reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Witajcie,
To ja melduje sie jako trzecia :)
Wczoraj nie pisalam, bowiem badani mielismy troche daleko od miejsca zamieszkania i wrocilismy pozno.
Mrowek ma sie dobrze :) Wszystkie parametry w normie, ma 5,5cm i niezle fikal- lekarz troche sie nameczyl, by go zmierzyc.
Niestety jak moj maz wzial sie za filmowanie, malenstwo momentalnie usnelo i nie pomoglo nic hihhi, wstydliwy :) wiec filmik jest taki seeee :)
Jeszcze tylko czekamy na wyniki testu podwojnego, ale jestem juz spokojniejsza i dobrej mysli :)

Buziak- gratulacje z powodu udanej wizyty :)
Jesli chodzi o sycylijski, to jest to naprawde inny jezyk :( jakby nasz kaszubski jesli chodzi o "innosc", niepodobny do niczego, czasem mzona wypalac jakies wloskie przekrecono slowo, jednak to zlepek takze arabskiego, hiszpanskiego- ogolnie cos tam mozna wywnioskowac, ale sa takie slowa, ze pozamiatane :) a roznica jest, moj maz jak jedziemy gdzies do mniejszej miejscowosci, daleko, ale tez niedaleko, to nie jest w stanie zrozumiec mowy- dlatego ja sie wyluzowalam- skoro oni nie sa w stanie zrozumic sie nawzajem, to co dopiero ja :eek:

Katrina- zazdroszcze, ze u Ciebie juz tak daleko i niedlugo polowkowe- ja juz bym chciala by byl czerwiec, no, moze kwiecien :)

tialana- ale narobilas mi chetke na kapustke mniam- mam swoja ukiszona, ale oszczedzam na pierogi swiatczne :) uff :( na dodatek okazalo sie, ze mojemu kapustka smakuje, a to nie bylo przewidziane:dry: Jak robisz kapustke zasmazana?

Krakaga- witaj :)

agaundpestka- ja tez wcinam pomaranczka na akord- tu na szczescie jest na nie sezon i sa na tyle tanie, ze mozna sobie codzien soczki pic wycisniete mniam, mandarynki, nawet kupilam grejfuty, ale rodzice mi powiedzieli ze wyplukuje jakies witaminy :eek: ale mi narobilas smaka na kielbaske z chrzanem :eek: a nie mam :(

madziarra- super wiesci! jesli chodzi o spadek beta, to na moim przykladzie, np z 4500tysiaca, w ciagu niecalych 2tygodni spadlo mi do 80, wiec troche czasu potrzeba, ale nie znow jakos duzo- trzymam kciuki, by bylo to TO :)
dziewczyny maja racje, najlepiej zmierzyc bete

polaa- moje gratulacje! ale sie nastresowalysmy ufff, ale warto bylo, potem jak ze mnie splynelo bylam przeszczesliwa! :)

teraz jeszcze czekamy na wiesci od niezapominajki, bowiem byly nas cztery na wczoraj :)

Odnosnie faz, to my wczoraj burger king :eek: (niee wiedzialam, ze tam nawet na opakowaniu maja ikonki ze skladem i wykreslaja jak ktos nie chce salaty, pomidorka hmm), az mam wyrzuty, ze tak zle sie odzywiam- dzis obiad zdrowotny, czerwone miecho i surowe warzywka
Macie racje, ja ostatnio zrobilam taka salatke ryzowa wartswowa, ktorej wyszlo troche wiecej, zjadlam i potem nie moglam nawet otworzyc lodowki, bowiem na sam jej widok mi sie niedobrze robilo...
Jesli zas chodzi o zgage, to trzymam sie daleko od swiezej cebuli i czosnku, bowiem po nich ognisko mam w przelyku :(
Jak na poczatku bylam u tesciowej, zrobila mi taka tradycyjna zupke, cos na rodzaj gazpacho- pelna zywego czosnku- po scianach chodzilam potem :confused2:

aaaa od paru dni, mam rzut na serek homogenizowany- dorwalam go tu w lidlu i wcinam na akord- zawsze z rzodkiewka pomidorkiem i ogorkiem

reklama
ha ha u mnie śnieg spadł
sicilpol a ja wczorajszy dzień przekopałam żeby zobaczyć jak poszło badanko ciesze się że jest ok
madziarra21 bardzo dobre wiadomości

Witajcie,
Wczoraj nie pisalam, bowiem badani mielismy troche daleko od miejsca zamieszkania i wrocilismy pozno.
Mrowek ma sie dobrze :) Wszystkie parametry w normie, ma 5,5cm i niezle fikal- lekarz troche sie nameczyl, by go zmierzyc.
Niestety jak moj maz wzial sie za filmowanie, malenstwo momentalnie usnelo i nie pomoglo nic hihhi, wstydliwy :) wiec filmik jest taki seeee :)
Jeszcze tylko czekamy na wyniki testu podwojnego, ale jestem juz spokojniejsza i dobrej mysli :)

Jesli chodzi o sycylijski, to jest to naprawde inny jezyk :( jakby nasz kaszubski jesli chodzi o "innosc", niepodobny do niczego, czasem mzona wypalac jakies wloskie przekrecono slowo, jednak to zlepek takze arabskiego, hiszpanskiego- ogolnie cos tam mozna wywnioskowac, ale sa takie slowa, ze pozamiatane :) a roznica jest, moj maz jak jedziemy gdzies do mniejszej miejscowosci, daleko, ale tez niedaleko, to nie jest w stanie zrozumiec mowy- dlatego ja sie wyluzowalam- skoro oni nie sa w stanie zrozumic sie nawzajem, to co dopiero ja :eek:

Katrina- zazdroszcze, ze u Ciebie juz tak daleko i niedlugo polowkowe- ja juz bym chciala by byl czerwiec, no, moze kwiecien :)

tialana- ale narobilas mi chetke na kapustke mniam- mam swoja ukiszona, ale oszczedzam na pierogi swiatczne :) uff :( na dodatek okazalo sie, ze mojemu kapustka smakuje, a to nie bylo przewidziane:dry: Jak robisz kapustke zasmazana?

agaundpestka- ja tez wcinam pomaranczka na akord- tu na szczescie jest na nie sezon i sa na tyle tanie, ze mozna sobie codzien soczki pic wycisniete mniam, mandarynki, nawet kupilam grejfuty, ale rodzice mi powiedzieli ze wyplukuje jakies witaminy :eek: ale mi narobilas smaka na kielbaske z chrzanem :eek: a nie mam :(

madziarra- super wiesci! jesli chodzi o spadek beta, to na moim przykladzie, np z 4500tysiaca, w ciagu niecalych 2tygodni spadlo mi do 80, wiec troche czasu potrzeba, ale nie znow jakos duzo- trzymam kciuki, by bylo to TO :)

polaa- moje gratulacje! ale sie nastresowalysmy ufff, ale warto bylo, potem jak ze mnie splynelo bylam przeszczesliwa! :)

teraz jeszcze czekamy na wiesci od niezapominajki, bowiem byly nas cztery na wczoraj :)

Odnosnie faz, to my wczoraj burger king :eek: (niee wiedzialam, ze tam nawet na opakowaniu maja ikonki ze skladem i wykreslaja jak ktos nie chce salaty, pomidorka hmm), az mam wyrzuty, ze tak zle sie odzywiam- dzis obiad zdrowotny, czerwone miecho i surowe warzywka
Macie racje, ja ostatnio zrobilam taka salatke ryzowa wartswowa, ktorej wyszlo troche wiecej, zjadlam i potem nie moglam nawet otworzyc lodowki, bowiem na sam jej widok mi sie niedobrze robilo...
Jesli zas chodzi o zgage, to trzymam sie daleko od swiezej cebuli i czosnku, bowiem po nich ognisko mam w przelyku :(
Jak na poczatku bylam u tesciowej, zrobila mi taka tradycyjna zupke, cos na rodzaj gazpacho- pelna zywego czosnku- po scianach chodzilam potem :confused2:

aaaa od paru dni, mam rzut na serek homogenizowany- dorwalam go tu w lidlu i wcinam na akord- zawsze z rzodkiewka pomidorkiem i ogorkiem

Gratuluję !! :-) Super że z dzidziolem wszystko wporządku.. strasznie się cieszę czytając codziennie tak miłe wiadomości... aż na sercu robi się cieplej.. :-)
Ja już sobie wyobrażam jak nas dzieći okopią po wnętrznościach już niedługo za te nasze chore paranoje i lęki :-)
Ja wczoraj też pomyślałam sobie, że czuję się jakaś taka pusta w środku jakby tam wcale dziecka nie bylo .. po czym zaraz sie popukałam po głowie i stwierdziłam, że jestem głupia , noszę taki skarb pod sercem a raczej pod pępkiem jak narazie a ja myśle że tam nic nie ma... a przecież mam dowody rzeczowe w postaci zdjęć :-)

Właśnie skusiłam się na kawke z mleczkiem - pierwszy raz od kilku tygodni.. ale smakuje !! Niebo w gębie :-)

Witajcie,

Super wiadomości :) i jaki wstydniś przed kamerą ;-) jak ja bym już chciała żeby mój D. mógł zobaczyć też maleństwo, mam nadzieję że 19 będzie taka możliwość

jak dziś rano rozmawialiśmy z mężem i D dłużej nawijał to poczułam takie miłe smyranie w podbrzuszu a potem takie puknięcie, chyba maleństwo chciało przywitać się z tatą :-)

Miłego dnia kobitki
Trzymam kciuki za wizyty i badania w dniu dzisiejszym

ha ha u mnie śnieg spadł
sicilpol a ja wczorajszy dzień przekopałam żeby zobaczyć jak poszło badanko ciesze się że jest ok
madziarra21 bardzo dobre wiadomości

Czyli zaczyna się zima:-)
U nas juz częściowo stopniał jeszcze troszkę jest ale dzisiaj pewnie znowu posypie troche.. :-) i na jutro zapowiadają. Ale mój syn ma radochy z tego śniegu w tamtym roku jak widzial śnieg ( miał roczek ) to już nie pamieta i za bardzo nie czaił wtedy co to takiego ... a teraz to tylko czeka aż nasypie tyle żebyśmy na sanki poszli :) Stara matka będzie śmigać na sankach ale super - dawno nie jeździłam :-)

Super wiadomości :) i jaki wstydniś przed kamerą ;-) jak ja bym już chciała żeby mój D. mógł zobaczyć też maleństwo, mam nadzieję że 19 będzie taka możliwość

jak dziś rano rozmawialiśmy z mężem i D dłużej nawijał to poczułam takie miłe smyranie w podbrzuszu a potem takie puknięcie, chyba maleństwo chciało przywitać się z tatą :-)

Miłego dnia kobitki
Trzymam kciuki za wizyty i badania w dniu dzisiejszym

Kurcze jak ja Ci zazdroszczę, że czujesz już ruchy... ja juz nie mogę się doczekać! Codziennie naslu****ę i nicc.. :-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
dzieki dziewczyny!
Kamilalublin- prosze, przeslij mi troche tego sniegi :( ja tu snieg jak swnia niebo zobacze :( a uwiebiam patrzec jak pada, czasem jak jest bardzo cicho, slychac nawet jak pada- to jest piekne :)

siula- a dzis Twoja kolej, prawda? jesli tak, to teraz ja trzymam kciuki!

tialana- ale superrrrr kurcze, takie prezenciki pod gwiazdke te motylki w brzuchu :) teraz juz nie tylko wiesz, ale i czujesz, ze nie jestes sama :)

Tak sobie mysle, biedni Ci tatusie, my jestesmy uprzywilejowane, czujemy to, czego oni poczuc nie moga...
Ale z kolei jak sobie pomysle, ze w czerwcu oni tylko beda trzymac reke i kierowac oddechami... to w sumie nie wiem kto tu gora :eek:

Ostatnia edycja:
ja nie lubię śniegu tzn lubię patrzeć na niego przez okno ale jak już trzeba wyjść na mróz albo wózkiem po zaspach przejechać to aż mi sie niedobrze robi..... w tamtym roku i dwa lata temu no zamiast jeździć wózkiem to trzeba było go nosić... gdyby komuś chciało się odśnieżyć zima była by przyjemniejsza...

Kurcze jak ja Ci zazdroszczę, że czujesz już ruchy... ja juz nie mogę się doczekać! Codziennie naslu****ę i nicc.. :-)

Nie mam doświadczenia w tym temacie i nie mam pewności czy to na pewno ruchy maleństwa ale co innego mogłoby to być? Bąbelki w jelicie to na pewno nie są bo je odczuwa się zupełnie inaczej a może to tylko moja podświadomość ?

Nie mam doświadczenia w tym temacie i nie mam pewności czy to na pewno ruchy maleństwa ale co innego mogłoby to być? Bąbelki w jelicie to na pewno nie są bo je odczuwa się zupełnie inaczej a może to tylko moja podświadomość ?
jak poczułaś coś w podbrzuszu to na pewno to... bąbelki w jelicie były by raczej wyżej a przynajmniej ja tak mam ze czuje je w okolicach pępka - nad pępkiem.. a tak niziutko to dzidzius.. tylko on tam teraz jest wypchał wszystko inne wyżej :)

reklama
sicilpol
tak kochana ja idę na 9.40 ale pewnie tylko pogadam z doktorkiem bo mój na urlopie a ja ide do innego spytam go o usg i pokarze wyniki więcej nie oczekuje napisze wam później:-)

Do góry