaa ja też w trakcie Mama kazałam wyłączyć i mówiłam, że nie będę oglądać! Straszny. Dałam wczoraj P jajecznicę kurzą. Dostała po niej jedynie czerwonych rumieńców na policzkach i zeszły dopiero wieczorem. Poza tym kupa normalna, nic nie było. Teraz zastanawia się czy może ją jeść:dry:

chciałam w końcu dać coś młodej innego niż jajko na 2 śniadanie i d.pa:/ budyń nie, parówka nie, makaron z szynką nie i krzyczała o dziwo nie 'koko', a 'ryba, ryba'. wyciągnęłam kawałek do garnka na parę, polałam cytryną, posypałam bazylią i właśnie wciąga!

edek

sunshine buhahaha:) Zdrowo! Muszę swojej spróbować tak podać, bo ogólnie nie tyka surówek:)

w końcu na dworze nie targa!

Ostatnia edycja:
Witam :) przez chorobę mi się dziecko przestawiło :wściekła/y:wczoraj się cieszyłam, ze długo w dzień śpi, a ja mogłam prasować, ale co z tego jak usnął o 1ej w NOCY :baffled::baffled: łaził po ciemnym mieszkaniu i włączał sobie wszędzie światła :D
Spał do 9tej więc miałam go nie kłaść w dzień, ale maruda strasznaaaaaaaaaaaaa więc właśnie usnął, ale nic ma czas do 15tej.

Aga i jak Antek spał w łóżeczku ????? bo ja zastanawiałam się nad zmianą małej łóżka ale nie wiem czy to dobry pomysł bo dziś jak ze mną spała to latała po całym łóżku
Oj współczuję nocki :/ mój (odpukać) noce ma spokojne. A w łóżeczku oczywiście, ze nie spał, bo kto miał go tam odłożyć jak matka pierwsza usnęła :D

P
aga o czyli macie jak u nas łóżko przy łóżku:)
Podobnie, bo ja mam A od strony głowy :) właśnie widziałam, ze nieźle wieje dlatego musi nam wystarczyć drzemka przy uchylonym oknie.

Oj cudny ten żarłoczek :)

Josie
to dla Jasia te buciki czy dla dziecka w wózku? Bo własnie te piętki jakieś bardzo miękkie mi się wydają.

Andzia
pokaż chłopaków :) a Ty co nie chcesz zachcianki męża na blondynę spęłnić :p ?

Kasieńka
zdrówka dla Nikosia :)

Hatszept super buciki :) ja w zeszłym roku parę perełek Antkowi trafiłam w tkmaxx.

Kasia
natka Miłego dnia!!!

MsMickey super taki klubik :)

Dobra idę coś porobić, bo takie słonko za oknem, ze mnie wzięło na porządki świąteczne firanki się piorą, okna przetrę. A wieczorem chcę zacząć działać z allegro, bo wiosna się robi to może pójdzie trochę A rzeczy.

Witam,

alijenka to sie trochę różnimy bo dla mnie snieg jak juz nie raz pisałam mógłby byc cały rok :tak: Uwielbiam ciepłe kurtki, szale i jak skrzypi snieg pod butami :-D Wiem wiem byc moze jestem dziwna ale wole zimę od lata

Aronia ja tez zawsze kąpie :tak:

Kasiek wykorzystuje jak mogę :-D A w przyszłym tygodniu babcia męża bedzie miała ich wiec bedzie miała trochę roboty :-D Ale ona to lubi wiec bedzie sie cieszyć, nie bede jej odbierała przyjemności i bede sie usuwała z domu :-D

Alijenka wspolczuje nocki, oby dzisiejsza była lepsza. Wojtek dzisiaj wstał o 6.40 szok. Cos mi w Polsce wcześniej wstaje niestety ale moze przez to, ze nowe miejsce. Mam nadzieje, ze jak wrócimy do domu to wszystko wróci do normy jak zawsze,

Kasienka zdrowia dla Nikosia

Sunshine śliczny żarłoczek :)

wojtek nie chodzi w papciach. Same skarpety, zreszta Kuba od małego tez bez i nic mu nie jest :) ja dopiero od jakiegoś roku zaczęłam chodzic w pantoflach iteraz musze je mieć :tak:

Byłam dzisiaj do południa z chłopakami u koleżanki, ma córkę która za miesiąc niecały skończy dwa latka, ale sie zmieniła od września po prostu szok. Duża dziewczynka juz, zreszta koleżanka tez mówiła, ze Wojtek urósł bardzo i sie zmienił. Wiadomo ja tego tak nie widze jak Ona u swojej małej ale jak ja dzisiaj zobaczyłam to w szoku byłam.
teraz młody spi jak wstanie ide odwiedzić kuzynke. Grafik mam do końca pobytu :-D

Ostatnia edycja:
kasiek - dobzre ze nie ogladałas tego filmu, ja tez mówiąłm zeby wyłaczył, ale pzrekonywał mnie ze to normalny film:baffled:, no i dałam sie namówić, niestety dobzre sie nie skończył:-(
U nas tez wieje, byłam tylko 0,5 h na spacerze

Aga- Mati tez sie poprzestawiał. Chyba sie wyspał na zapas, bo wczoraj i dziś bez drzemki ( no chyba ze jeszcze padnie).
Ja duzo rzeczy wywiozłąm do komisu, ale właśnie porobiłam zdjecia paru rzeczy i bede wystawiać.
Udanych porządków.

Pola - ułozony grafik:-D no to kciuki aby nic sie nie poprzestawiało.

Chłopcy chodza tylko w sakrpetkach, ale u mnie podłoga ciepła.

Grałam dziś z chłopakami w Piotrusia, jakoś tak wychodziło, ze cały czas to oni przegrywali i Adi mówi: Ta gra nie ma sensu, pzrecież to Ty masz przegrywa a my wygrywać:-D:-D

reklama
Asik jak Wy tam? Dalej w szpitalu?

Josie super zdjecie. Musze w takim razie sie wybrac :) Albo mu kupie do domu basenik z kulkami i niech wszystko porozwala po domu :) L dostanie szalu i dobrze, bo mnie wpienil z samego rana :angry:

Kasiek chyba, ze bedziecie miec same slodziuchne dziewczynki - wtedy sobie tatusia dookola palca owina ;-)

Hatszept House of cards jest o kongresmenie, ktory za pomoca intryg, zatajen, przekupstw pnie sie coraz wyzej ( w mega uproszczeniu ;-)) Butki super - czekam na zakonczenie zimy i tez musze cos upolowac.

Alijenka ale Nataszce malo snu potrzeba. Moj jak wstanie o 5.30 to o 11 juz jest padniety i marudny, bo spanie go bierze.

Polaa korzystaj, odpoczywaj ile sie da :)

Aga u nas tez sie wyjmuja szczebelki (3), ale ja sie boje wyjac. T nie dosc, ze sie wierci, to jeszcze czuje, ze by wychodzil w nocy w poszukiwaniu przygod :/

Kasiulka oby dziewczynkom szybko przeszly choroby. Ciesze sie, ze czujesz sie lepiej. Pisz z nami jak najczesciej :)

Munka ale super swiatla! Owocnego szkolenia :)

Aronia a ile musisz czekac na powrot neta? Wspolczuje demolki. Skad on te naczynia bierze? Moze szafki sznurkiem powiaz albo co :-p

MsMickey lubie takie weekendy. Cos pozwiedzac, polazic... a L by mogl cale 2 dni na kanapie siedziec :sorry2:
A co to za zajecia? Cos jak miniprzedszkole? Brawo dla Go :)

Kasienka zdrowka dla Szogunka.

Sunshine ja tez jestem zmarzlakiem i tez sie staram T lzej ubierac. Chociaz czasem mam problem,bo mi sie wydaje, ze jak mnie jest zimno to wszystkim dookola tez :D Sliczne zdjecie - niech wcina marchewke na zdrowie :)

Andzia zdrowka dla Twoich chorowitkow. Mama to bylo o tej kobiecie z depresja?

Pozniej napisze co u nas bo bobik wstal wlasnie.

Do góry