reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

kasienka 37 to jeszcze nie gorączka więc na razie spokojnie:) Może żadna infekcja go nie dopadnie i rozejdzie się - oby! Oj zupki są warzywkami wypchane po brzegi, ale mięska nie jemy codziennie. Już kiedyś pisałam, że jak jest soczewica, jajka lub ryba to nie ma mięsa i tak jemy je 2-3 razy w tygodniu max. z własnego wyboru:)

polaa i jak Kuba?

aga z tą koparką full wypas. Normalnie kurs kosztuje chyba 2500zł! A wiesz jaka potem kasa - za godz. biorą od 150zł wzwyż:ppp

josie i jak minęła noc, zasnął?

aylin Tysia musiała podsłuchać w tv jak mówili o mrozie -25C:D

iwon, zaza - opuszczacie się!

wczoraj księżna wstała po 9.00, a dziś już o 6.50...chyba nie może doczekać się spotkania Wrocławianek.

ponadto biało, a my jeszcze sanek nie mamy:zawstydzona/y:

reklama
Hej
Ja juz nie spie bo od godziny na dachu kilka osob wali mlotkami jednoczesnie a jeden co chwile z wiertarka... Za to mlody spi w najlepsze:)

A w nocy zasnal po mleku bez problemu i iuz pobudek nie bylo. Chyba rzeczywiscie chwilowa zwyzka apetytu i glodny byl:)

A w krakowie tez snieg!!!! :) :)

Hej dziewczyny - u nas tez wczesna pobudka, ale i wczesnie spac poszlam bo chyba przed 10. Nic to jednak - jak zwykle padam na twarz. Mam nadzieje, ze druga kawa mnie rozbuja. Mlody zadowolony, ja troszke mniej, bo @ przyszla :dry: Farby wyprobowane - laurka dla babci zrobiona. Dzisiaj czas na dzielo dla dziadkow.

Zdrowka dla chorowitkow.

Josie u Ciebie juz 23 tydzien leci :szok: Jak to? Przeciez ze 3 tyg temu pisalas, ze zaciazylas ;-)

Byliśmy wczoraj u babć, dziś do dziadków trzeba jechać:-)

U nas z jedzeniem nie ma problemu, je ładnie praktycznie wszystko:happy2: A jeśli chodzi o mowę to się ostatnio chłopak ostro rozkręcił.

No i u nas już druga nocka kiepska

Aronia cierpliwości życzę

Josie gratuluje zjedzonego obiadku:-)

Sunshine powodzenia

Kasiek dobrze, że chociaż zupy chce jeść

Aga koparka...........super:-D

Kasienka zdrówka dlo młodego

Niespo współczuję @

a i muszę pochwalić D. bo zaczyna wołać siku:happy2: w ciągu dnia zawoła ze 3 razy ale zawsze to już jakiś początek

aaaaaa, w moim rodzinnym miescie bylo dzis w nocy -17 :szok: To nie rekord, bo ja pamietam -27 (w 1998) a moj dziadek s.p. i -40 ale jak na tegoroczna ciepla zime to jednak niezle. U nas cieplej ale spadlo troche sniegu - ku wielkiemu niezadowoleniu dziecia :-pWiecej nie napisze, bo po ciezkim zasypianiu sasiedzi zaczeli zrywac mlotem pneumatycznym kafle w lazience i jestesmy wszyscy czworo niewyspani :no: Uzupelnie tylko do opisu mojej wczorajszej kumulacji atrakcje nr 7, czyli tzw. lek separacyjny. Takze nawet jak monsz chce i moze zajac sie dzieciem to dziec uskutecznia skandale i chce do mnie :sorry2:

Ostatnia edycja:
Asik - chwalimy D :)

Aronia - a czemu dzieć niezadowolony???

Gabi ostatnio też coraz bardziej się rozgaduje, dziś oglądając ze mna ddtvn i prosząc o dyda (smoczek),spojrzała na Prokopa i powiedziała: " pan nie ma dyda" :)

Ostatnia edycja:
Josie u Ciebie juz 23 tydzien leci :szok: Jak to? Przeciez ze 3 tyg temu pisalas, ze zaciazylas ;-)

:) wlasnie patrze na ten brzuch i nie moge uwierzyc. Wlasnie zjadlam 3 kostki czekolady a on kopie jak opetany, cos czuje ze znow bedzie zywe srebro wiecznie niespiace ehhhh :)

Munka juz takie zdania??? Wow:) moj by powiedzial "pan nie". W ogole smesznie daje to nie na koncu zdania zawsze np "jas am am nie" "bam bam nie" (czyli ze deszc juz nie pada:)

Ostatnia edycja:
Munka - bo zimno w lapki :baffled: Rekawiczek nie da sobie zalozyc za Chiny Ludowe (a wyprobowalismy juz rozne pary a nawet skarpetki - po dobroci i na sile) a bez zimno - az sie robia czerwone i grozi odmrozeniem. Wiec spacery sa podzielone na krotkie "odcinki", gdyz trzeba w nie zintegrowac grzanie sie w samochodzie (bawiac sie kierownica, radiem i skrzynia biegow :-)), pobyty w sklepach itp :sorry2:Poza tym snieg przykrywa dzika roze, psie kupy, kable, patyki i inne interesujace rzeczy, wiec spacer robi sie nudny :rofl2: Znajoma, ktora wychowuje 5 dzieci (tzw. rodzina patchworkowa) "pocieszala" mnie dzis, ze jej dzieci frajde na sniegu mialy dopiero w wieku 3-4 lat ;-)

josie - wcale nie powiedziane, moze byc na odwrot. Moj byl w brzuchu wzglednie spokojny a teraz co :-p

reklama
po spotkanku Wrocławianek, zaliczyłyśmy przy okazji rytmikę dla dzieci od 1,5 roku:)

aronia moja zaś uwielbia śnieg i dziś ponad godzinę siedziała, a ja tradycyjnie zamarzałam:D Rękawiczki sama wyciąga i każe sobie zakładać - na szczęści. Mam nadzieję, że twojemu szybko się odmieni, bo idą większe mrozy! Jak za pierwszym razem założyliśmy to zagraliśmy w piosenkę 'Jeśli czujesz się szczęśliwy w rączki klaszcz' i rękawiczkami robiłyśmy klap klap i potem chyba przez miesiąc rękawiczki nazywała klap-klap:p

muńka
pięknie złożone zdanie-gratki! U nas póki co jak u Josie są dwu-trzy zdaniowe np. nie mam kurtki, umyc zeby, Luna nie ma am am itp.

sunshine zapomniałam napisać, że piękne zdjęcia! Perła ma cudne włosy:)

edek...robimy frytki i była awantura, że wsadziłam ziemniaki do normalnego piekarnika a nie do Poli:D

Ostatnia edycja:
Do góry